Hogyan mondjam el anyunak, hogy vegre fogadja el, hogy biszex vagyok, es van baratom?
Előbb próbáld meg elképzelni az ő álláspontját, beleképzelni magát a helyébe, belegondolni hogy mit élhet át ilyenkor.
Lehet, hogy "reménykedik" hogy átmeneti kíváncsiság ez nálad, és a tiniszerelmek tényleg nagyon ritkán lesznek életre szólóak (nem bántásból, ez tény, van rá ellenpélda, de inkább kivétel erősíti a szabályt alapon).
Egész biztosan félt attól, hogy emiatt számkivetetté válsz, hogy bántani, megbélyegezni fognak, megalázni, lenézni, hogy az élet számos területén hátrányba kerülhetsz.
Attól is aggódhat, hogy őt és a családotokat fogják sokan lenézni és megvetni, pláne ha engedi ezt a kapcsolatot.
Lehet, hogy fáj neki, mert nem fér bele az ő érték- és normarendszerébe, krízist élhet át ilyenkor ő is.
Próbálj meg nyugodtan beszélni róla a témáról, figyelve hogy reagál, fokozatosan magyarázd el, hozzál példákat, hogy megértse, hogy ő is megpróbáljon a te cipődbe helyezkedni gondolatban. Annyiban a melegeknél is nehezebb a helyzeted, hogy egy biszex ellen gyakori érv lehet, hogy "de ha a lányok is tetszenek, miért nem egy lányt választasz?", és ebben nem valószínű hogy egy kamaszkori szerelem meggyőző neki.
Olvass utána melegek/biszexek "coming out" témáiban, inkább olyan oldalakon tudnak jó tanácsokat adni neked, megosztani a tapasztalataikat, itt elég sok köpködő választ fogsz kapni.
Sok szerencsét.
"Anyu, van egy barátom, aki fiú, és nagyon szeretjük egymást."
Lehet, hogy nem fogja jól fogadni. Neked kell mérlegelned, jól jönnék-e ki a helyzetből, ha őszinte lennél vele. Ha nagyon ellenzi, megpróbálhat tiltani is tőle, az meg csak megnehezítené a dolgotokat.
Szerintem még várj vele. Ha már régebb óta vagytok együtt, komolyabbnak hat a kapcsolatotok, és úgy talán édesanyád is elfogadóbb lesz.
#1 Igen, nagy a valoszinusege, hogy meleg vagyok.
#2 #3 #4 Koszonom a valaszokat. ^^
Ajánlom anyukád figyelmébe az "imák Bobbyért" című filmet, talán felnyitná a szemét , mielőtt késő lenne!
Légy őszinte hozzá, sose hazudj, csak azért, hogy megnyugodjon! Mondd el, hogy van barátod, akit szeretsz!
Neked meg sok boldogságot a barátoddal! :)
N29
Vélhetően a biszexualitás beismerése a kérdezőnek az első lépcsőfok.
Én, nagy meleg szimpatizánsként nem igazán hiszek abban a fajta biszexualitásban, aminél pont középen van a mérleg. Valamelyik felé biztosan dől a vonzalom, még ha csak egy kicsit is.
Meg aztán az összes meleg barátom elsőként önmagának is azt ismerte be, hogy bi.
#8 Megertelek teged is, biztos anyam se orulne neki reszben, de ha azt nezzuk, biszexkent meg mindig nagyobb az eselyem a csaladalapitasra, mint melegkent.
#9 A fiuk fele vonzodom jobban, nem is kicsit, mind testileg es lelkileg is. Anyu tud mar arrol, hogy biszex vagyok, meg a baratomrol is, csak nem fogadja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!