Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! (elsősorban apukák)...

Szülők! (elsősorban apukák) Miért kell a kisgyerekbe belenevelni a gyűlöletet? Ez miért nem elítélendő?

Figyelt kérdés

NEM provokációnak szánom, de komolyan képtelen vagyok megérteni.

Nem 1-szer hallottam már, hogy apuka (neadjisten anyuka) mondogatja a fiának/lányának hogy látod XY-t? Ő rossz, legszívesebben agyonverném. stb.

A melegfelvonulással kapcsolatban is már olvastam/ hallottam. Személyes fül és szemtanúja voltam az esetnek. Kisfiú áll apuka mellett, miközben apuka "szép" szavakkal illeti a melegeket. Megkérdezte a fia, hogy miért kiabál az apja.

Apuka: "itt jönnek a gonoszok, a rosszak. őket normális ember utálja"

Erre a kisgyerek is elkezdett fújjogni, meg ismételgette az apja szavait. (kb 7-8 éves lehetett a gyerek)

Munkám során is rengetegszer találkozom ilyenekkel. Miért kell a kisgyerekbe belenevelni a gyűlöletet, az előítéletet? Nem csak a melegekkel kapcsolatban, de láttam már zsidózó kislányt is apuka kezében.

Ez miért nem elítélendő? Szülők!Őszinte válaszokat szeretnék!

A gyerek alapba mindenkit elfogad, nem érdekli, hogy kinek milyen az orientáltsága, a vallása. Miért kell belenevelni a botrányosan rossz előítéletet, az utálkozást, a gyűlölködést? Miért kell belőle is antiszemita, vagy erősen homofób embert faragni, hogy aztán nagy korában megkeserítse mások életét?

Apukák, anyukák! Mindenféle provokáció nélkül kérdezem:

Miért jó ez önöknek?

Ez miért nem elítélendő magatartás?

2013. júl. 7. 21:18
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Jómagam nem vagyok meleg, ha erre célzol.
2013. júl. 7. 22:42
 22/33 anonim ***** válasza:
42%
Gondolj bele hány olyan család van, ahonnan kitagadják a homoszexuális gyereket. Valószínűleg ez a gyerek is hallotta eleget életében a "h*lye b*zi" szókapcsolatot apuka vagy anyuka szájából, mégis meleg lett. De maradjunk egy olyan példánál, hogy a legtöbb gyerekbe azt nevelik bele, hogy az alkohol nem jó, vagy legalábbis csak mértékkel, mégis mennyi alkoholista van, akik egyszer gyerekek voltak. Egy gyerek később felnőtt lesz és önállóan el tudja dönteni, hogy egyetért-e a szüleivel bizonyos nézetekben, akár az általad említettben is.
2013. júl. 7. 22:51
 23/33 anonim ***** válasza:
74%

Ha egy 7-8 éves gyereknek azt mondod, hogy az alkohol rossz, mert fáj tőle a hasad, megérti, mert fájt már a hasa.

A homoszexualitást ennyi idősen még nem fogja fel, mert a heteroszexualitást sem érti. Magát a szexualitást sem. Hiába volt szerelmes az oviban, az nem nevezhető szexualitásnak. Nem tud érzéseket párosítani hozzá. Annyit tud róla, hogy apa szerint rossz.

Tehát kiskorában azt mondogatod neki, hogy a homoszexualitás rossz, és mivel csak évek múlva tapasztalja meg, hogy az mi, addigra már kialakult egy csomó gátlása a dologgal kapcsolatban. Onnantól meg szerintem mindenki a személyisége szerint vagy eldönti, hogy apának nem volt igaza, vagy nem tudja feldolgozni, és utálja tovább a melegeket.

2013. júl. 7. 23:47
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

A csoki/ételek azért nem jó példa, mert azzal széles körben találkozik, valószínűleg megkóstolja. Illetve egy egyszerű "fúj" van mellétéve, nem komplett ideológia.

Az, hogy embercsoportokat kell utálni, olyan terhet rak a gyerek vállára, ami a személyiségfejlődését is befolyásolhatja. Nem mindenkiét, hiszen más és más az alapszemélyiség.

A gyűlölködés kicsit olyan, mintha te magad innád meg azt a mérget, amit a gyűlölt embernek szánnál. Negatív érzés, egyfajta megfoghatatlan félelem, így a "tulajdonosa" fogja átélni a rossz érzést, nem a célpont.

Olyasmi, mint a féltékenység. Attól is a féltékeny ember érzi rosszul magát, nem az, akire féltékeny.

2013. júl. 8. 06:36
 25/33 anonim ***** válasza:
57%
Én meg azt nem értetem soha, hogy miért kell belenevelni a gyerekbe az önbizalomhiányt és azt, hogy még a levegővételért is szégyellje magát, mert csak elszívja mások elől...
2013. júl. 8. 07:18
 26/33 anonim ***** válasza:
7%
Kérdező, a 2-es ki írásodra reagálva, ahol ezt írtad:...És másnak a másságához neked pl mi közöd van? Semmi.....hát én is ezt mondom, semmi közöm hozzá, de akkor miért kell magukat mutogatni,felvonulni, várost felbolygatni, a fene sem kíváncsi rájuk. Maradjanak a 4 fal között!!!
2013. júl. 8. 07:35
 27/33 anonim ***** válasza:
7%

11-es! 21-56!

"utolsó,én nem szeretem a pálinkát,mégse megyek ki fujjogni egy kocsma elé,h fúj,fúj pálinka...Lehet,h hülye példának tűnik,de a lényeg ugyanaz.. "

Oké, nem szereted a pálinkát, de kimész felvonulni, hogy te a bort szereted? Nem, mert senkinek semmi köze hozzá....

2013. júl. 8. 08:05
 28/33 anonim ***** válasza:
33%

11-es!

De aki a kocsmában ül, és szereti a pálinkát, az sem megy ki felvonulni, hogy ő márpedig a pálinkát szereti. Csöndben megissza a kocsmában. Nem csinál belőle népfelvonulást, nem hirdeti büszkén, hogy az a normális!

26-os voltam

2013. júl. 8. 08:12
 29/33 anonim ***** válasza:
66%

"Oké, nem szereted a pálinkát, de kimész felvonulni, hogy te a bort szereted? Nem, mert senkinek semmi köze hozzá...."

Hogy a hasonlatnál maradjunk: ez így lenne normális, amit leírtok. Csak az van, hogy a pálinkakedvelők közül sokan úgy gondolják, hogy mindenkinek a pálinkát kell szeretnie, aki bort iszik, azt lenézik, sőt gyűlölik, és nem képesek elfogadni ezt. Senki nem mondja nekik, hogy igyanak bort, ők mégis támadva érzik magukat a pálinkaszeretetükben. Pedig a kocsmában békében megférnének egymás mellett.

2013. júl. 8. 11:16
 30/33 anonim ***** válasza:
Az ilyen emberek meg mára felnőtt gyermekeik miatt tart ott a világ, ahol... sehol. :(
2013. júl. 8. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!