Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elvárja, hogy beleadjak...

Anyám elvárja, hogy beleadjak a rezsibe, de már nincs pénzem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos anyám az alkoholista apámnak szült hârom gyereket. Néhány èv mûlva elvâltak, mi pedig itt maradtunk egy keresettel 4 före. Mâr felnöttünk, de mèg itthon lakunk, mert az Okj-s bátyám csak alkalmi munkákat talál, èn szintèn (pedig egy ève keresek állandót, most diákmelózok.), kisebbik tesóm nem hajlandó dolgozni suli mellett Szeptemberben kezdem az egyetemet, sajna csak fizetösön, mert hiába a kiemelkedö teljesítmènyem, az új pontrendszer miatt nem elèg.

Már egy ève gyüjtögetek a tandîjra, de s diákmelós pènzemböl haza kell adnom 15 ezret, magam veszem a bètletet, fizetem a telefonszámlàm ès minden egyèb kiadásom, szóval eddig csak egy-másfèl fèlèvre sikerült fèlretennem. Ja, mint legutóbb említette, azt ehetem itthon, amit magam veszek...

Teljesen ki vagyok már idegileg :( Muszáj egyetemre mennem ès akarok is, de így szeptembtöl nem tudok annyit dolgozni, tehát pènzem se nagyon lesz - akkor miböl fizessem ezeket?

Külföld esèlytelen, mert a páromat mèg 2 èvig ideköti a suli+munka, èn pedig nem akarom feladni a kapcsolatunkat. Gondolkodtam rajta, de nem megy, csak miatta bírom mèg ezt az egèszet...

2013. júl. 26. 15:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Minden szakomon 460 lett a ponthatár, nekem "csak" 440 van, de már nem tudok többet szerezni. Azt meg se merem már harmadszor kèrdezni, HOL dolgozzak??
2013. júl. 26. 17:16
 12/21 anonim ***** válasza:
51%

a diákhitelből ki tudod fizetni a tandíjat.

más megoldást nem látok. szerintem nem érdemes halogatni az egyetemet, minél előbb végzel, annál hamarabb rendbe jön a helyzeted.

2013. júl. 27. 03:31
 13/21 anonim ***** válasza:
A levelező/távoktatás verzióra nem válaszoltál.
2013. júl. 27. 07:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Inkább tanulnál egy ingyenes szakmát. Kitörölheted a segged a fizetős egyetemmel. Aki nem teheti meg az ne tegye meg! Vannak akik nagyobb gondokkal küzdenek mint te!

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri-..

Ugye ennek a fényében mégiscsak más a helyzet?

2013. aug. 19. 16:37
 15/21 A kérdező kommentje:

Már ne is haragudj, kedves utolsó, leírtam már, hogy van Okj-m, ès nem találok vele munkát. Mièrt okoskodsz, ha mèg olvasni sem tudsz?

Nehogy más nyomora legyen már vigasz, azzal nem vagyok elörèbb.

2013. aug. 19. 16:44
 16/21 anonim válasza:

tökéletesen megértelek. 25 éves vagyok és minden pénzemet amit kerestem 16 éves korom ota (suli mellett minden szabadidőmbe dolgoztam) haza adom de még ez is kevés ráment már a fiatalságom arra hogy a szüleim felelőtlenek voltak..

szerintem hagyd őket ott mert máskülönben visszahúznak annyira mint engem és én már kezdek úgylenni hogy inkább befejezem ezt...

2013. aug. 19. 17:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Költözz olyan helyre, ahol van "bentlakásos" munka, például sok gyár és üzem fizeti a munkásszállót, agy menj külföldre au pair-nek.

Nincs pénzed, és fizetős egyetemre mész? Legnagyobb hülyeség, nem kapsz sem ösztöndíjat, sem szoctámot (ez eddig kapásból 30 ezer, amit kihúznak a zsebedből), a kolesz drágább, plusz ugye maga a képzés is fizetős...

2013. aug. 19. 17:19
 18/21 anonim ***** válasza:
NEM hülyeség az egyetem!!! Posztoló, ha nem mész egyetemre, sohasem mászol ki a gödörből. Úgyhogy küzdj nagyon keményen. Én is a diákhitelt ajánlom (abban az esetben, ha biztosra veszed, hogy az egyetem után jó eséllyel lesz munkád), plusz az egyetemen kaphatsz ösztöndíjat, szociális juttatást, és diákmelóra (és olcsó bérletre) is van lehetőséged.
2013. aug. 19. 18:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Ja bocs, nem figyeltem, hogy fizetősre mész. Ettől még tartom az álláspontom, csak nehezebb lesz neked az elején ösztöndíj meg ilyesmi nélkül. Tudnod kell, hogy ha jól teljesítesz, fél év után átrakhatnak az ingyenesekhez, úgyhogy nagyon jól kell tanulnod. Továbbá nagyon ajánlom, hogy alaposan (NAGYON alaposan) olvasd el az egyetemi szabályzatot, mert találhatsz benne olyat, ami rád is vonatkozhat, és könnyít a helyzeten.

A tandíj fedezésére továbbra is a diákhitelt (egészen pontosan a diákhitel 2-t) ajánlom.

2013. aug. 19. 18:05
 20/21 anonim ***** válasza:
Úristen ne halgass erre a sok hülyére, amúgy 440 ponttal annyi állami képzésre mehetnél, még nagyobb egyetemekre is pl bme. Hova akartál menni egyébként?
2013. aug. 19. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!