Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el anyunak,...

Hogyan mondjam el anyunak, hogy vegre fogadja el, hogy biszex vagyok, es van baratom?

Figyelt kérdés
15 eves biszex srac vagyok. Anyu tudja, hogy bi vagyok, de nem fogadja el teljesen. Regebben pszichologushoz akart vinni emiatt, de mar nem akar. Lehet azt hiszi, hogy a biszexsegem atmeneti allapot volt, es ujra hetero vagyok? Ja es a baratomrol nem tud meg, de el kene mondjam, hogy benne talaltam meg mindent, ami nekem kell. Ezt hogy mondjam el?
2013. júl. 23. 12:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Barátod? Meg benne találtál meg mindent? Akkor inkább vagy homi mint biszex, anyád megőrül :D :D
2013. júl. 23. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Előbb próbáld meg elképzelni az ő álláspontját, beleképzelni magát a helyébe, belegondolni hogy mit élhet át ilyenkor.

Lehet, hogy "reménykedik" hogy átmeneti kíváncsiság ez nálad, és a tiniszerelmek tényleg nagyon ritkán lesznek életre szólóak (nem bántásból, ez tény, van rá ellenpélda, de inkább kivétel erősíti a szabályt alapon).

Egész biztosan félt attól, hogy emiatt számkivetetté válsz, hogy bántani, megbélyegezni fognak, megalázni, lenézni, hogy az élet számos területén hátrányba kerülhetsz.

Attól is aggódhat, hogy őt és a családotokat fogják sokan lenézni és megvetni, pláne ha engedi ezt a kapcsolatot.

Lehet, hogy fáj neki, mert nem fér bele az ő érték- és normarendszerébe, krízist élhet át ilyenkor ő is.

Próbálj meg nyugodtan beszélni róla a témáról, figyelve hogy reagál, fokozatosan magyarázd el, hozzál példákat, hogy megértse, hogy ő is megpróbáljon a te cipődbe helyezkedni gondolatban. Annyiban a melegeknél is nehezebb a helyzeted, hogy egy biszex ellen gyakori érv lehet, hogy "de ha a lányok is tetszenek, miért nem egy lányt választasz?", és ebben nem valószínű hogy egy kamaszkori szerelem meggyőző neki.

Olvass utána melegek/biszexek "coming out" témáiban, inkább olyan oldalakon tudnak jó tanácsokat adni neked, megosztani a tapasztalataikat, itt elég sok köpködő választ fogsz kapni.

Sok szerencsét.

2013. júl. 23. 12:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"Anyu, van egy barátom, aki fiú, és nagyon szeretjük egymást."

Lehet, hogy nem fogja jól fogadni. Neked kell mérlegelned, jól jönnék-e ki a helyzetből, ha őszinte lennél vele. Ha nagyon ellenzi, megpróbálhat tiltani is tőle, az meg csak megnehezítené a dolgotokat.

Szerintem még várj vele. Ha már régebb óta vagytok együtt, komolyabbnak hat a kapcsolatotok, és úgy talán édesanyád is elfogadóbb lesz.

2013. júl. 23. 13:05
 4/11 anonim ***** válasza:
*jönnél-e
2013. júl. 23. 13:05
 5/11 A kérdező kommentje:

#1 Igen, nagy a valoszinusege, hogy meleg vagyok.

#2 #3 #4 Koszonom a valaszokat. ^^

2013. júl. 23. 14:01
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

Ajánlom anyukád figyelmébe az "imák Bobbyért" című filmet, talán felnyitná a szemét , mielőtt késő lenne!

Légy őszinte hozzá, sose hazudj, csak azért, hogy megnyugodjon! Mondd el, hogy van barátod, akit szeretsz!

Neked meg sok boldogságot a barátoddal! :)

N29

2013. júl. 23. 16:22
 7/11 A kérdező kommentje:
#6 Koszonom! En is gondoltam mar erre a filmre. Lattam, es nagyon tanulsagos film.
2013. júl. 23. 21:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazából nekem semmi bajom nem lenne azzal, hogy meleg a fiam. De, hogy biszexuális..tudom, igazából vékony a határ, de nehezebben fogadnám el, ha egyik hónapban fiút, legközelebb meg lányt hozna haza.
2013. aug. 8. 22:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Vélhetően a biszexualitás beismerése a kérdezőnek az első lépcsőfok.

Én, nagy meleg szimpatizánsként nem igazán hiszek abban a fajta biszexualitásban, aminél pont középen van a mérleg. Valamelyik felé biztosan dől a vonzalom, még ha csak egy kicsit is.

Meg aztán az összes meleg barátom elsőként önmagának is azt ismerte be, hogy bi.

2013. aug. 8. 23:02
 10/11 A kérdező kommentje:

#8 Megertelek teged is, biztos anyam se orulne neki reszben, de ha azt nezzuk, biszexkent meg mindig nagyobb az eselyem a csaladalapitasra, mint melegkent.

#9 A fiuk fele vonzodom jobban, nem is kicsit, mind testileg es lelkileg is. Anyu tud mar arrol, hogy biszex vagyok, meg a baratomrol is, csak nem fogadja el.

2013. aug. 9. 02:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!