Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Nem bírom...

Mit csináljak? Nem bírom tovább, kikészülök 12/L

Figyelt kérdés
Az egész családom jobban szereti a nővéremet mint engem. Egyetemem van, hétvégente jár haza, de amikor még nem járt egyetemre akkor is mindig vele kivételeztek , mindig az volt amit ő akar, én bármit mondok látom anyán hogy nem érdekli, és nem rég depressziós voltam fél évig és fel se néztek hogy egyáltalán élek még itt vagyok? neki meg minden nap 3 szor benéznek, ha valamit nővérem kitalál úgy lesz , állandóan a barátja jön velünk minden családi programba , én akartam hívni a barátnőmet de nem engedték meg mert már a nővérem barátja már majdnem a családunk tagja. Vagyis ők annak tekintik. Mindig mondják nővéremnek hogy milyen szép meg minden, nekem ezeket sosem mondják és ágyban hozzák neki a reggelit és ilyen kivételezések vannak amik nekem nagyon rosszul esnek és sokat sírok ez miatt. És nem csak anyámnál van ilyen apukámnál és a rokonoknál is. Apukám mondta hogy belőlem nem lesz úgy se semmi és semmit nem érek el az életben és mondta hogy engem nem fog támogatni semmiben . Nem tudom 12 évesen mit vár... egyébként 12 éves vagyok és van is célom . és ezeket már nem bírom. szeretnék elmenni a barátnőmmel sétálni vagy bárhova pl megbeszéltem barátnőmmel hogy elmegyünk strandra és nem enged el anyukám csak a nővéremmel mert hogy egy okos érett lánnyal mennyek ne egy ismeretlen barátnőmmel. és ezek annyira rosszul esnek hogy már nem bírom tovább. Állandóan sírok és utálom ha hazajön a nővérem mert minden megint körülötte forog. Szülinapomkor is a nővéremről beszélnek állandóan és nem rólam. szerintem legalább a szülinapomon ne a nővéremről beszéljenek. nagyon szeretet hiányom van és már beszéltem erről anyukámmal de ő hülyeségnek tartja hogy jobban szereit a nővéremet . pedig tényleg így van. a nővérem most töltötte be a huszat. Vannak barátnőim akikkel szoktam erről beszélni és jól esik hogy vigasztalnak de nem tudom már mit tehetnék. Arra is gondoltam hogy talán azért szeretik jobban mert talán ő már felnőtt és tud normálisan beszélni vele vagy nem tudom. az a lényeg hogy nem bírom már tovább hogy folyton amikor nincs is itthon a nővérem folyton róla beszélnek ő mivel cska hévégente jön haza ezért felhívják 1 nap 3 szor én voltam táborban 1 hetet nem hívtak fel. tegnap összevesztem ezen anyával sírtam is és mondta hogy ilyen hülyeségen ne sírjak már. ha betöltöm a 18-at elszeretnék költözni mert ez már 3 éve megy és ez engem tönkretesz. talán pszichológushoz kéne mennem nem tudom. Kérlek akik hasonló szituációban vannak vagy akik át tudják ezt érezni azok írjanak tanácsokat mert úgy érzem így nem kellek senkinek és ha eltünnék akkor észre se venné a családom. Bocsi ha hosszú lett csak már nem tudom mit csináljak. Köszi aki ezt végig olvassa és ad tanácsot vagy ilyesmi.
2013. júl. 22. 12:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azért van mert a nővéretek nem lakik veletek és így kevesebbet találkoznak,vagy már bocsánat de a szüleid tényleg akkora se*gfejek,hogy téged leszarnak.Próbáld meg velük ezt nosmálisan megbeszélni,ha pedig nem értik meg akkor csináld azt,hogy nem nagyon beszélsz velük meg semmi azt csak feltűnik,hogy bajod van velük.
2013. júl. 22. 12:56
 2/13 A kérdező kommentje:
igen azt már próbáltam. ők voltak felháborodva hogy ők veszik meg a kaját meg ők tartanak el és nem szólok hozzájuk. pff
2013. júl. 22. 12:59
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem nincs lányom. Örökbefogadjalak?
2013. júl. 22. 12:59
 4/13 anonim ***** válasza:

Öszinte leszek, nem olvastam vegig a leveled, csak beleneztem. De amit en tennek: Le se szarnam öket. Tudom, ez igy kemenyen hangzik, de lenyegeben ök is ezt teszik veled nem? 12 evesen meg böven gyerek vagy, nem ezt erdemelned. De meg kell probalnod önallosodni egy kicsit, felnöttebb lenni. Probald ki, hogy egy ideig egyaltalan nem beszelsz velük. Mintha csak lakotarsak lennetek... Hatha bejön, es felfigyelnek rad...

De amugy sajnalom a helyzeted. :/

2013. júl. 22. 13:00
 5/13 anonim ***** válasza:
sajnálom akkor nem tudom.mond el ezeket valamelyik rokonotoknak hátha megértenek és beszél erről a szüleitekkel.első voltam.
2013. júl. 22. 13:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem csak te erzed igy. Anyukad is mondta, hogy hulyeseg. Na meg nem tudhatod, hogy hogyan viselkedtek a novereddel amikor o volt 12 eves. Meg mi sem tudjuk te hogy viselkedsz, lehet, hogy egy rossz tanulo, tetkos, cigizo, ivo, hisztis csitri vagy :)

Bocs, csak nehez ebbol az egyoldalu leirasbol barmi tanacsot adni. Lenyeg, hogy kicsit probald meg kulso szemlelokent nezni magad es a csaladod.

2013. júl. 22. 13:04
 7/13 A kérdező kommentje:
köszi nem kell örökbe fogadni :) és megpróbálom , köszönöm a válaszokat :)
2013. júl. 22. 13:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez a "mi tartunk el, úgyhogy kuss a neved" duma felháborító! Egy gyerek nevelést, szeretetet igényel, odafigyelést, nyugodt környezetet, kiegyensúlyozott gyermekkort, nem csak eltartást. Nekem ezek sajnos hiányoztak...nem haltam éhen, de nem tudom, milyen a boldog családi fészek.....nagyon sajnállak!:(
2013. júl. 22. 13:08
 9/13 A kérdező kommentje:
Mindig 4-5 volt az átlagom most év végén 4 lett a bizim, nem cigizek, nem iszom, nem feleselek vissza, a nővérem viszont cigizik, iszik, és annyit mondott anyukám hogy a nővérem 6. ban én most 7. be megyek hogy volt egy 14 éves pasija, és 6. ban már berúgott és akkor kezdett el cigizni. de egyébként neki is 4-5 ös az átlaga
2013. júl. 22. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Nálunk is jobban szeretik a nővéremet, de nem foglalkozok vele. Ilyen dumák nálunk is elhangoztak már párszor. Mikor kollégista volt majd késöbb dolgozott mi is csak hétvégente láttuk. Szerettem, hogy itthon van mert nekem is hiányzott, de abból elegem volt, hogy ő az isten. A családban is direkt piszkáltak vele, tudták, hogy rosszul esik és sokszor sírtam is miatta. Ne foglalkozz vele. Nem tudok mit csinálni és te se. Mai napig változatlan a helyzet. Volt, hogy megfeledkeztek rólam és otthagytak valahol. Kihagynak mindenből. Nem beszélnek velem. Van aki azt sem tudja hány éves vagyok és néha a nevem sem jut az eszébe. Ugyan ez az utolsó ami érdekel, de még az örökségből is kihagynak. Nem tudják a szülinapomat. Ha mégis akkor általában kijelentik, hogy ők nem miattam vannak itt. A ballagásomra se jöttek el. Még van pár dolog amiért haragudhatnék rájuk, de már nem teszem. Rájöttem, hogy felesleges ezen rágódnom és nem is szeretnék olyan lenni mint a nővérem. A családban betöltött helye sem érdekel. Nem is nagyon beszélgetek egy családtagommal se. Őket nem érdeklem akkor ők se engem. Az anyámat is kb. onnan ismerem, hogy egy házban lakunk. Amíg vannak barátnőid akikkel tudsz beszélgetni addig szerintem nincs szükséged pszichológusra. Én azt tanácsolom, hogy te se foglalkozz vele. Szerintem a nővéredre pedig ne haragudj mert nem ő tehet róla. Mármint nem szép, hogy ő élvezi a helyzetet, de a szüleid a fő hibásak. Próbáld meg esetleg a nővéreddel megbeszélni a dolgot, hogy szóljon pár szót a szüleidnek az érdekedben.

14/L

2013. júl. 22. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!