Más is megkapja a családjától, hogy "nem akar dolgozni"?
Két éve nincsen állandó, bejelentett munkahelyem, mivel megszűnt a cég.
Alkalmi munkákon tengődöm, háztartásbeli lettem.
Regisztráltam a munkaügyi központba is, jelentkeztem tanfolyamra, nem vettek fel.
Szüleim, leendő anyósom próbálnak segíteni...de:
anyum beajánlott egy ismerőse cégéhez, bementem, kiderült, olyan állás volt meghirdetve, amihez különleges felsőfokú-szakirányú képzettség kell, megfelelő nyelvtudással.
Én teljesen mást tanultam, más nyelveken beszélek. Az cégvezető hülyének nézett, egyáltalán miért mentem be.
Anyósom is próbált már keresgélni nekem, de mindig olyat ajánl, amihez a megfelelő, több éves szakmai tudás kell, és egyszerűen nem érti meg, miért nem merem elvállalni.
Kérdezgetik a munkaügyi központot, volt olyan, hogy hetente bejártam, akkor is én voltam a hülye, miért nem faggatom őket erőszakosabban munkáról, mintha valami csodát várnának a kirendeltségtől.
Most már megjegyzéseket kapok, pedig naponta küldök el önéletrajzot, több fajta is van, motivációs levéllel, stb.
Bemegyek boltokba, és érdeklődök.
Édesanyám dühödten hívogat, meddig akarok még páromon élősködni, miért nem szedem már össze magam (?).
Jövő héttől kilátásban van egy munkahely, de még nem merem nekik elmondani, nehogy az legyen, ha nem sikerül, hogy ezt is én csesztem el.
Másokat is így szidalmaznak?
Válaszokat előre is köszönöm!
27/N
Hát akkor neki is segítenek.:I
Mintha a jogosítvány csak egy dokumentum lenne...
Persze ugyanez a helyzet nálunk is,bár most van munkám és megoldódni látszik minden, sajnos még szükség van a szülői támogatásra anyagilag,mert félretenni nem tudok a fizuból. Évekig hajtogatták, hogy egyetem mellett ne dolgozzak, mert nem tudok koncentrálni a tanulásra.Holott minden ismerősöm munka mellett járt egyetemre/főiskolára. Tudtam, hogy munkatapasztalat nélkül diplomával nem fogok tudni elhelyezkedni. De én mindig is tudtam, ha suli mellett nem dolgozom, akkor sosem alakul ki a rendszeresség az életemben,ezt anyámék nem fogták fel. Mondjuk hiába a nagy kapcsolatrendszer,eszük ágában sem volt nekem segíteni beajánlani valakihez,pedig rengeteg fontos embert ismernek,tényleg egy telefon lett volna csak, hogy állásom legyen. Még nincs me a diploma,de fogtam magam és éhbér feléért elmentem dolgozni. Több ezer önéletrajzot küldtem el, mire egy ember válaszolt és szerencsém volt.
Én azt mondom ne add fel :) Nekem az volt a módszerem, hogy még olyanra is beadtam,amihez semmi közöm sem lenne(mármint terület,tapasztalat alapján-ebből is le lehet szűrni, hogy melyik cégek,munkaközvetítők,akik sosem válaszolnak!). Aztán egyik éjjel az exp*** oldalon 5 oldalon keresztül az összes hirdetésre jelentkeztem.
Én valóban nem akarok dolgozni (munkahelyen), de ennek ellenére dolgoztam már jó pár helyen. Sehol sem fizettek jól, sehol sem voltak korrektek, egy kivételével (durva leépítés volt és megelőztek vele, mert onnan is lelépni készültem már) az összes helyet én hagytam ott. Rengeteg ilyen helyre be tudnék kerülni újból, de a családomtól akkor azt hallgatom folyamatosan, hogy miért vállalok el "rabszolgamunkát", miért hagyom magam kihasználni, miért nem keresek jobbat. Ha nincs állásom, akkor meg miért nem dolgozom bármit, csak legyen már munkám...
Az utóbbi időben azonban kezd nekik is összeállni a kép a tapasztalatok alapján, hogy olyan ideális, jól fizető, biztos és kellemes munkahelyet nem könnyű, sőt szinte lehetetlen találni, mint amilyet ők elképzeltek nekem. Arról nem is beszélve, hogy pár hónap után nagyon frusztrál az, ha olyan munkát kell végeznem, ami ütközik az elveimmel, vagy ha azt érzem, hogy felesleges időtöltés. Már akkor sem lenne kedvem ezekhez, ha esetleg sokat fizetnének érte. Na, ezt meg végképp nem érti a családom. Úgyhogy bízom benne, hogy idővel megtalálom a megoldást, addig meg igyekszem nem meghallani a család folytonos kritikáit.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!