Mért nem tudok 16 éves lányomnak parancsolni?
Gondolom, nem vigasztal, ha azt mondom: ezt rendesen elcs.sztétek.
Egy valami használhat csak: ki kell rángatni a megszokott környezetéből! Kis környezetváltozás!
Az apjához nem mehetne ki esetleg?
Én kizárnám éjszakára, hátha megtanulja, bár szerintem azzal, hogy a gyerekkora nem volt fényes szépen megalapoztátok a mostani viselkedését.
Amúgy meg ne adj neki semmi pénzt, ne engedd el, ennek én egy büdös pofonnal adnék nyomatékot.
Amúgy 15 vagy 16 éves?
Mondjuk nem parancsolni kéne megpróbálni, hanem beszélgetni vele és megérteni.
Amőgy egy tinédzsert már nem lehet nevelni. Ha előtte nem nevelted meg, akkor már késő. De valószínű, hog yha nem parancsolni akarnál neki, hanem elfogadni őt és beszélgetni vele, akkor azzal többre mennél.
Hát, nem könnyű egy 16 éves kamaszlánnyal, az biztos. Ha valamitől tiltod annál inkább csinálja, szóval a balhé nem megoldás. Ülj le vele beszélgetni, nyugodtan, türelmesen, ne veszekedés legyen a vége. Mondd el, hogy mennyire aggódsz érte amikor így eltűnik.
Ajánld föl, hogy inkább a srác jöjjön hozzátok, mint a lányod vonatozzon, ha a közeledben lennének talán te is nyugodtabb lennél, nem?
15 évesen már hiába akarod nevelni!
12 évesen kezdett elzülleni? Hát gratulálok, az enyém is 12, de azt sem tudja, hogy mi az, még játszik! És nem mászkál egyedül sehova. Ha nem engedted volna csavarogni 12 évesen, most nem itt tartanátok!
Talán azért, mert nem paranscolni kellene neki, hanem NEVELNI kellett VOLNA. Először mindig magadban keresd a hibát.
Aztán pedig megtalálhatod a nevelési tanácsadókat, gondozókat - oda 18 éves kor alatt akár akarata ellenére is el lehet vinni.
Parancsolni nem lehet egy gyereknek, mg kis korban sem, mert az sehova sem vezet.
Engem is az érdekelne, hogy hogy tidodtt 12 évesen "zülleni"
Mert tény,mhogy azt sem tartom helyesnek, hogy egy kisiskolás gyereket az iskolába sem engednek el egyedül,(minap volt itt egy kérdés, hogy ő nem hagyja addig egyedül otthon a 9 éves gyereket, amíga. Sarkon lévő boltba leszalad, és mindki kaiakadt azon, aki ezt meg meri tenni)
de azért ez is túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!