Hogy lehet manapság Magyarországon kirepülni a családi fészekből egyedül (párkapcsolat, családi segítség nélkül)?
Segítség nélkül nem nagyon.Legfeljebb albérletben tengődsz éhezve.Másik megoldás,hogy ügyesen házasodsz, jó partit csinálsz.Olyannal jössz össze, akinek már saját háza van.(Persze nem érdekből!).
De valóban a legjobb megoldás, hogy ha megteheted, hogy inkább külföldön próbálsz szerencsét.
Nekem úgy sikerült, hogy kimentem hajóra dolgozni, szobalány voltam, de a konyhán is kellett dolgoznunk. Így félre tudtam tenni, igaz, ezért kidolgoztam a belemet. A hajós munkaközvetítőnek csak 40 ezret kellett fizetni két részletben (15+25), ezt simán összespóroltam, mert másodállásom is volt. És csak egy szobát béreltem.
Persze tudom, hogy manapság ez nem ilyen egyszerű, hiszen sokaknak munkájuk sincs, nemhogy másodállás. Ez 3-7 éve volt nálam, mikor ilyen sokat dolgoztam, akkor még volt munkahely bőven.
Ha nem külföldben gondolkodsz, akkor szerintem is maximum ismerőssel összeköltözve lehet ezt megoldani. Vagy úgy, hogy csak egy szobát bérelsz valahol, ilyet is ki szoktak adni, bár nekem ez kevésbé lenne szimpatikus. Akkor már inkább lakótárssal, ott legalább egyenrangú felek vagytok.
Nem tudom, melyik városban laksz, de nálunk pl. a kevésbé népszerű helyeken (ez alatt nem az elgettósodott helyeket értem, csak ami nem a belváros, nem az egyetem mellett van, vagy ilyesmi), olyan 30-35 ezer forint havonta egy másfél szobás panel lakás. Ha ezt ketten fizetitek, máris csak 15 ezer forint körül van a havi lakbér. Ehhez persze még hozzá jön a rezsi, de elég nehéz belőni, hogy két ember mennyit fog fogyasztani, pláne, hogy sokszor az előző év alapján kell fizetni (pl. fűtést).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!