Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes felfogni,...

Miért nem képes felfogni, hogy felnőttem?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és úgy kezel, mintha 15 lennék. Pedig egyetemre járok, ami elég jól megy. Dolgozok is nyáron. Van barátom november óta, és nagyon szeretjük egymást. Össze szeretnénk költözni de anyám nem hagyja. Pedig minden jó köztünk, boldogabb vagyok, mint eddig bármikor. Előző kapcsolatom majdnem 4 évig tartott,de nem éreztem ilyen komolynak azt, mint a jelenlegit. Mit csináljak, hogy végre elfogadja, hogy nem vagyok már gyerek, és ne szóljon bele mindenbe?
2013. júl. 2. 10:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Ha felnőtt vagy és önálló, akkor ne ők tartsanak el. Amíg a szüleid fizetéséből eszel, iszol, élsz, addig nem vagy önálló.

Szóval tessék munkát keresni, és saját lábra állni. Én évek óta csak beteszek a családi kasszába, és nem kiveszek onnan.

2013. júl. 2. 12:23
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de az, hogy anyád helyett a pasid anyja tart el, nem felnőttség. Ez csak helyrajzi kérdés. Azt hittem, valódi önállóságra vágysz, de már hajlok afelé, hogy anyádnak lehet igaza. Amit tervezel nem felnőtt elválás a szülőktől, hanem a segged átpakolása egy másik család otthonába. Ezt én sem tisztelném. Nevetséges.
2013. júl. 2. 12:51
 23/25 anonim válasza:
Nekem úgy tűnik, édesanyád a párod miatt nem támogatja a költözést, mivel nem kedveli őt. Szerintem a saját fejed után kell menned és költözz össze a sráccal, de akkor inkább külön lakásba, ne az ő anyjához. Ha mindketten kerestek, akkor elvileg el tudnátok élni egy albérletben, felnőttek módjára, önállóan.
2013. júl. 4. 11:20
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem, amíg összegyűjtik az albérletre a kauciót, meg egy kis pénzt félre tudnak tenni a párjával, addig lehet az anyósjelöltnél is lakni. Mondjuk úgy egy fél évig. Ennyi idő alatt az is kiderül, hogy érdemes-e összeköltözniük, vagy egymás agyára mennek. Ha a közös összeköltözés nem működik, egyedül is kivehet egy szobát a későbbiekben.
2013. júl. 4. 14:05
 25/25 anonim ***** válasza:

Ezzel csak az az egy problem van, hogy az anyóshoz való költözéssel NEM kap arról objektív képet, hogy milyen együtt élni a párjával.

Csak arról tud meggyőződni igazán, hogy mennyire jön ki a leendő anyóssal!

Senki se úgy viselkedik otthon, mint teljesen külön, már csak azért is mert mások a leosztások, más a munkamegosztás, nem csak egymáshoz kell alkalmazkodni és nem is egyenlően kell alkalmazkodni (az odaköltőző nem szólhat csak úgy vissza, udvariasnak kell lennie, míg a még otthon lakó "gyerek" élete nagyban nem változik).

Anyukádnak igaza van!

Az, hogy nem bírod otthon és ezért más családjához cuccolsz, NEM önállóság, NEM felnőttség.

Rengeteg kapcsolat ráment már az anyósékkal együttélés miatt.

2013. júl. 4. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!