A saját anyám ellopta a fényképezőgépemet, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tegnap este elmentem itthonról a barátomnál aludtam. Pont a kezembe is volt a gép, tisztán emlékszem rá, hogy a szokásos helyén a polcomon volt. Reggel hazajöttem, szükségem lett volna rá, és nem volt a helyén. Megkérdeztem anyámékat, hogy nem-e látták, aztmondták nem. Később volt alkalmam kikutatni a szekrényeiket, mert gondoltam hogy anyám keze van benne, és megtaláltam a ruhái között eldugva... Szó nélkül visszavettem a gépet. Nem szóltam semmit, de most nem tudom mit tegyek. Anyámnak nem ez az első ilyen húzása, régebben a tünedezett el pénz a pénztárcámból, és mindig azt gondoltam, hogy én vagyok a hülye, míg egyszer a fürdőből visszajövet a szobámba rajtakaptam, hogy a pénztárcámban turkál. Legszívesebben szétverném a fejét... Elköltözni sem tudok itthonról még 2 és fél évig, mert az anyagi helyzetem nem engedi meg addig. Mi a fenét csinálhatnék? Nem akarok együtt élni vele!!!!!!!!! Se ő, se a nevelőapám nem dolgoznak. Ti mit tennétek? Zárat szereltessek a szobám ajtajára? Teljesen kész vagyok :(
Mindenképpen jobb egy albérlet, amit esetleg többen is fizethettek. Például hárman-négyen kibéreltek egy lakást, vagy beszállsz egy ilyen albérletbe. Utána keresd a külföldi munkákat. Így semmid nem lesz, mert a mostohádnak kell a pénz a piára, kettőjüknek kell a pénz a rezsire. Egyszer letelik az az adósság, utána talán szabadabb leszel.
2013. júl. 21. 13:27
12/21 anonim válasza:
Mindenképp jobb lenne neked külön,mert ettől a helyzettől soha nem fogsz szabadulni!:((( Nehogy azt gondold hogy 2,5év múlva jobb lesz neked! Addig csinálnak még több tartozást,oszt fizethetsz évekig. Anyádék jól elvannak,te vagy nekik a "bank" akinek nem kell visszafizetni semmit! Menj társbérletbe,vagy keress olyan munkát ahol van munkásszálló! Pár éve én is munkásszállón laktam nő létemre.
Mennyit vonnak tőled?
2013. júl. 21. 13:38
13/21 A kérdező kommentje:
27 ezret minden hónapba... és minimálbérért cumizok 2 műszakba.... szerintem még társas albérletre se nagyon lenne pénzem :/
2013. júl. 21. 13:40
14/21 anonim válasza:
Hát valamit pedig ki kell találni mert hidd el még több adósságot fognak neked csinálni,vagy kilopják a szemed!:(
A barátod nem tud segíteni? Odaköltözni valakihez?
Amúgy meg jelentsd fel anyádat!!! Az egy dolog hogy az anyád,de mindennek van határa!
Jó pár éve én a testvéremet jelentettem fel,mert folyamatosan meglopott lenyúlta a havi fizetésem. 16éves volt,és 2év felfüggesztettet kapott.
2013. júl. 21. 13:49
15/21 A kérdező kommentje:
a barátomhoz sem tudok költözni egyenlőre :/ ha meg feljelentem,tuti kivág itthonról
2013. júl. 21. 14:08
16/21 anonim válasza:
23 éves vagy.költözz el az apechnál jelentsd be hogy ne vonjanak több pénzt töled,mert kell a saját eltartásodra,mert elköltöztél...Ne hogy már....
2013. júl. 21. 14:14
17/21 anonim válasza:
Kicsit off:mi alapján teheti ezt meg a NAV?
2013. júl. 21. 14:17
18/21 anonim válasza:
Figyelj ha mindenre van kifogás akkor tőlünk mit vársz??? Nem bántás,de tényleg!
Csináld azt amit az utolsó írt! Költözz el,és menj be az apehba hogy már nem laktok egy háztartásba.
Ahol most laktok kié az ingatlan? Arra is rá lehet terhelni a tartozást.
Ideje hogy te is és anyádék is kezetekbe vegyétek a saját életeteket!!!
2013. júl. 21. 14:18
19/21 anonim válasza:
Bakker, ilyen van?! Nem hiszem el, hogy törvényes dolog az anyád adótartozását tőled vonni. Simán bíróságra mennék ezért. Felnőtt ember felelős saját magáért, ez abszurdum, hogy a szülő hülyeségéért egy ártatlan fizet. Tuti nem hagynám annyiban.
2013. júl. 21. 14:31
20/21 anonim válasza:
Engem azért érdekel, hogy anyád miért van leszázalékolva? Régebben milyen volt a kapcsolatotok? Vagy addig volt ő is csak jó anya, amíg adni tudott? Ha te is csak minimál béres munkát találtál, akkor a leszázalékolt anyádtól ez a sok paraszt hogy várja el, hogy szerezzen munkát?
Tudod miért ül gép előtt? Mert full depressziós. Azok a gépfüggők, akik úgy látják már nincs boldogság az életben.
Gondolom anyád sem ilyen életet álmodott magának. Ismered az álmait? Ismered az anyádat, mint embert? Mikor szóltál utoljára hozzá emberként? Teljesen biztos vagy benne, hogy az ő lelki nyomoráért csak ő a felelős?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!