Mért nem tudom rávenni magam a gyerekvállalásra? Te hány éves voltál mikor elhatároztad magad?
A párom nagyon szeretne babát de é még vonakodom az egésztől ebből mostanában vannak apró vitáink is.
Néha úgy érzem hogy már jó lenne de mindig győz az hogy mégsem kell nekem még. De a biztosítékot a páromnál most az verte ki hogy a sógornőm bejelentette hogy terhes 2-3 órájára rá megszült a párom tesója. Félek belevágni lekötni magam nem vagyok bulizós semmi szóval nem venné el a szabadidőmet csak félek hogy bírni fogom e nem e bánom meg stb bár mondjuk ha már van akkor biztos nem.
Az én édesanyám 30 volt mikor születtem, a férjem anyukája elmult 40. Egykék voltunk mindketten. :-(
Anyumnak nem lehetett volna több gyermeke férjem édesanyjának sem sajnos.
Én már gyerekkoromban azt mondtam, hogy ha gyerekem lesz, márpedig ez nem volt kérdés, fiatalon lesz.
19 voltam mikor férjhez mentem, 20 1. fiam,- 24 2. fiam született.
Nem panaszkodhatom sem a huszonéves koromra, sem a mostanira. nem volt nyüg a gyerek. jártunk kirándulni, nyaralni, semmiben sem korlátozott. pedig nem segitett senki, és egyik nagymama sem.
1989 óta saját vállalkozásunkban dolgozunk a 2 gyerek mindig mindenben segitett, bármit rájuk lehetett és lehet bizni. Nem volt még 10 éves sem, segitettek téglát hordani, (senki sem verte őket bottal, hogy irány dolgozni! nekik természetes volt!!) udvart takaritani, mindig apjuk körül sertepertéltek. Megcsinálnak bármit a ház körül. Legyen az villanyszerelés, vizszerelés, falazás, bármi!!!!
Életem legcsodálatosabb élménye, hogy édesanya lehettem.
Nincs annál nagyszerübb dolog, mikor egy csillogó szempár figyeli minden mozdulatodat, beszédedet....... és felneveled, és egy nagyszerü gyermek válik belőle.
Ha még egyszer lehetőséget kapnék ujrakezdéshez, szerintem nem csak 2 gyermeket nevelnék!!!!
Amig ilyen gondolatok keringenek a fejedben, hogy birni fogod-e, és nem bánod-e meg, addig eszedbe se jusson gyereket szülni.
Ilyen formán jobb ha párodtól külön válnak az utjaitok.
A gyerek téma mindig is ütközőpont lesz. ha ő akarja, te nem! :-(
Igy tudsz "élni" (?) nem kell félned a kötöttségektől, nem kell kinlódni, ha jön a gyerek foga, nem kell szagolni ha besz.ik, nem kell szoptatni, és nem fog meglógni a melled......... sem semmitől. Magad leszel magadnak.
Bocsánat ha bántó voltam!!!
Én 34 évesen még mindig nem szántam rá magam teljesen. A te korodban meg pláne hasonlóan éreztem és örülök, hogy nem siettem el.
Csak azért semmiképp ne szülj, mert a párod akarja, a gyereknek közös döntésnek kell lennie szerintem.
Miért kellene egyáltalán rávenni magadat a gyerekvállalásra? Nagyon sok nő nem akar gyereket és miért is akarna? Nem mindenki szülő típus, és ha ez a párodnak nem tetszik, akkor keressen olyat, aki szül neki és szívesen szül, nem csak azért, mert ő akarja. Ha nem akarsz gyereket, akkor ne szülj, csak azért, mert ő akarja, mert tönkreteszed magad!
Én egyáltalán nem akarok gyereket, szerencsére a párom elfogadta ezt, neki tök mindegy.
Én pont annyi voltam mint most te 24.
Mi akkor már babára vágytunk a párommal.
Lassan töltöm a 25 és 6 hónapos most a lányom.
Én az elsővel voltam 24, a masodikkal 25, most 26 vagyok! Mindig fiatalon akartam szülni, mert látni akarom meg az unokaimat is! Nem érzem úgy, hogy így lemaradnek bármiről is! Mi is elmegyünk kirándulni stb... Csak bulizás nincs, de az előtte sem volt! A véleményem pedig az, hogy az emberek, akiknek megvan a biztos társa a bulik meg a haverok miatt nem akarnak gyereket, mert akkor eezekről le kell mondani! Jobbik esetben a karrier miatt nem vállal egy nő gyereket. Azonban, a többség a szabad élet miatt.
Ha nem vagy meg rá készen, akkor várj! Valóban igaz, hogy csak a parod kedveért ne tedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!