Milyen szintre kell eljutni ahhoz, hogy elvegyék valakitől a gyerekét?
3-as vagyok
Én nem azt mondom,hogy egy 2 évesnek este 10-kor az utcán kell lennie, vagy koszosnak kell lennie stb.. Csak azt mondom,hogy ezek nem olyan indokok amivel a gyámügy foglalkozik.
Ismerek olyan anyukát akinek ikrei vannak,és az anyjuk nagy ívben tojik rájuk. Nű5 évesek,de nem ismerik a levest vagy krumplipüré ételeket. Csak a chips, lekváros kenyér, cola. Egy kedves szava nincs az ikrekhez. Mégis akárki látja az anyukát nem is hinné el,hogy ennyire rossz anyuka..Mert a külvilágnak szerei mutatni hogy ő milyen jó szülő.
Én is anyuka vagyok,bár az én fiam már 20 éves. Mindig jó gyerek volt. De ő sem beszélt 3 éves koráig. Ma meg 4 nyelven beszél anyanyelvi szinten(jelenleg is külföldön tanul)
Ő sem volt 2 évesen szobatiszta. A bilit inkább alagútnak használta a kiskocsikhoz. Ő sem igényelte a meséket,mondókákat. A fiamnak inkább verseket szavaltam..De sokszor annyi elég volt neki,hogy hallja a hangunkat. Több mint 1 éves koráig nem volt hajlandó levest enni. Majd később 4-5 évesen jött a "nem eszek húst" korszaka..
Szóval amit felsoroltál az sajnálatos..Sokan indulatosak is lesznek tőle, de emiatt még senkitől nem vették el a gyerekét. Sokszor alkoholista szülőktől sem veszik el,pedig az súlyosabb a gyereknek mint az,hogy nem mesélnek neki..
Kedves kérdező. Ha nagyon szíveden viseled a kicsi sorsát,akkor annyit tehetsz,hogy minél sűrűbben legyen nálatok. Az ilyen szülők még örülnek is ha nincs láb alatt a gyerek..
3as
Igen, ez a probléma, hogy sajnálom Őt, de tudom, hogy jelen helyzetben nem lehet tenni semmit. A Te gyereked valószínűleg azért tud 4 nyelven, mert foglalkoztál Vele, nem hagytad elkallódni, de itt a másik 2 testvér példájából lehet látni, hogy most sem lesz másképp a dolog.
Az anyuka egyszerűen nem foglalkozik velük, a gyerekek szó szerint csak vannak, azt csinálnak amit akarnak. Amíg élt szegény nagymama Ő foglalkozott velük, de sajnos hamar elveszítették, így nincs aki nevelje Őket.
11-es! Abban teljesen igazad van, hogy sokszor a gyámügy akkor sem foglalkozik ezzel, amikor a szülők isznak, netán verekednek. Sajnos...Pedig sokan nem tudják, hogy milyen érzései lehetnek a gyereknek, amikor a szülőktől való rettegésben kell élnie. Nincs egy ölelés, egy puszi, beszélgetés. Csak a pia, és a szülők egymással vívott harca részegen.
Én tudom milyen, benne voltam.
A fenti esetben is elég szomorúnak tartom, hogy a szülők tele vannak adóssággal, de cigire telik.
Főleg egy 3 gyerekes családnál ennél nagyobb felelősségnek kellene lenni.
3-as vagyok
Én megértem,hogy aggódsz érte. Én is sajnálnám ha így élne bármelyik kis rokonom.
De addig amíg nem lesz durvább nem tudtok intézkedni, sőt akkor csak azt éritek el,hogy azt a kevés időt sem fogjátok tudni a kicsivel tölteni mert a szülők megsértődnek,és tiltani fogják.
De hogy válaszoljak a kérdésedre hogy mi kell ahhoz,hogy elvegyék a gyereket a szülőktől.
Csak pár példa
- egészségre károsan ható éheztetés
- testi terror, vagyis állandó verés,akár csonttörésekkel
- orvos által megállapított szándékos súlyos értelmi és érzelmi visszamaradottság. (volt egy eset amikor az anya a 6 éves lányát a szekrényben tartotta. 6 évesen bár nem volt szellemileg visszamaradott, mégis úgy viselkedett,mert nem tudott beszélni,nem volt szobatiszta,és nem tudott járni sem. Na ez egy nagyon súlyos eset volt. Az anyuka börtönbüntetést is kapott)
Nem szabad megvárni míg ilyen állapotban van a gyerek,de ha szellemileg ép,és ennek ellenére a külső tényezők hatására képtelen a korához megfelelően viselkedni,akkor orvosi diagnózis kell,hogy a szülők hibája vagy sem.
- a gyermek életének veszélyeztetése-. Pl: vad kutyákkal, beteg állatokkal van körülvéve, komoly egészségügyi gondok kal küszködik stb..
15-ös! De te foglalkoztál a gyerekeiddel, ez látszik, ahogy írsz róluk.
Gyanítom a fenti esetben rosszabb a helyzet.
Kérdező.Azt lehet tudni, hogy a családnál hogyan telnek el a napok, mit csinálnak a szülők?
Anyuka főz, mos rendszeresen?
Alkohol közrejátszik?
18as
főz, de csak olcsó ételeket, pl a húst meg sem eszi a gyerek, mert "nem ismeri" vagy pl nem csinál nokedlit, mert drága a tojás
számítógépezik az anyuka meg tv-zik, közben cigi-kávé felváltva
így telik egy nap
apuka ha nem dolgozik, akkor tv-zik
takarítani, akkor szoktak, hogy ha vendég jön, de akkor is csak felszínesen, az egész ház tiszta kosz, büdös van stb. ha leülök, akkor tiszta kutyaszőr lesz a ruhám. az ajtók, ablakok mocskosak, az ágynemű el van szürkülve stb
de senki se mondaná meg róluk, ha az utcán összefutnának, hogy ilyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!