Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy a fenébe ne vesszek...

Hogy a fenébe ne vesszek össze a párommal?

Figyelt kérdés

Sajnos elég érzékeny vagyok, rosszul esnek apróságok is, amik neki nem fontosak, nekem meg annál inkább. Ha meg megemlítem én vagyok a hisztis, amiért rosszul esnek dolgok. Ezért inkább nem említem, de érzem, hogy "megfeszülök", gombóc van a torkomban, nem bírok természetesen beszélgetni vele. Hogy csináljam?

Azt nem tudom megcsinálni, hogy nem sértődök meg, megértem, hogy számára nem érthető, hogy én mit szeretnék, de ettől még nekem rosszul esik, akármit csinálok.

2012. szept. 4. 18:04
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, a dologhoz hozzátartozik, hogy megbeszélés szintjén nem lehet "megemlíteni", mert ő támadásnak veszi rögtön, amit meg is értek, borzasztó ideges tudok lenni néha, nem csoda, ha "fél" tőlem. Amúgy meg jó a kapcsolatunk, tényleg buta kis apróságok úgy elszomorítanak, hogy nem is igazán az ő figyelmetlensége a gond, hanem az én érzékenységem.
2012. szept. 4. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Úgy ne vesszél vele össze, hogy váljatok szét. A büdös életbe nem fogtok jól kijönni egymással ha apró dolgokban sem működik már a kommunikáció és a kompromisszum, mert oké, essen rosszul, de meg lehet azt nyugodtan hiszti nélkül is beszélni, csak ehhez kell egy érettségi szint meg komoly szándék. Az meg a másik dolog, hogy mindkettőtöknek más dolgokon van a hangsúly.
2012. szept. 4. 18:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát akkor ebben az esetben saját magadat kell kontrollálni. ha tudod, hogy te vagy a hunyó csak te változtathatsz rajta senki más.
2012. szept. 4. 18:11
 4/8 A kérdező kommentje:
#2, működik a kapcsolatunk, mert ő is rengeteget változott a kezdetektől, és én is, nyilván ezt kívülállóként, úgy, hogy ezt le sem írtam, nem tudhatod. A kompromisszumok is megvannak, de nem olvashat a fejemben, én meg ezt sokszor elvárnám. És ha tudom is, hogy én vagyok a "gonosz", akkor is haragszom rá egy kis ideig. Néha beáll amolyan "hisztis p.csa mód", hogy úgy mondjam :) Az érdekelne, hogy a hasonló lányok/nők hogyan nyomták ezt el magukban.
2012. szept. 4. 18:14
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
rengeteget változott a kezdetektől? Ismerős szitu, ha már változni kell és még mindig nem tudja mivel idegesít fel, az régen rossz! Te ragaszkodsz hozzá, annyira, hogy már inkább csak magadat hibáztatod mindenért. Visszaolvastam a régi kérdéseket amiket a szakításom előtt feltettem itt az oldalon. Mind a párkapcsolatomról van, meg hogy 'de ő szeret, csak másmilyenek vagyunk'. Hát. Keress valakit, aki olyan, mint te. Én nagyon jól tettem, hogy szakítottam egy olyan emberrel, aki állandóan felidegesített akaratán kívül. Így a szerelem is hamar elmúlik!
2012. szept. 4. 18:22
 6/8 A kérdező kommentje:

A szakítás nem opció, szeretjük egymást, jól elvagyunk, és azért meg főleg nem hagynám el a Szerelmem, mert rám éppen rám jött az ötperc, és veszekedést provokálok. Vicces, jóképű, bármit megtenne értem, és tesz is. De ha egyszer nem mondom, hogy mit szeretnék, nem mindig tudja kitalálni, és ez egyértelműen az én hibám, ezt nem is várhatom el. Ezt már beláttam, csak akkor is tudnom kéne, mikor elborul az agyam.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat:)

2012. szept. 4. 18:56
 7/8 A kérdező kommentje:
És nem magamat hibáztatom, ha úgy gondolom, jogos a haragom, akkor szólok neki. Csak hogy mondjak egy példát, most éppen az esett rosszul, hogy tudta, csak ma tudja feltölteni a telefonját, ezért tegnap este nem hívott fel, mondván, le fog merülni. Én úgy vagyok vele, hogy ha egyszer lemerül a telefon, akkor ne "csak úgy" merüljön le, hanem azért, mert használja, mondjuk mert velem beszél. Hozzáteszem, előtte aznap már beszéltünk. Tehát ez nem jogos, én is tudom, hisz mi van, ha baj történik, mentőt kell hívni stbstb. Nekem mégis rosszul esett tegnap. Most már megnyugodtam, de nehéz volt, mert ezen kattogtam, holott felesleges.
2012. szept. 4. 19:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Mint írtam, egyértelműen csak te tudsz ezen változtatni. Mindenáron a legfontosabb szeretnél lenni, valószínű szeretethiányod van, nem volt fényes gyerekkorod, ez velem is így volt. Mára tudom, hogy társfüggő lettem, de nekem annyi szerencsém volt, hogy megtaláltuk a párommal egymást, és tökéletesen összepasszolunk, amit bizonyít az eddigi( nem felhőtlen, de nem miattunk ) 5 év.
2012. szept. 4. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!