Anyám elvárja, hogy beleadjak a rezsibe, de már nincs pénzem. Mit tegyek?
Sajnos anyám az alkoholista apámnak szült hârom gyereket. Néhány èv mûlva elvâltak, mi pedig itt maradtunk egy keresettel 4 före. Mâr felnöttünk, de mèg itthon lakunk, mert az Okj-s bátyám csak alkalmi munkákat talál, èn szintèn (pedig egy ève keresek állandót, most diákmelózok.), kisebbik tesóm nem hajlandó dolgozni suli mellett Szeptemberben kezdem az egyetemet, sajna csak fizetösön, mert hiába a kiemelkedö teljesítmènyem, az új pontrendszer miatt nem elèg.
Már egy ève gyüjtögetek a tandîjra, de s diákmelós pènzemböl haza kell adnom 15 ezret, magam veszem a bètletet, fizetem a telefonszámlàm ès minden egyèb kiadásom, szóval eddig csak egy-másfèl fèlèvre sikerült fèlretennem. Ja, mint legutóbb említette, azt ehetem itthon, amit magam veszek...
Teljesen ki vagyok már idegileg :( Muszáj egyetemre mennem ès akarok is, de így szeptembtöl nem tudok annyit dolgozni, tehát pènzem se nagyon lesz - akkor miböl fizessem ezeket?
Külföld esèlytelen, mert a páromat mèg 2 èvig ideköti a suli+munka, èn pedig nem akarom feladni a kapcsolatunkat. Gondolkodtam rajta, de nem megy, csak miatta bírom mèg ezt az egèszet...
Èn megèrtem anyám helyzetèt is, de azèrt mèg nem ott tartunk, hogy kikapcsolják a villanyt, ès a pènzleadás sem zavarna, ha nem az èn helyzetem lehetetlenítené el. Arról nem beszèlve, hogy feleannyit sem vagyok otthon, mint a testvéreim, èn nem is használom a sokat fogyasztó számítógèpünket, csak 1-2 óára s kis laptopom, sose nézek tèvèt, nem használok vezetèkes telefont - tizedèt fogyasztom annak, amit a családom tagjai.
Úgy érzem, nem jogos, hogy nekem kell viselnem a felelötlensège ès rosz döntèsei következmènyèt :(
Szerintem is luxus ilyen helyzetben a fizetős egyetem. Dolgozz egy évet, vagy járj OKJ-s képzésre, mellette dolgozhatsz is. Felkészülsz a következő felvételire, hogy felvegyenek államira.
A ponthatárok évről-évre változnak attól függően, mennyire népszerű az adott szak, vagy épp mennyire volt becsapós a felvételi feladatsor. Ami idén nem sikerült, jövőre lazán meglehet, ne add föl!
Az semmiképp se jó megoldás, hogy kilakoltatnak az egyetem miatt egy családot. Az eddigi pénzt viszont ne add oda anyukádnak, mert sose tudod újra félretenni, és állami mellett is lesz egy csomó költség, tankönyvek, eszközök, ilyesmik. Kösd le a bankban és tégy úgy, mintha nem lenne! Az ezt követő munkákból adj haza is és tegyél is félre, amit csak tudsz.
szerintem azért ennyire nem szürke a helyzet, meg kell látni a lehetőségeket.
"Szeptemberben kezdem az egyetemet, sajna csak fizetösön, mert hiába a kiemelkedö teljesítmènyem, az új pontrendszer miatt nem elèg. " Ne haragudj de idén nagyon alacsonyak voltak a ponthatárok, szóval ha kiemelkedő vagy akkor 1000%, hogy felvettek volna államira. Kivétel akkor ha fizetősre mentél alapból... de miért mentél fizetősre, ha tudod, hogy milyen a helyzetetek? Amúgy ha az egyetemen ügyes vagy átmehetsz államira is közben. Passziváltasd magad és dolgozz, majd amikor van már elég pénzed ahhoz, hogy kezdj valamit akkor menj egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!