Szülők! (elsősorban apukák) Miért kell a kisgyerekbe belenevelni a gyűlöletet? Ez miért nem elítélendő?
NEM provokációnak szánom, de komolyan képtelen vagyok megérteni.
Nem 1-szer hallottam már, hogy apuka (neadjisten anyuka) mondogatja a fiának/lányának hogy látod XY-t? Ő rossz, legszívesebben agyonverném. stb.
A melegfelvonulással kapcsolatban is már olvastam/ hallottam. Személyes fül és szemtanúja voltam az esetnek. Kisfiú áll apuka mellett, miközben apuka "szép" szavakkal illeti a melegeket. Megkérdezte a fia, hogy miért kiabál az apja.
Apuka: "itt jönnek a gonoszok, a rosszak. őket normális ember utálja"
Erre a kisgyerek is elkezdett fújjogni, meg ismételgette az apja szavait. (kb 7-8 éves lehetett a gyerek)
Munkám során is rengetegszer találkozom ilyenekkel. Miért kell a kisgyerekbe belenevelni a gyűlöletet, az előítéletet? Nem csak a melegekkel kapcsolatban, de láttam már zsidózó kislányt is apuka kezében.
Ez miért nem elítélendő? Szülők!Őszinte válaszokat szeretnék!
A gyerek alapba mindenkit elfogad, nem érdekli, hogy kinek milyen az orientáltsága, a vallása. Miért kell belenevelni a botrányosan rossz előítéletet, az utálkozást, a gyűlölködést? Miért kell belőle is antiszemita, vagy erősen homofób embert faragni, hogy aztán nagy korában megkeserítse mások életét?
Apukák, anyukák! Mindenféle provokáció nélkül kérdezem:
Miért jó ez önöknek?
Ez miért nem elítélendő magatartás?
Ha egy 7-8 éves gyereknek azt mondod, hogy az alkohol rossz, mert fáj tőle a hasad, megérti, mert fájt már a hasa.
A homoszexualitást ennyi idősen még nem fogja fel, mert a heteroszexualitást sem érti. Magát a szexualitást sem. Hiába volt szerelmes az oviban, az nem nevezhető szexualitásnak. Nem tud érzéseket párosítani hozzá. Annyit tud róla, hogy apa szerint rossz.
Tehát kiskorában azt mondogatod neki, hogy a homoszexualitás rossz, és mivel csak évek múlva tapasztalja meg, hogy az mi, addigra már kialakult egy csomó gátlása a dologgal kapcsolatban. Onnantól meg szerintem mindenki a személyisége szerint vagy eldönti, hogy apának nem volt igaza, vagy nem tudja feldolgozni, és utálja tovább a melegeket.
A csoki/ételek azért nem jó példa, mert azzal széles körben találkozik, valószínűleg megkóstolja. Illetve egy egyszerű "fúj" van mellétéve, nem komplett ideológia.
Az, hogy embercsoportokat kell utálni, olyan terhet rak a gyerek vállára, ami a személyiségfejlődését is befolyásolhatja. Nem mindenkiét, hiszen más és más az alapszemélyiség.
A gyűlölködés kicsit olyan, mintha te magad innád meg azt a mérget, amit a gyűlölt embernek szánnál. Negatív érzés, egyfajta megfoghatatlan félelem, így a "tulajdonosa" fogja átélni a rossz érzést, nem a célpont.
Olyasmi, mint a féltékenység. Attól is a féltékeny ember érzi rosszul magát, nem az, akire féltékeny.
11-es! 21-56!
"utolsó,én nem szeretem a pálinkát,mégse megyek ki fujjogni egy kocsma elé,h fúj,fúj pálinka...Lehet,h hülye példának tűnik,de a lényeg ugyanaz.. "
Oké, nem szereted a pálinkát, de kimész felvonulni, hogy te a bort szereted? Nem, mert senkinek semmi köze hozzá....
11-es!
De aki a kocsmában ül, és szereti a pálinkát, az sem megy ki felvonulni, hogy ő márpedig a pálinkát szereti. Csöndben megissza a kocsmában. Nem csinál belőle népfelvonulást, nem hirdeti büszkén, hogy az a normális!
26-os voltam
"Oké, nem szereted a pálinkát, de kimész felvonulni, hogy te a bort szereted? Nem, mert senkinek semmi köze hozzá...."
Hogy a hasonlatnál maradjunk: ez így lenne normális, amit leírtok. Csak az van, hogy a pálinkakedvelők közül sokan úgy gondolják, hogy mindenkinek a pálinkát kell szeretnie, aki bort iszik, azt lenézik, sőt gyűlölik, és nem képesek elfogadni ezt. Senki nem mondja nekik, hogy igyanak bort, ők mégis támadva érzik magukat a pálinkaszeretetükben. Pedig a kocsmában békében megférnének egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!