Hogy a fenebe gyozzem meg apamat errol?
Figyelt kérdés
Egy eve beiratkoztam akusztikus gitarra, de mar akkor sem lelkesedtem annyira erte, csak szuleim nyaggattak vele hogy jo lesz meg minden, meg hogy ocsem is ott zenelt... es kis segitseggel betettek. De mar akkor sem akartam igazan csak tenyleg nyuztak hogy jo lesz meg minden :S hat nem. Meguntam, es helyette elektromos gitar tanarhoz szeretnek jarni, de apam errol hallani sem akar, egyszeruen nem akar engedni. De nekem ehhez meg mar semmi kedvem, unom az egeszet. Hogy udnam rabeszelni vagy mit tehetek ? Erzelmileg zsarol, hogy jaj, nincs eleg dolga, meg ez is... mindig ezt mondogatja.. mit tehetnek ?2013. júl. 30. 21:43
1/10 anonim válasza:
Ne sírjál jóember, mond meg neki hogy te ezt nem csinálod,hadd döntsd el te, hogy mit akarsz tanulni , s mit nem... LEgyél már ember a talpadon... Hiába a faterod.. Te életed ugy csinálod ahogy akarod...
2/10 anonim válasza:
Mit csinálna Édesapád, ha mégis otthagyod az akusztikus gitározást? Nem kényszeríthet Rád olyan dolgot, ami számodra unalmas, nyűggel jár és ráadásul nem is kötelességed. Ezzel csak megutáltatja magát.
3/10 A kérdező kommentje:
Hat nem fogok elmenni szerintem. Viszont az jogos indok, hogy a masik tanart nem tudjak fizetni, de olyan jo lenne oda jarni.... igen csak az a baj hogy ha errol esik szo, vegig sem mondhatom amit akarok, lehurrog meg nem hallgat vegig.
2013. júl. 30. 21:49
4/10 A kérdező kommentje:
Es rohadt ideges vagyok. Elobb is volr ebbol egy "vita" . Ez a maniaja: hogy ott megtanulom az alapokat. Alapok, alapok, mindig csak ez. Csakhogy az elektromos gitar technikakat ott nekem senki nem fogja megmutatni, pedig nekem AZ kell !
2013. júl. 30. 21:51
5/10 anonim válasza:
Akkor mond meg neki,hogy mi a szitu, és szólj neki vissza.. :)
6/10 anonim válasza:
Pedig jobb az alapokat akusztikuson kezdeni. Az elektromosnál is szükség lesz rájuk, csak ott már tudsz effektezni, de ahhoz nem kell külön elektromost oktató tanár. Én akusztikussal járok órákra, de itthon ha úgy tartja kedvem, az elektromosra való dalokat tanulgatok és remekül hasznosítom azt a tudást, amit a tanárom eddig átadott. Ez olyan dolog, hogy valaki Trabanttal tanul meg vezetni, utána könnyen vezeti az automata váltós Volvót is. Inkább arra vedd rá faterod, hogy vegye meg az elektromos gitárt.
7/10 anonim válasza:
6. voltam. Bocs, azt nem tisztáztuk, hogy klasszikust tanulsz? Mert úgy mondjuk tényleg nehezebb. Nekem szerencsém van, nagyon szuper tanárom van. 1.500 Ft-ért járok órákra és neki tök mindegy, hogy melyik gitáromat viszem be órára. Rock zenész és hangszer boltja van, a boltban tartja az órákat. Ismert könnyűzenékkel tanít kezdetek óta, és akusztikussal is megtudja mutatni azokat a technikákat, amiket amúgy elektromoson nyomnak, a többi már csak effektezés kérdése. Az AC/DC Thounderstruck lépéseit is akusztikuson tanultam meg, utána gyerekjáték volt az elektromossal a megfelelő effekttel. Bár nekem acélhúros western van, és sokkal keményebbek a húrok, nehezebb rajta játszani, az elektromosnak puhább. Nah. szóval, ha nem enged faterod, legyen meg otthon az elektromos és hidd el, rájössz, hogy ahhoz is kell ismerned az akkordokat, a hangok helyeit, a hangközöket, azok közti összefüggéseket, a többi meg már csak hókusz-pókusz, amire magad is rájössz.
8/10 A kérdező kommentje:
Szia ! Igen ezt nem írtam,de klasszikus gitáron játszom. Es van itthon elektromos is. De akkor nem sokkal előnyösebb olyan tanárhoz járni ? Elegem van már az ilyen himi-humi dalokból meg a hülye tartásból,amitől megfájdul a hátam óra végére..
2013. júl. 31. 17:53
9/10 anonim válasza:
na szóval...ha van otthon villanygitárod és az alapokat már tudod -akordokra gondolok, akkor miért ne gyakorolhatnál otthon a villanyon? Semmi haverod nem zenél villanyon? Esetleg ird meg priviben h mégis mit szeretnél konkrétabban megtanulni és elmagyárom szivesen.
10/10 anonim válasza:
Nem előnyösebb és nem himi-humi. Ezek a megerőltető lépések igen is kellenek a jó gitározáshoz, mindennek az alapja. De már leírtam, nem ismétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!