Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek eltudja intézni...

Egy gyermek eltudja intézni hogy a családjától elvegyék?

Figyelt kérdés
Születésem napján a doktor fiúnak nézett, de amikor megszülettem lány lettem. Idővel amikor kezdtem "felnőni" apukám átkarolt és bevallotta hogy ő nem akart lányt hanem csak fiút, volt is fiú gyermeke hisz két fia született én harmadiknak lányként. Mindig ha veszekedés volt köztem és a bátyáim között mindig nekik adott igazat engem semmibe vett. Mindig engem állítanak elő ha nincs megcsinálva valami vagy éppen valami tönkre ment (pl. gép telefon.) és rám fogják hogy én tettem tönkre. Az egyik napon nagy veszekedés kerekedett mert anyám félre értette azt amit mondtam neki, mert ő úgy fogta fel hogy megzsaroltam hogy azért vagyok a szobámba mert az egyik nap nem engedett el a haverokkal találkozni. Anyukám azt mondta hogy bele fog röhögni a pofámba ha három műszakos munkát fogok végez (délelőtt, délután, éjszaka) meg hogy meg is fog egyszer cibálni tépni. Majd apám elém tette a bőröndöt hogy megyek el innen de csak azokat a ruháimat vigyem amit én a saját pénzemből fizettem. (persze nincsenek olyanok mert nem rendelkezek önálló keresettel) de ha kimegyek a kapun akkor soha többé ne megyek vissza. Tudtommal kiskorú vagyok még a 16-ot sem töltöttem be nincs önálló keresetem, és ha lenne az első dolgom az lenne hogy eltakarodjak innen és soha többé ne jöjjek vissza. Inkább leszek hajléktalan csöves de én ezekkel nem akarok együtt élni. Aki nem fogadott szívesen születésemkor mert hogy ő kijelentette hogy ő csak fiút akart lányt meg nem annak én jelentéktelen vagyok, és bele fáradtam hogy állandóan semmibe vesznek de ha főzni takarítani kell vagy esetleg a tanulással akarnak nagyzolni a baráti körben hogy milyen okos lányuk van akkor jó vagyok. Nem akarok tovább egy fedél alatt lakni velük és mivel elszökni nem akarok mert tanulni akarok ezért gondoltam azt hogy én mint kiskorú gyermek eltudom intézni e hogy elvegyenek ettől a családtól amiben élek, szerintetek mennyire megoldható?
2013. júl. 17. 17:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
48%
Gondolkodj. 16 éveset senki nem akar örökbe fogadni, mindenki kisbabát, vagy minél kisebb gyerkőcöt akar, tehát marad neked az intézet. Bekerülsz egy csomó ilyen-olyan lelkibeteg, többségében kisebbségi (XD) kamasz közé, akik között kőkeményen megy a rivalizálás a "falkavezérségért" te leszel az új gyerek.. Csillagom, te ott sok mindent fogsz kapni, csak éppen megbecsülést, meg szeretetet nem... No meg, ha minden lázadó tini inkább intézetbe vonulna, hát kiürülnének az utcák, ez nem így működik, hogy nem jössz ki az apukáddal, akkor majd nevelnek téged az állam pénzén.
2013. júl. 18. 04:22
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddig válaszokat :) Annyira elfajultak a dolgok hogy már éreztetik is velem hogy számukra én már teher vagyok, és eszem ágában sincsen már itt élni. Azon gondolkoztam ha éheztettem magam és nem iszok folyadékot akkor egy idő után immunrendszerem leépül és nagy valószínűleg kórházba kerülök. Akkor van rá esély hogy szólnak a gyámhivatalnak hogy mi a helyzet?? vagy egyáltalán nem foglalkoznak vele??
2013. júl. 19. 14:40
 13/14 anonim ***** válasza:

Ne csinálj semmi ilyesmit! Csak magadnak ártasz vele és néha visszafordíthatatlan folyamatokat indít el az ilyesmi a szervezetben. Ha kórházba kerülsz és kiderül, hogy saját magaddal tettél ilyet (márpedig mindig kiderül, elég ha megnézik hol élsz és hogy tele a hűtő, van ruhád stb.) akkor esélyed sem lesz arra, hogy elhiggyék neked amiket a szüleidről mondasz. Téged fognak labilisnak tartani, neked akarnak majd segíteni abban, hogy jól legyél és ne tegyél ilyet magaddal, ha kell gyógyszereznek, ha folytatod, akkor kórházi, pszichiátriai kezeléssel.

Nem ez a kiút, soha nem jön be ilyen próbálkozás, csak sokkal rosszabb lesz tőle az életed. Minden kamasznak vannak problémái a családjával, kinek több, kinek kevesebb. Nekem sem volt egyszerű az életem 16 évesen, de eltelt. A szüleidnek is éppen olyan nehéz volt a nagyszüleiddel, mint most neked velük. Még nagyon hosszú élet áll előtted, bármennyire is rossznak és hosszúnak is látszik, ez a pár év hamar eltelik. Nem kell években előre gondolkodnod, elég ha mindig a következő heteket próbálod túlélni. Most a nyárra keress megoldást, pl. vállalj el egy olyan diákmunkát ami messze van és szállást is adnak hozzá. Ha pár napig, hétig távol leszel a családodtól, akkor utána könnyebben el tudod őket viselni.

2013. júl. 19. 23:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Már próbálkoztam munkával de mivel még a 16ot nem töltöttem be így még fiatal vagyok a munkához, így senki nem vállalt.
2013. júl. 20. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!