Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te is úgy neveled vagy úgy...

Te is úgy neveled vagy úgy fogod nevelni a gyereked ahogy a szüleid neveltek téged?

Figyelt kérdés
szóval h ha engedékeny laza szüleid vagy szigorúak voltak te is olyan szülő vagy/leszel?

2013. júl. 5. 21:18
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Egy dolgot biztos másképp csinálok: szépen, koruknak és nemüknek megfelelően fogom öltöztetni őket. Mikor kicsi voltam, egész 10 éves koromig állandóan fiús rövidre vágatták a hajam, pedig gyűlöltem és rengeteget könyörögtem érte, hogy lehessen hosszú hajam, de mindig az volt a válasz, hogy muszáj levágni, hogye erősödjön. Na szerintem ez amúgyis hülyeség, meg ha igaz is, elég lett volna ha kis kleopátra frizurát vágat nekem, fülig érőt, hogy látszodjon azért, hogy lány vagyok. Sokáig szinte csak fiúruhákban jártam, amit örököltem bátyámtól és nem azért mert olyan mélyszegényszégben éltünk, hanem csak egyszerűen nem érdekelte anyumat hogy öltöztet fel, gyerek, mindegy neki. Sokszor hitték az emberek, hogy kisfiú vagyok, emlékszem mennyire rosszul esett.

Már 25 éves vagyok, de ezek az élmények még mindig élesen élnek bennem, sokszor még mostis olyan fiúsnak látom magam, pedig nem vagyok, hosszú hajam van, sminkelek, csinosan öltözködök, de néha mégis(gondolom olyasmi ez, mint az anorexia), az önbizalmam sosem volt a helyén, pedig nem vagyok egy csúnya nő, sőt, ha racionálisan nézem, tudom, hogy jól nézek ki, de még mindig bennem van, hogy milyen szürke ksiegér voltam kiskoromban a rövid hajammal, fiús ruhákban, a többi szép kislány mellett.

2013. júl. 8. 11:06
 22/23 anonim ***** válasza:

21-es válaszadónak: én vagyok, a 20-as (a fiús természetű). Teljesen meg tudom érteni, hogy min mentél keresztül. A történeted emlékeztet arra, amit a nagyim mesélt nekem. Egyik barátnőjének 4 gyereke van. A harmadik gyerek után szerették volna, ha az lány lenne, főleg az anyja akarta így. De az is fiú lett. Ezért az anyja lánynak akarta őt nevelni. Még fülbevalót is adott neki. Az apának nem tetszett, amit a felesége művel a szegény gyerekkel, igaz, ő is lányt szeretett volna, de tudta, hogy ilyet nem lehet csinálni. Amikor a gyerek iskolás lett, akkor az apa a sarkára állt és közölte a feleségével, hogy ebből elég legyen! Nem akarta, hogy szegény fiút kicsúfolják majd az iskolában.

Nem tudom, mi a helyzet ma ezzel a fiúval, de biztos, hogy nála is hasonló problémái alakultak ki, mint neked. Azt tudom, hogy haragszik egy kicsit az anyjára, mert belövette a fülét.

2013. júl. 8. 12:10
 23/23 anonim ***** válasza:
Nem. Ők túl szigorúak voltak.
2015. nov. 17. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!