Hogy mondhat egy anya ilyet?
9 hónapja elköltöztem otthonról a páromhoz (3 éve vagyunk együtt) mert az anyám egész életemben kihasznált és sosem volt neki elég jó amit csinálok.Teljesen depressziós voltam,apám alkoholista stb stb... 172cm magas vagyok és 125 kiló.Sajnos túlsúlyos vagyok mert hormonális betegségem van.
Anyám folyamatosan engem csesztet hogy fogyjak le,mert nem fogom bírni a gyakorlatokat a suliba és hogy nehogy több egészségügyi problémám legyen.Ezzel nem lenne baj ha hagyna érvényesülni.A páromat ma felhívta anyám a hátam mögött hogy vegyen rá a fogyókúrára úgy hogy ne vegyen nekem kaját és hogy este ne is főzzünk ne egyek semmit mert reggel lesz finom vacsora.Azt is mondta neki hogy ne is adjon pénzt nekem hogy semmit ne tudjak venni.Rá akarta venni arra is hogy hazudjon és ne mondja el hogy ő kérte erre.Hogy mondhat ilyet egy anya? Nem képes felfogni hogy én azért költöztem el hogy a saját életemet éljem boldogan végre és ne az ő mókuskerekében rohangáljak....
Mi az, hogy mindenki a súlyával jön, pedig nem ez volt a kérdés? A kérdés: Hogy mondhat egy anya ilyet?
Ezek a válaszok arra jöttek, hogy talán az anyja jogosan aggódik a betegesen kövér lányáért, az egészségéért és az életéért. Mert mint írtam, számos egészségügyi következménye lehet! Ha egy anya az anorexiás lányáért aggódna és akarná belediktálni az ételt, azt hiszem senki nem a lányt támogatná, hogy felnőtt vagy, ne szóljon bele az életedbe. A durva elhízás legalább akkora probléma. Amúgy 64 kg mióta anorexia egy 170 cm-es nőnek? Képzeld, 10 éve kézilabdázom, futok, így elég izmosak (és kicsit vaskosak is) a lábaim. De itt most nem ez a fontos, hanem az, hogy szerencsétlen anyja csak aggódik, ezért mondhat ilyet. Ez a válasz a kérdésre. Amúgy meg egyik hormonális gyógyszer sem okoz automatikusan 40 kiló fölösleget, ha az ember figyel mellette. mx. 10-20at. egyészségügyisként mondom. De érdekes módon a mai világban minden túlsúlyos hormonproblémákkal kűzd...
Akinek pedig egy 125 kilós idomtalan nő szexibb, mint egy forrmás idomú, annak egészségére.
22/22 nos attól hogy nagyobb egy nő attól még nem biztos hogy idomtalan!Jó vannak akiknek tényleg csúnya,de van akinek jobban áll.Te biztos nagyon vékony lehetsz,törődj bele hogy vannak olyanok akik szeretik a nagyobbakat is!
Amúgy miért is híznak az emberek?Valaki már bele születik a helytelen táplálkozásba ,gondolj bele ha a kérdezőt rendesen megtanítják enni,és nem etetik annyira(az anyja),akkor lehet nem kéne ezen problémázni.De manapság mi a pálya?Bemész a boltba veszel valami,valami olcsót amivel jól laksz és kész,ha ezt teszed normális mennyiségben akkor is hízol tőle.Amit szabadna csak enni az hús és zöldségek,az ilyen tésztákat meg elfelejteni örökre(még a barnát is).De ki az akinek erre van pénze?Lehet mondani hogy nem pénz kérdése,de ha normális diétát csinálsz akkor így is úgy is jobban ki kell nyitni a pénztárcád hogy ne kelljen éhezned.
Amúgy a kérdező miért hallgasson az anyjára?Te hallgatsz az anyádra?Én szerinted hallgatok anyámra?Az a baj hogy a szülő lehet hogy jót akar,de sajnos rossz módszerrel próbálkozik.
# 23/24
Szánalmas kis tahó vagy!
Recskázz másra a gép elött kis taknyos!
Ha a drága anyuka annyira rohadtul aggódna a lányáért, akkor fogná magát és felkeresne egy szakembert vagy egy jártas ismerőst tanácsért, vagy rászánná az időt és utánanézne saját maga, mit is takar a szakszerű, normális diéta. Netán még meg is próbált volna úgy főzni ahogy kellett volna, amíg a kérdező otthon volt. Ehelyett olyan módszereket próbál ráerőltetni szerencsétlen csajra, hogy a végén mégegyszer akkora lesz mint most.
A másik meg, hogy hogy jöttök ti ahhoz, hogy így beszéljetek a kérdezővel? Főleg akik maguk is írták hogy, hogy "dagadtak", vagy azok voltak. Na ti majd akkor osszátok az igét, amikor nem lesz rajtatok egy deka fölösleg sem! Az eszem megáll, milyen rosszindulatú csürhe jár ide! :S
"anyám egész életemben kihasznált és sosem volt neki elég jó amit csinálok" - ebből nekem az jön le, hogy a problémás anya-lánya kapcsolatból menekültél az evésbe.
Jó lenne ha írnál néhány konkrétumot:
- mióta ekkora a súlyod?
- hogyan próbáltál eddig lefogyni?
- hány éves vagy?
- mennyit mozogsz?
- mikor vették észre a hormonbetegséged? Szedsz-e rá gyógyszert?
Ha ezekre válaszolsz akkor talán tudunk segíteni.
Az alapkérdésre a válasz: persze, nem szép dolog, hogy anyukád a hátad mögött intézkedett. A jó szándék vezérelte, csak rossz eszközhöz nyúlt. Nyilván fontos neki az egészséged. Esetleg ha látná rajtad, hogy próbálkozol, akkor nem tenne ilyet.
Én is olyan magas vagyok mint te, és tényleg ne áltasd magad azzal, hogy nem látszik. Látszik. Ok, lehet, hogy nem 125 kilónak néznek, hanem csak 100-nak, de ez már tök mindegy. Ha 100 kilósnak néznek akkor sem fognak csinosnak tartani, hisz az is rengeteg. Persze ez a legkevesebb, az egészségügyi része a komolyabb. A cukorbetegség nem fáj, de attól még vakságot is okoz. Láttam olyan röntgenképet ahol nem látszódott a lábszárcsont, mert "a cukor megette". Csak egy massza volt, soha nem fogom elfelejteni. Fiatal pasi volt, amputálták a lábát.
Érszűkület, magas vérnyomás, stb. Ördögi kör ez, de ezt közhelyesen sokat emlegetik. Majd rájössz ha téged fog érinteni. Sógornőm is van vagy 100-110 kiló (alacsonyabb nálam), ő gyógyszert szed a magas vérnyomására. Egyszerűbb mint fogyni...
85 kilóval mentem szülni, de nekem már az is sok volt. Fájtak a térdeim, csípőim, nehéz volt az ízületeimnek az a súly. Nem szeretném tudni, hogy akkor te mit érzel.:(
Agyban dől el a fogyókúra. Amikor egyszer belenézel a tükörbe, és eldöntöd, hogy neked ez így nem jó, nem tetszik. Nem másért kell fogyni, hanem saját magadért!! Szerintem a legnehezebb ezt a döntést meghozni, hogy igenis elég ebből, változtatni akarok, nem érzem így jól magam tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!