Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! (elsősorban apukák)...

Szülők! (elsősorban apukák) Miért kell a kisgyerekbe belenevelni a gyűlöletet? Ez miért nem elítélendő?

Figyelt kérdés

NEM provokációnak szánom, de komolyan képtelen vagyok megérteni.

Nem 1-szer hallottam már, hogy apuka (neadjisten anyuka) mondogatja a fiának/lányának hogy látod XY-t? Ő rossz, legszívesebben agyonverném. stb.

A melegfelvonulással kapcsolatban is már olvastam/ hallottam. Személyes fül és szemtanúja voltam az esetnek. Kisfiú áll apuka mellett, miközben apuka "szép" szavakkal illeti a melegeket. Megkérdezte a fia, hogy miért kiabál az apja.

Apuka: "itt jönnek a gonoszok, a rosszak. őket normális ember utálja"

Erre a kisgyerek is elkezdett fújjogni, meg ismételgette az apja szavait. (kb 7-8 éves lehetett a gyerek)

Munkám során is rengetegszer találkozom ilyenekkel. Miért kell a kisgyerekbe belenevelni a gyűlöletet, az előítéletet? Nem csak a melegekkel kapcsolatban, de láttam már zsidózó kislányt is apuka kezében.

Ez miért nem elítélendő? Szülők!Őszinte válaszokat szeretnék!

A gyerek alapba mindenkit elfogad, nem érdekli, hogy kinek milyen az orientáltsága, a vallása. Miért kell belenevelni a botrányosan rossz előítéletet, az utálkozást, a gyűlölködést? Miért kell belőle is antiszemita, vagy erősen homofób embert faragni, hogy aztán nagy korában megkeserítse mások életét?

Apukák, anyukák! Mindenféle provokáció nélkül kérdezem:

Miért jó ez önöknek?

Ez miért nem elítélendő magatartás?

2013. júl. 7. 21:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
56%

utolsó,én nem szeretem a pálinkát,mégse megyek ki fujjogni egy kocsma elé,h fúj,fúj pálinka...Lehet,h hülye példának tűnik,de a lényeg ugyanaz..

Azt meg,h sokan nem értik meg a melegfelvonulás lényeget pl. az egyéni korlátoltságuk...baromira nem arról szól,h kimennek és verik a nyálukat,h de márpedig mindekinek így kell élnie(az ellenzők teszik ezt inkább),hanem arról,h egy meleg pár is elfogadást vár,h ne verjék,kövezzék,fújjogják meg őket az utcán,ha kézenfogva sétálnak,ha beülnek egy étterembe...Ők csak annyit szeretnének elérni,h ugyanúgy élhessék az életüket,mint ami egy heteró pár számára természetes...Nem hiszem,h ez annyira elítélendő dolog napjainkban..

2013. júl. 7. 21:56
 12/33 anonim ***** válasza:
58%
11-esnek szántam
2013. júl. 7. 21:57
 13/33 anonim ***** válasza:
61%
Dehogynem nevelik bele a gyerekbe, a csokis példa nem túl jó. Sok gyerek felnéz az apjára, szüleire, amit ők mondanak azt igaznak gondolják. Ezek mérgező szülők, fel sem fogják, hogy mennyire torzItják a gyerek lelkét.
2013. júl. 7. 21:58
 14/33 anonim ***** válasza:
26%

Jó de ennyi erővel felvonulhatnának az emósok, a rockerek, a drogosok, az is egy életforma.

Én nem emlékszem semmi olyan komolyabb attrocitásról amit a nyomtatott sajtóban olvastam volna a homókkal kapcsolatosan, mégis egy pár éve, gyakorlatilag a semmiből berobbantak ezzel a vonulással, mert nyugaton is ezt csinálták. Addig a kutyát nem érdekelte hová ülnek be és mit isznak meg csak azóta. Szerintem ezzel csak maguk ellen hajtották a vizet.

Egyébként meg akármeddig vonulnak úgy is lesz olyan aki nem fogadja el mint más a cigányokat, meg a négereket meg a mormonokat meg a protestánsokat.

Mondom ezt úgy hogy engem különösebben nem érdekel a téma, és a tágabb családi körben is van egy pár akik együtt élnek.

2013. júl. 7. 22:01
 15/33 anonim ***** válasza:
75%
Állandóan ez a miért vonulgatnak, komolyan, nézzetek már utána mi az oka, honnan és miért indult, akkor nem kérdeznétek naponta 100-an.
2013. júl. 7. 22:06
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Ja a büszkeség miatt, hát eddig sajna nem sokat értek el vele.
2013. júl. 7. 22:09
 17/33 anonim ***** válasza:
16%

#3: őrülök, hogy kimondtad helyettem: semmi közöm mások másságához. DE: tartsátok meg a másságotokat a hálószobátok falai között. Piszkosul nem érdekel, hogy kibe dugdosod otthon a farkadat. De ha a gyerekem egy szép napos délután azt látja, hogy a fél beláros le van zárva a szuszpenzorban vonagló provokátorok miatt, és megkérdezi tőlem, hogy ez mi, nem fogom neki azt mondani, hogy ez egy teljesen normális dolog.

(személy szerint nem érint a téma, mert két _sikeresen felnevelt_ (érts ez alatt azt, amit akarsz) nagykorú gyerekem van. Csak szülői szemmel mondtam el a véleményemet.

(a pontozás meg totálisan hidegen hagy :) )

2013. júl. 7. 22:13
 18/33 anonim ***** válasza:
11%

*örülök, belváros

(telefonról írok)

2013. júl. 7. 22:16
 19/33 anonim ***** válasza:
94%

"Piszkosul nem érdekel, hogy kibe dugdosod otthon a farkadat."

remélem nem nekem irtad..

2013. júl. 7. 22:26
 20/33 anonim ***** válasza:
39%
A kérdezőnek írtam a választ, csak közben töröltek egy hsz-t, ezért már #2 lett belőle.
2013. júl. 7. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!