Ma negyed orat kestem otthonrol es egy het buntetest kaptam mikor nyari szunet van. Amugy fel10kor le kell fekudnom ludni kulonben balheznak. Nem nezhetek tvt meg semmi. Ha elengednek maximum 6-ig vagy legritkabban fel7. Velemeny? 15/L
És ha azt mondanák, hogy a megbeszélt előtt 15 perccel legyél otthon?
Felháborító mi?
Látom fordított esetben már nem tetszik a rendszer...
A szabály az szabály, valamit valamiért, vagy mégis hogy szabályozzanak a szüleid?
#9 "Majd eljön az idő mikor hálás leszel nekik." - ja, nekem is elmondta ezt sokszor az anyám... csak valahogy az az idő nem jött el soha, amikor így is érezzek...
Amit Kérdező leírt a kérdésében, az már 30 éve is bicskanyitogató lett volna, ez a valóság, az ilyen szülői ház az, ahonnan bárki épeszű elmenekül 18 év 1 napos korában...
Kérdező, te meg vedd észre, hogy itt valamiért a vaskalapos konzervatív szülői réteg jött össze, azért a valóság szerencsére messze nem ez, amivel itt a kamaszokat oltogatják. De gondolom, ezt a saját osztálytársaidon is látod...
Azt nem irtam le hogy ilyen keses egy evben egyszer fordul elo extrem esetben. Most haveromnal voltam es elakartam tovabb kereckedni de lemerult a telefonom es azzal ment el az ido hogy fel rakjuk toltore mig hivom anyam de nem jott ossze. Amint haza ertem anyam uvoltott velem hogy ha azt mondom fel7 akkor fel7 es hog tobbet en ilyet nem csinalok vele.
Amug koszi a valaszokat.
15 éves lányért 15 perc késésért nyáron, este 7-kor világosban aggódni? Ugyan már... mintha nem találták volna fel a mobiltelefont :) Igaz, te is szólhattál volna, hogy késel, hátha akkor normálisabban reagáltak volna.
Tényleg szigorúak, mást nem nagyon tudsz tenni, mit normálisan, felnőtt módjára viselkedni és megmutatni, hogy nem vagy már egy hülyegyerek.
Hát a késés meg a bünti az legyen, bár előfordul, de ez ilyen.
A fél10es kényszerfekvés pedig elég gáz. A tévétől tiltás is. Jó, hogy nem kell egész nap a gép meg tévé előtt hagyni a gyereket, de azért az esztelen tiltással is csak annyit érnek el, hogy szerencsétlen gyerek nem tud hozzászólni egy csomó beszélgetéshez. Mert nem mehetett el, nem látta, nem olvasta... aztán már barátai sem lesznek a végén.
A fekvés is nevetséges. Suliidőben meg ha program van, oké, legyen egy limit. De az is hülyeség, hogy rossz sokáig fent lenni. Ki hogy van beállítva. Apám hajnalban kel, én kb. akkor fekszem, éjjel fog az agyam, csak akkor tudok hatékonyan tanulni pl.
Kérdező, a szüleid túl szigorúak. Talán most a késés meg minden miatt ne pattogj egy ideig, de utána próbáld megbeszélni velük a dolgot. Ha pedig szép szóval nem megy, marad a lázadás. A túlzott féltés meg szabályozás sem jó politika, hiába az a cél, hogy neked legyen jó. Az így nevelt ismerőseim jó része a mai napig otthon ül anyuci szoknyáján, önállótlan, teszetosza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!