Magyarországon mennyire alap helyzet, hogy az anyának ítélik a gyermek teljes felügyeleti jogát? Mi kell ahhoz, hogy elvegyék az apátol teljesen a felügyeleti jogot?
Olyan ritkán van, hogy csak az egyik szülö kapja a teljes felügyeleti jogot (csak akkor, ha az a fél, akitöl megvonták, komolyan veszélyezteti a gyerek testi vagy szellemi épségét és egészségét).
Viszont az nagyon gyakori, hogy a gyereket az anyánál helyezik el, és az apának csak láthatási joga van.
"Magyarországon mennyire alap helyzet, hogy az anyának ítélik a gyermek teljes felügyeleti jogát?"
Az esetek kb. 75-80 %-ában az anyának ítélik a gyereket. A maradék 20 %-hoz az alkoholista/drogos/végletekig szegény/sz@r ember anyák tartoznak.
"Mi kell ahhoz, hogy elvegyék az apátol teljesen a felügyeleti jogot?"
Mármint a láthatást meg mindent? Kitalálom: a nickneved alapján te vagy az anyuka aki ki akarná sajátítani a gyerekét, megszabni hogy a saját apját mikor láthatja stb. ezért erre inkább nem válaszolok.
És miért van az,h az apa sose kapja meg a gyereket ??
Én küzdök érte évek óta és semmi
Nem iszom nem dohányzom
dolgozom rendesen egyedül élek normális körülmények közt .
A lányom anyja pont a fordítottja és mégis nála van .
Én is pontosan ugyanúgy eltudom látni a gyerekemet mint az anyja bármiről is legyen szó !!!
Ha közösen nevelni az nem azt jelenti egy válás után,h
kéthetente láthatja szombat reggeltől estig
KÖZÖSEN az nem az 50 - 50 % ??
18.12-nek üzenem:
Megértem, hogy szeretnéd nevelni a lányod, hiszen ugyanannyi közöd van hozzá, mint az anyjának. Itt az apáknak azt kell megérteni, hogy természetellenes, ha nem az anyjával él a gyerek, bármennyire is el tudnád látni. Ha azt látod, hogy rossz a sora ott, akkor érdemes harcolni, vagy ha a gyerek nem érzi jól magát vele.
Sajnos eleg az ha az edesanya ugy nyilatkozik hogy nincs egyetertes a neveles kerdeseben. A birosagon megfosztottak a felugyeleti jogaimtol, pusztan lathatasi jogom maradt es fizetesi kotelezettseg. A gyermekvallalas kozos, egyuttes dontes volt. A kisfiunk az en testembol verembol van 50%-ban, anyagilag kiveszem a reszem a kiadasokbol, erzelmileg ott vagyok neki, akkor nem ertem hogy a dontesekbe hogyan nincs beleszolasom!?
Meg kellene vegre erteni hogy a gyermeknek az edesapjara ugyanugy szuksege van! A gyermek nem egy targy amit kisajatithatunk, eltulajdonithatunk! Ha a parkapcsolatnak vege is van, szulokent egyutt kell mukodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!