Kedves Szülők ti hogy oldjátok meg az anyagi dolgokat gyermekeitekkel?
Ha például albérletben laktok és szükségetek van a gyermeketek támogatására (pénz) akkor ti hogy kértek?
Az én lányom dolgozik és akármikor pénzt kérek tőle,hogy befizessem az albérletet vagy bevásároljunk (ennivaló stb) mindig azt mondja,hogy nincs pénze és ez megy hónapok óta..
Mit tanácsoltok?
Te nem dolgozol?
Alapvetően szerintem a szülő támogatja a gyereket, fordított esetet akkor tudok elképzelni, ha a szülő nagyon idős, vagy súlyos beteg.
Ne ad hoc kérjél, hanem beszéld meg vele, hogy minden fizetéskor adja oda (mondjuk) a pénz 15%-át, hozzájárulásképpen a rezsihez és az albérlethez.
Mondjuk sokat sem kérnék a gyerekemtől, mert akkor neki sem lesz soha esélye önálló életre, hovatovább önálló lakásra.
Ha nálad lakik és már dolgozik, akkor illő lenne, hogy beszálljon a költségekbe, azért a hűtőben sem csak úgy terem a kaja...
Állj a sarkadra, vagy költözzön saját albérletbe te pedig mész egy kisebbe, amit egyedül is tudsz fizetni, vagy minden hónap fizetésnap után x összeget tegyen le.
2: Azért ha állandóan az a válasz, hogy nincs pénze, akkor nem valószínű, hogy az önálló életére gyűjtöget, tehát anyuka nem veszi el az esélyt tőle..
Persze, normális esetben a szülő tudja támogatni addig a gyerekét amíg kirepül, de ha nincs annyi, hogy egy felnőtt dolgozó embert ellássanak, akkor vagy segítsen be ő is, vagy álljon a saját lábára.
Én is magamtól adtam szüleimnek a rezsire meg a kajára, később meg mindent harmadoltunk, hisz 3-an laktunk és így volt jogos. :) De ez is az én ötletem volt, nem pedig a szülőké.. :)
Mondd el neki, hogy felnőtt ember, és tudja ő is, hogy nem ingyen van a lakás meg a kaja és nagyon jól jönne, ha beszállna a költségekbe, mert neked jóformán semmi nem marad a fizetésedből, ha mindent te fizetsz egyedül. Itt az ideje, hogy el kezdjen felelősen élni és besegíteni a költségekbe. Beszéljetek meg egy összeget, amit havonta fog adni. Mondjuk sokat ne kérj szerintem(mert egyrészt úgyse tudja odaadni, ha sosincs pénze, másrészt, mert én is anyuka vagyok és a gyerekemtől én se kérnék sokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!