Milyen szintre kell eljutni ahhoz, hogy elvegyék valakitől a gyerekét?
"2 éves, nem beszél": Nagyon sok 2 éves nem beszél. A fiam 3 éves koráig meg sem szólalt. Majd amikor oviba ment elkezdett beszélni
"nem altatják el napközben" : Sok 2 éves már nem igényli a délutáni alvást
"nem etetik csak lerakják elé a kaját és vagy eszik vagy nem." : Nagyon sokszor a 2 éves akar enni magától, vagy sok szülő 2 évesen már egyéni evésre neveli a gyerekét. Azt hogy hol eszik hol nem..Nos nyár van.. Még mi felnőttek sem eszünk mindig. Ha nem kórósan szinte betegesen sovány a gyerek akkor még nincs olyan nagy baj.
"Este 22kor még leengedik az utcára a 13 éves lánytestvérével"-- Nap mint nap látom én ezt más 2 éveseknél. Normális szülőkkel.
" nem mesélnek Neki, nem mondókáznak" : Nem minden gyerek nő fel mesékkel,mondókákkal.
"nem szoktatják bilire," : Ez majd akkor lesz gond ha oviba megy..De sok gyerek 2 évesen még nem használja a bilit.
"mindig koszos": Ha egészségét nem károsítja akkor nincs miért belekötni( akkor minden kis cigány gyereket elvehetnek a szülőktől,mert koszosak)
Végül is semmit nem soroltál fel ami indokolt lenne hogy elvegyék a gyereket.
Csak amikor egy hétig velünk nyaralt, akkor minden nap igényelte a délutáni alvást, csak le kell fektetni, nem elvárni egy 2 évestől, hogy magától aludjon. Minden nap rendesen evett, csak le kell ülni mellé. Ez csak 2 példa a sokból. Nem volt hisztis, nem csapkodott, nem volt koszos stb.
Otthon egy koszos kutyával és macskával, akárhogy is nézzük egészségkárosító!
Egy hét alatt teljesen kikerekedett, mert rendesen evett, nem úgy mint otthon, ahol csak joghurtot meg chipset kap. Senki nem mondja, hogy ez normális. És lehet, hogy más is az utcán van ennyi idősen, de én nem akarom, hogy a szülei miatt ő is elkallódjon, mint a másik 2 testvére, akik bukdácsolnak az iskolában, nem tanulnak, feleselnek, lusták, szemtelenek és még sorolhatnám. Attól, mert láttunk már ilyenre példát nem azt jelenti, hogy ez a normális!
3-as! van, akinek ez a normális, amit Te leírtál. Én biztos nem nevezném annak, de nem vagyunk egyformák.
Nem hiszem, hogy ideális lenne az, hogy egy 2 éves gyerek a 13 éves testvérével este 10-kor még az utcán kóboroljon. Én aggódnék értük, nem is beszélve arról, hogy ilyenkor már aludni kell egy ennyi idős gyereknek.
Kérdező!
A szülőkkel beszéltél már erről?Vagy nem is lehet?
A szülők egyébként milyenek?Szeretik a gyereket? Dolgoznak? Megveszik nekik az alapdolgokat? Élelmiszer, iskolai dolgok?
Folyamatosan próbáljuk rávezetni Őket, hogy ez így nem helyes, de nem értik meg. Ahogy a rokonok mondják: nem való anyának.
A kis 2 évesnek, mi vesszük a ruhákat, játékokat stb. A nagyok kapni szoktak szomszédoktól, vagy ha kapnak rokonoktól pénzt alkalmakra, akkor abból vesznek maguknak. Az apuka dolgozik csak (de pl tavaly egész évben otthon ült, azzal a kifogással, hogy nem talál munkát). Tele vannak tartozással, de arra van eszük, hogy a cigit megvegyék.
Szerintem ezek teljesen felháborító dolgok, egy 2 évessel nem így kell bánni. Most szerzi meg azokat az értékeket, ami alapján ember válik belőle, de ha így folytatják a testvérei sorsára jut.
Szülőkről még annyit, hogy lusták, koszban élnek, nem törődnek semmivel csak TVzni lehessen meg cigizni.
6os
mi tanítjuk, nagyon fogékony, de sajnos az a napi fél óra, amit vele tudunk lenni, meg a hétvégék, az nagyon kevés
Amit mi felépítünk egy hétvége alatt, azt Ők egy nap alatt lerombolják.
pl vettem Neki zsírkrétát, erre az anyja: minek még az neki....felháborító!!!
3-es hozzászóló!
Teljesen igazad van én is ezt gondolom.
Ez még nem indok,hogy elvegyék a gyermeket a szülőktől.
Miért van az az érzésem,hogy neked kell a keresztlányod és ezért a felhajtás? Nm lehet talán sajátod?
de lehet
csak sajnálom (az összes rokonnal együtt-de senki nem tudja magához venni különböző okok miatt)
amíg nem durvul el a helyzet, addig úgy sem teszünk semmit, szüksége van a szüleire, de amint kórosan fogyni kezd a nem evés miatt még agresszívebb lesz, nem fogjuk ennyiben hagyni a dolgot
azt gondolom, hogy ha a lakók felakarták jelenteni Őket, akkor talán nem csak a barátok és családtagok elfogultak a helyzettel kapcsolatban, hanem tényleg baj van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!