Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nem akarja elfogadni,...

Anyukám nem akarja elfogadni, hogy lassan kirepülök itthonról! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Felvettek az egyetemre, bár költözni MÉG nem fogok, de egyre inkább foglalkoztat a gondolat, hogy jövőre elköltözzek itthonról. Ha felhozom a gondolatot, anyukám egyből letámad, hogy még főzni sem tudok, nem tudok gondoskodni magamról és nem is szeretem őket, ha így nyilatkozom. Pedig erről szó sincsen, egyszerűen szeretnék most már a saját lábamra állni. Nem érti meg, hogy másképp nem fog menni, csak ha elenged. Egyszerűen úgy érzem, hogy megfulladok ebben a kisvárosban, ahol lakom, nem bírom én ezt, nem fiataloknak való hely...

2013. júl. 28. 18:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

"Ha felhozom a gondolatot, anyukám egyből letámad, hogy még főzni sem tudok, nem tudok gondoskodni magamról "

Anyukádnak üzenem, hogy ennek megtanítása az ő feladata lett volna, ha 18 évesen nem vagy "életképes", akkor nagyon gyorsan nézzen magába.....

Ne engedj az érzelmi zsarolásnak.

2013. júl. 28. 18:38
 2/18 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs anyagi bevételem, ha meg lesz ösztöndíjam, az édeskevés ahhoz, hogy albit fent tartsak.
2013. júl. 28. 18:41
 3/18 anonim ***** válasza:
52%
Akkor talán csak tudja, hogy nem lenne pénze fenntartani egy albérletet a számodra, amikor otthon is lakhatnál...
2013. júl. 28. 18:47
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

igen, sajnos az kevés hozzá.

Én csak tudom, mert 19 éves vagyok, most kezdem majd a második évemet a főiskolán. A távolság miatt be kellett költöznöm, kollégiumot nem kaptam (pedig 80 km-re lakom tőle, rokkant nyugdíjas édesapám, akinek havi 60 ezer a jövedelme egyedül nevel, félárva vagyok) Ebben csak az a szép, hogy a protekció miatt, a főiskolával egy városban élő srác is kapott elhelyezést, szóval vicc az egész.

Ösztöndíjat sajnos nem kapok, pont kiesek belőle.

Havi 40 ezerből tartom el magam. Ez elmegy az iskolára, az utazásra, az albérletre és a kajára. Ez az árvasági és a szociális támogatás összege. Édesapám nem tud segíteni anyagilag.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy igen figyelemre ,éltó a gondolkozásmódod, mert a mostani fiatalság csak menne, de anyagilag fel sem mérik, hogy miből áll az önállóság. Meg egyéb szemszögökből sem.

Anyukádnak meg mond, hogy akkor tanítson meg főzni, van még egy egész éved rá. (amúgy a szükség megtanít rá, hidd el) Ha úgy érzed, hogy tudod teljesíteni, vállalj iskola mellett munkát is, és akkor tudod biztosítani a különélésedet is majd valamilyen szinten.

Ha édesanyád látja, hogy a pénzt nem herdálod el, fejlődésképes vagy, látni fogja, hogy igen, már elengedhet. Nem fog támadni.

Remélem segítettem!

2013. júl. 28. 18:48
 5/18 anonim ***** válasza:
84%
Ha nincs saját jövedelmed miből akarsz elköltözni?
2013. júl. 28. 18:49
 6/18 A kérdező kommentje:

Diákhitelre gondoltam... de nem igazán fűlik hozzá a fogam :/

Köszönöm a válaszokat, egyébként. Attól tartok, hogy ez neki is nagy változás lenne, egyke vagyok, szóval biztos ez is közrejátszik. Bár, ahogy ma gondolkodtam, nekem is furcsa lenne, ha nem lennék itthon csak mondjuk hetente vagy kéthetente hétvégén. De előbb - utóbb úgyis be fog következni.

2013. júl. 28. 18:53
 7/18 anonim ***** válasza:
23%
lány vagy, költözz hozzám :)
2013. júl. 28. 19:02
 8/18 A kérdező kommentje:
Jól van... :D
2013. júl. 28. 19:04
 9/18 anonim ***** válasza:
49%
Ne hagyd, h érzelmileg zsaroljon, itt is ez volt a műsor, aztán egyik este távoztam otthonról 6 reklámtáskányi holmival, és a legjobb barátommal kivettünk egy albérletet, egyetemre jártam, közben diákmunka, hát így boldogultam.
2013. júl. 28. 19:38
 10/18 A kérdező kommentje:
De utána nem volt balhé?
2013. júl. 28. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!