Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám miért nem akarja...

Apukám miért nem akarja megmondani nekem, hogy mennyi pénzt ér a cége?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból érdekelne, de nem mondja meg:( Azt mondja nekem azt nem kell tudnom:(

De annál inkább kíváncsi vagyok minél inkább nem mondja meg:)

Miért olyan nagy titok ez?

Nem olyan hűűűű de hatalmas rt vagy valami. Olyan közepesnek számító cég lehet.

2013. júl. 7. 20:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. júl. 23. 15:26
 22/26 anonim ***** válasza:
52%

off: Kérdezek és is tőled valamit: Mennyit ér egy kétszobás lakás kétmilliós tőkéjű hiteltartozással.

Ebből a kérdésből is hiányzik annyi fontos információ, hogy nincs ember, aki megmondja a választ. Amiket Te kiderítettél, még ennél is kevesebb.

2013. júl. 23. 15:40
 23/26 anonim ***** válasza:
Ha egy vevő szemszögéből nézed akkor mondjuk öt év megtérülési idővel: 5*az éves bevétel + gépek ára + telephelyek ára. Ennyit minimum ér a cég.
2013. júl. 23. 15:44
 24/26 anonim ***** válasza:
Talán, én legalábbis azért nem kötném az orrodra, mert elmeséled a haverjaidnak stb. Annyi irigy ember van, nem szeretnék kellemetlenséget.
2013. júl. 23. 16:09
 25/26 anonim ***** válasza:

Kérdező (#20), hajlandó vagy felfogni végre, amit a #7-esben már leírtam? Magyarországon (meg egész Európában) piacgazdaság van jelenleg, ami azt jelenti, hogy mindennek az értékét a piac határozza meg, az, hogy az adott dolgot mennyiért lehet eladni vagy megvenni. Ha elmész egy ingatlanoshoz, hogy mennyit ér a házad, az se a beleépített téglák számát fogja összeszorozni a telek négyzetméterével, hanem arra kellenek neki az adatok, hogy megnézze, hasonló környéken hasonló házat mennyiért adtak-vettek az utóbbi időben, és ez alapján becsül értéket. Ugyanaz a nyaralónk ért már 6 millát is meg 20 millát is, függően attól, hogy épp milyen volt arra fele az ingatlanpiac. Vágod?

Na, a cégeknél pont ugyanígy van, annak sincs egy stabil forintosítható értéke, amikor éppen nagy a befektetési hajlandóság az adott területen, akkor többet érnek, amikor éppen kicsi, akkor meg kevesebbet.

Ma Magyarországon az építőipari cégek forgalmi értéke igen alacsony, tekintve, hogy az építőipart érintette leginkább a válság az elmúlt években, 80% feletti a visszaesés ezen a területen. Ha véget ér a válság, és elkezdenek sorakozni a megrendelések, akkor meg ugrásszerűen emelkedni fog a megmaradt cégek értéke.

Na, innen vehezed azt, hogy apukád cége kb annyit ér most, annyi a használati értéke, amennyi a szerződött megrendelés-állománya, vagy más megközelítésből, ahány embenek/családnak munkát és megélhetést tud adni. A forgalmi értéke meg kb megegyezhet a benne lévő vagyon (telkek, gépek) értékével és nem több, mert cégként ma nem tudná eladni (kutya nem vesz építőipari céget, befektetők vonulnak kifele), csak a benne lévő vagyont darabonként. Azt meg megtalálod a cég mérlegében, ami a cégbíróságon kikérhető nyilvános adat, neked is, meg mindenki másnak is.

2013. júl. 23. 16:51
 26/26 anonim ***** válasza:
14 évesen nekem sem mondtak semmit. 17 évesen vitt be apa a céghez, mindent meg mutatott az irodájába mit, hogy csinál. Nagyon meg tetszett az egész nyári szünetet ott töltöttem. A középiskola elvégzése után, egyetemet úgy választottam, hogy a saját cégünknél tudjak dolgozni. Azóta 50%-a a cégnek az enyém. Mivel ez gyár, nagyon sok pénz meg fordul a kezünk között. A legtöbb papír munkát én végzem. Apukám inkább a gyártási részt ellenőrzi, illetve a különböző cégekkel Ő tárgyal, de minden döntést közösen hozunk meg. Szerintem azért nem akarja apukád el mondani, hogy mennyit ér a cég, hogy ne kotyogd ki. Amint indőseb leszel neked is el fognak mondani mindent.
2013. júl. 23. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!