Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek eltudja intézni...

Egy gyermek eltudja intézni hogy a családjától elvegyék?

Figyelt kérdés
Születésem napján a doktor fiúnak nézett, de amikor megszülettem lány lettem. Idővel amikor kezdtem "felnőni" apukám átkarolt és bevallotta hogy ő nem akart lányt hanem csak fiút, volt is fiú gyermeke hisz két fia született én harmadiknak lányként. Mindig ha veszekedés volt köztem és a bátyáim között mindig nekik adott igazat engem semmibe vett. Mindig engem állítanak elő ha nincs megcsinálva valami vagy éppen valami tönkre ment (pl. gép telefon.) és rám fogják hogy én tettem tönkre. Az egyik napon nagy veszekedés kerekedett mert anyám félre értette azt amit mondtam neki, mert ő úgy fogta fel hogy megzsaroltam hogy azért vagyok a szobámba mert az egyik nap nem engedett el a haverokkal találkozni. Anyukám azt mondta hogy bele fog röhögni a pofámba ha három műszakos munkát fogok végez (délelőtt, délután, éjszaka) meg hogy meg is fog egyszer cibálni tépni. Majd apám elém tette a bőröndöt hogy megyek el innen de csak azokat a ruháimat vigyem amit én a saját pénzemből fizettem. (persze nincsenek olyanok mert nem rendelkezek önálló keresettel) de ha kimegyek a kapun akkor soha többé ne megyek vissza. Tudtommal kiskorú vagyok még a 16-ot sem töltöttem be nincs önálló keresetem, és ha lenne az első dolgom az lenne hogy eltakarodjak innen és soha többé ne jöjjek vissza. Inkább leszek hajléktalan csöves de én ezekkel nem akarok együtt élni. Aki nem fogadott szívesen születésemkor mert hogy ő kijelentette hogy ő csak fiút akart lányt meg nem annak én jelentéktelen vagyok, és bele fáradtam hogy állandóan semmibe vesznek de ha főzni takarítani kell vagy esetleg a tanulással akarnak nagyzolni a baráti körben hogy milyen okos lányuk van akkor jó vagyok. Nem akarok tovább egy fedél alatt lakni velük és mivel elszökni nem akarok mert tanulni akarok ezért gondoltam azt hogy én mint kiskorú gyermek eltudom intézni e hogy elvegyenek ettől a családtól amiben élek, szerintetek mennyire megoldható?
2013. júl. 17. 17:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%
Szerinted vadidegenek között a nevelő otthonban mennyivel lenne jobb?
2013. júl. 17. 17:45
 2/14 anonim ***** válasza:

Kiskorúként nem, de fiatalkorúként igen.

Mérlegelni kell hogy jobb-e egy nevelőotthon, mint a szüleid otthona

2013. júl. 17. 17:46
 3/14 anonim ***** válasza:

bemész a gyámhivatalba, és elmondod mi a helyzet.

Elöször a szüleiddel beszélnek majd. Ha ők nyilatkoznak, hogy lemondanak rólad, akkor felkeresik a többi családtagot, ha senki se vállalj a nevelésed, akkor kerülhetsz intézetbe. Megjegyzem inkább családban éljél, mint intézetben, mert borzalmasak ezek a helyek. Nincs egy nagyszülő, nagynéni/bácsi, nagykorú testvér akihez mehetnél??

2013. júl. 17. 17:46
 4/14 A kérdező kommentje:
Inkább leszek vadidegenek között minthogy mindennap veszekedjek valakivel a családban.
2013. júl. 17. 17:47
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem mondták el hogy kik a rokonunk... csak az első és másod unokatesókat...nem ismerem a nagybácsimat sem a nénikémet.
2013. júl. 17. 17:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a 2 évet már bírd ki, 18 évesen elmész dolgozni és elmész otthonról. Ha meg lesz elég pénzed tanulhatsz is szakmát estin.

Ha bemész a gyámhivatalba először úgy is kikérdezik a szüleidet a dolgokról, de megeshet hogy a szüleid hazudni fognak mint a vízfolyás utána jól megtépnek az is biztos, szóval csak ügyesen ezzel.

Keress fel rokonokat, nagyszülők, unokatestvérek stb... Akiknél ideiglenesen eltudsz lenni ameddig tart a dolog, aztán nevelő otthon ha arról van szó, vagy nevelő szülők.

Ez így nehéz lesz, de ezt a kis időt próbáld meg kibírni.

2013. júl. 17. 17:51
 7/14 anonim ***** válasza:

Esetleg nem vagy olyan kapcsolatba valamelyik rokonnal (nagyi,idősebbek) akik szívesen magukhoz vennének? Esetleg bevállalhatnád majd helyettük a bevásárlást,takarítást ilyesmiket cserébe,hogy ott lakhass. Szerintem ezek lennének a minimumokat ha magukhoz vennének.

Ha nincs ilyen,akkor elmehetsz a gyámügyisekhez és beszámolhatsz nekik,de hidd el,hogy azok a nevelőotthonok nem szállodák ahol happy minden. Bármilyen rossz is otthon,a helyedben nagyon átgondolnám. Én is sokszor gondoltam kamaszkoromba arra,hogy "áh de elmennék itthonról,bárhol jobb lehet,mint itt" de rájöttem,hogy ez egyáltalán nem így van. Elég megnézni pár nevelőotthont.

2013. júl. 17. 17:54
 8/14 anonim ***** válasza:

Keress valami állást, most itt a nyári szünet, találhatsz diákmunkát. Utána meg kereshetnél valami olyan melót amit a suli mellett tudnál csinálni. Ha lenne valamennyi saját kereseted azt félre teheted vagy vehetnél belőle olyasmit ami valóban a tied, ráadásul magabiztosabb is lennél tőle.

Emellett megtapasztalnád milyen megdolgozni a pénzért és mennyire nem egyszerű azt beosztani.Sokan felnőttként is kénytelenek a szüleikkel élni, mert a fizetésük nem elegendő arra, hogy egyedül albérletet, rezsit is fizessenek és még kajára, ruhára is jusson belőle. Hiába mehetnél el a szüleidtől ha nem lenne miből egyedül megélned, márpedig nevelőintézetben csak 18 éves korodig maradhatsz.

Ha lenne valami munkahelyed suli utánra vagy hétvégére akkor kevesebbbet lennél otthon és nem lenne mikor belédkötni. Ráadásul a tesóiddal ellentétben neked fizetésed is lenne. Vállalhatsz kisgyerek korrepetálást, takarítást, gyerekfelügyeletet akár vagy időseknél segítséget, felügyeletet, mert sokan a beteg szüleiket ápolják és fizetnének azért ha valaki néhány órára ott lenne mellettük amíg mondjuk elmennek bevásárolni. Rakjál ki hirdetést a településed üzenőfalaira - ha van ilyen - vagy rendelőben, iskola bejáratánál.

Mindenkinek nagyon nehéz ezt a kort átélni, akkor is ha nem piszkálják otthon, de általában sikerül túlélni a gyámhivatal bevonása nélkül. Ha fizikailag nem bántalmaznak és nem éheztetnek akkor igen kevés a lehetőségük arra, hogy beavatkozzanak. Ráadásul egy ilyen lépésnek következményei is vannak, nem lehet utána visszacsinálni és örökre megváltozik a viszonyod a családoddal.Vvalóban annyira rossz a helyzet, hogy miatta örökre ki akarsz lépni az életükből?

2013. júl. 17. 19:18
 9/14 mucsyta válasza:
Hali. Hát ha van esetleg egy fiú vagy lány akihez átmenj vagy valami akkór elfagnád a felkérést ?:D
2013. júl. 17. 19:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Én legszívesebben az ilyen gyerekeket nem tartanám vissza, mert ezeknek fogalmuk sincs mit jelent a gyermekotthon, vagy a nevelő szülő, vagy a valódi rossz családi háttér. Szerintem pakolj és menj el otthonról. Lépj ki a suliból, menj el dolgozni, kezd el a felnőtt életet, lássuk tényleg olyan rossz vajon otthon?
2013. júl. 17. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!