Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim sosem öleltek meg,...

A szüleim sosem öleltek meg, sosem mondták, hogy szeretnek.20 éves nő vagyok és most is sokszor sírok ezért. Hogy lehetnék túl ezen?

Figyelt kérdés
Eddig sosem alakult ki normális párkapcsolatom, sexuális kapcsolatom 4 jóval idősebb férfival volt eddig csak, mind kihasznált.. már megbántam, de akkor iszonyúan vágytam arra, hogy valaki megöleljen, valaki elismerjen, valaki rám figyeljen. Apám rengeteget dolgozik, nagyon jól élünk, irigykednek is rám emiatt a kortársak. De mindeközben nagyon haragszom is, hogy sosem kaptam meg "alap" dolgokat a szüleimtől...olyanokat, amiket nem lehet bepótolnii. és nem akarom azt a pénzt megkapni, amiért én ezeket a dolgokat nem kaphattam meg.
2013. júl. 23. 23:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
változtatni szeretnék, azért kérdeztem! lehet, h érzékenyebb vagyok ebben a témában, de változtatni szeretnék, nem a beszólogatásokért írtam ki a kérdést.
2013. júl. 24. 00:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek. A múltat el kell felejteni, alárendeltek voltunk gyerekként...

De a jövő még nincs veszve! Csak legyél türelmes.

Egy igazi társ kell csak.

És ha gyereked lesz, soha ne felejtsd el megölelni!

2013. júl. 24. 00:30
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha elfelejted a múltat, magadat is elfelejted. És lehet, hogy te sem öleled majd meg a gyerekedet, mert a pénzhajsza fontosabb lesz. Szóval a 12-es tanácsa baromság.

Megértelek. Én hál istennek tökéeltes családban nőttem fel és példaképként lebeg a szemem előtt.

Apukád a sok munkát, sok pénzt választotta és pótolhatatlan dolgokat hagyott maga után. Nagyon sokan vannak és egyre többen. So ka külföldön dolgozó apuka, a családot lepasszoló apuka, a munkába menekülő, a szenvedélybeteg (gépezik), az olyan, akinek a gyerekkel való foglalkozás is munka és órában méri (hazajöttem ,játszottam a gyerekkel egy órát).

Csak kevés ember érzékeny erre, mivel apuka likviditása miatt érzelmileg alulfejlettek lesznek. Ugyanis az érzékenységet, az érzelmi intelligenciát kétharmadban az apa adja és egyharmadban az anya.

2013. júl. 24. 06:57
 14/18 anonim ***** válasza:
26%

Nálunk se volt otthon divat se az ölelkezés, se puszilkodás, se szeretlekezés. Attól még tudom, hogy szeretnek, csak nehezen mutatják ki.

DE ezért sírni 20 éves felnőtt fejjel? Ne a szüleidet hibáztasd, amiért ilyen elcseszett lettél, hanem állj talpra és csinálj valamit ellene! Nem normális, hogy 20 évesen azon picsogsz, hogy a szüleid nem öleltek meg!

Inkább örülhetnél és hálás lehetnél, hogy jó körölményeid voltak. Mert nekem még az se, és mégis normális ember lett belőlem..

2013. júl. 24. 07:51
 15/18 anonim ***** válasza:

az ölelést és a szeretlek szó használatát én sem ismertem a 30as éveim elejéig.

vhogy a gyengeség és a tújaság volt a családunkban az ilyen dolog, mindenki olyan volt mint a katona.

meg is látszik az életemen....nincsenek érzéseim, aki bármiféle érzést is mutat, sír, öröm,azt a gyengeség jelének értelmezem.

hát, azt hiszem jó nevelést kaptam...:(

2013. júl. 24. 08:50
 16/18 anonim ***** válasza:
20 éves nő vagy, nagyon jól látod a problémáidat, és még soha nem fordult meg a fejdben, hogy ilyen gondokkal már rágne pszichiáternél kellene lenned?
2013. júl. 24. 09:06
 17/18 anonim válasza:
Amikor már önálló életet fogsz élni, érzik a szülők a "hiányod", ráébrednek, hogy felnőtt a lányuk és az idősödő korral jár a biztonságérzetük iránti igény is. Ha látják, hogy boldogulsz és valóban külön életet élsz, akkor már te is irányíthatod a szülők közötted levő kapcsolatot. Ezeket a lépcsőfokokat meg kell járni. Pláne, ha már gyermeked lesz... meglátod, bizony jól fog ám esni a testi kontaktus a szülőknek, amit valójában te kezdeményezhetsz. A saját gyermekeiddel (ha lesznek) és nyilván látod a saját gyermekkori hiányát az ölelésnek stb., nem követsz el hasonló hibát, viszont tény, hogy a párkapcsolatra kihathat akár távolságtartásban, talán bizalmatlan leszel mindig is párod iránt (főleg ha még a férfiak is tesznek arról, hogy sokat csalódj), nagyobb "hajlamod" lesz arra, hogy falakat húzz magad köré, mert sajnos ez a családminta volt előtted. A gyermekeiddel szabad, szárnyaló lehet kapcsolatod, mert tudatosan kerülöd ezt a rideg családi kapcsolatot, nagyon is sok jelentősége van a testi kontaktusban a nevelésben is és bizony sok "sérült" felnőtt (legfőképpen a nők) van ezokból. Nyilván anyáink is (amikor még magázták a szülőket) ezeket a mintákat hozták és ez bizony generációról generációra száll.
2013. júl. 24. 09:40
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

A válaszaid alapján tovább erősödött, hogy rohadtul nem vagy nő... A gondolkodásod egy 10éves kislány szintjén van.

Azon meg miért csodálkozol, hogy csak ürítésre kellettél a férfiaknak? Komolyan gondoltad, hogy egy 35-40éves férfi egy kislányra vágyik? Istenem, ennyire nem lehetsz naiv. Nem picsogni kell, hanem változtatni. Sajnáltathatod itt magad, attól nem fogsz előrébb jutni.

2013. júl. 24. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!