Hogy mondhat egy anya ilyet?
9 hónapja elköltöztem otthonról a páromhoz (3 éve vagyunk együtt) mert az anyám egész életemben kihasznált és sosem volt neki elég jó amit csinálok.Teljesen depressziós voltam,apám alkoholista stb stb... 172cm magas vagyok és 125 kiló.Sajnos túlsúlyos vagyok mert hormonális betegségem van.
Anyám folyamatosan engem csesztet hogy fogyjak le,mert nem fogom bírni a gyakorlatokat a suliba és hogy nehogy több egészségügyi problémám legyen.Ezzel nem lenne baj ha hagyna érvényesülni.A páromat ma felhívta anyám a hátam mögött hogy vegyen rá a fogyókúrára úgy hogy ne vegyen nekem kaját és hogy este ne is főzzünk ne egyek semmit mert reggel lesz finom vacsora.Azt is mondta neki hogy ne is adjon pénzt nekem hogy semmit ne tudjak venni.Rá akarta venni arra is hogy hazudjon és ne mondja el hogy ő kérte erre.Hogy mondhat ilyet egy anya? Nem képes felfogni hogy én azért költöztem el hogy a saját életemet éljem boldogan végre és ne az ő mókuskerekében rohangáljak....
32-es, te egy igazi bunkó vagy! Milyen alapon is parasztozol le, meg b.meg-ezel itt nekem?
Na ja, nem a bálnázásra van szüksége a kérdezőnek, de a te válaszaiddal sincs kisegítve. Akkor meg minek írsz ha nem segítő szándékból?
Kérdező te még nagyon fiatal vagy. Orvossal beszéltél már fogyókúráról? Szerintem kérj orvosi segítséget, mert a betegséged miatt nem mindegy hogyan csinálod.
Mozogni hetente minimum 3x1,5 órát kellene. Ne olyan intenzitással, hogy megszakadj, hanem amit kicsit nehéznek érzel azt a tempót tartsd sokáig (minimum 1 óra, de a cél a másfél legyen). Nem baj, ha nem megy elsőre, csak szép fokozatosan. Az úszás is nagyon jó lenne, ha van rá lehetőséged. De a bicikli és a futás is jó (bár a futás most nagyon megterheli az ízületeidet).
Ja, és amit anyukád mond, hogy hagyjál ki étkezéseket az amúgy sem jó módszer. Segítene ő, csak nem jók a módszerei.
32-es, te meg mielőtt megkérdeznéd, hogy mit foglalkozok mások külsejével, közlöm veled, hogy gyógytornász vagyok, így szívügyem az egészség. Szerintem többet segítek másoknak mint te ezzel a gyökér stílusoddal.:) De ha te így érzed jól magad, akkor csak csináld. Remélem sosem fogunk találkozni! Közölhetted volna normális ember módjára is a véleményed.
28-as
Elég kellemetlen helyzet és sajnálom, hogy az anyukád ilyeneket csinál... biztos jó szándék vezérli, de nem épp a legjobb eszközökkel próbálja ezt véghez vinni.
Mindenesetre, ha jól láttam 19 éves vagy és egy 19 évesnek a 125 kiló az irdatlan sok. Gyógyszer ide, betegség oda 125 az rengeteg. Nekem is vannak barátaim, akikről tényleg tudom, hogy betegségük miatt molettek, de azért 100-on felül ők se mentek...pedig az egyiknek elég veszélyes is már a dolog.
Amit tehetsz az tényleg az, hogy továbbra is folytatod a fogyózást. Lehet hogy a párod szeret így és megbékél vele, viszont az egészségednek nagyon is sokat árt. Szóval itt most az, hogy szereti-e vagy nem a párod a súlyfelesleged az teljességgel irreleváns, mert nem szabad tartanod ezt az állapotot :/
Én átérzem a fájdalmadat és tényleg nem rossz szándékból mondom, de egy jó pár kilótól mindenképp meg kell szabadulnod. Nem azt mondom, hogy menj le 80-70 ig, de azért célozd meg először pl a 120-at :)
Aztán célozd meg a 115-öt és így adogasd lejjebb folyamatosan, lassan nem kell elsietni. Mert ugye hirtelen súlyvesztés is ugyanolyan egészségtelen.
Mindenképp ügyelje arra, hogy mit és abból mennyit eszel.
Folyamatosan járj kocogni vagy bicózni vagy egyszerű otthoni torna gyakorlatokat végezgess.
Egyébként mikor én akartam fogyni, nekem igenis bejött az hogy odafigyeltem, hogy miből mennyit eszek és hogy hat után nem ettem. Szóval az azért nem igaz, hogy ez hülyeség, mert nekem így lement egy pár kiló.
Szóval én csak annyit tudok mondani, hogy tarts ki és ne add fel!
Az a dolog meg, hogy nem kell azokra hallgatni, akik meg akarnak változtatni...hát ez egy nagyon szép tanács, csak sajnos a te esetben pont nem releváns, mert azért azt gondolom belátod, hogy hosszabb távon ebből még nagyon nagy bajok lehetnek... én azt tanácsolom, hogy azért egy picit vidd lejjebb. Nagyon nehéz lesz, de szánd rá magad.
Sok sikert kívánok hozzá :) nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!