Miért csinálja ezt anyám? Nem tudom felfogni.
18/L vagyok.
Szüleim már kb 3 éve elváltak. Anyumnak lett egy új barátja, de szétmentek, ennek is már 1 éve.
De nem értem. Van nem is kevés olyan alkalom, amikor anyám volt barátja felhívja anyukámat, és nekiállnak veszekedni....anyám meg mindíg bőg, sírva fakad, meg bizonygatja a telefonba, hogy ő XY dolgot nem mondott, meg stb.
A mérgét, ami emiatt felgyülemlik, meg rendre rajtam vezeti le.
Anyum 46 éves, de 18 éves fejjel nem értem, hogy miért nincs annyi "esze" (elnézést), hogy nem áll le telefonba vitatkozni valakivel, pláne ha tudja, hogy úgyis elsírja magát.
Ahelyett, hogy erőt venne magán, szépen leül a szobába, és nekiáll sírni a telefonba.
Félreértés ne essék!! Szeretem őt, de nem értem miért kínoztatja így magát állandóan. Hiába mondtam, hogy akkor legalább a dühét ne rajtam vezesse le, ne nekem mutassa meg, hogy tud kemény is lenni, nem érti meg.
Rendesen beszélni se lehet vele ilyenkor.
Szabályosan saját magát teszi tönkre idegileg, emiatt engem úgy kezel, mint egy neveletlen 10 évest.
A saját problémáját rám vetíti ki, szerinte én nagyon befolyásolható vagyok.
Holott nem, és pont ő az, mert ha nem lenne az, nem veszekedne.
Mit csináljak? Elköltözni jelenleg nem tudok. Engem kezel emiatt 10 évesként, nem tudok úgy elmenni valahova barátnőkkel, hogy egy nap ne hívjon 4-szer 5-ször.
Miért csinálja ezt anyám? És ez már kereken 1 éve így megy.
Miért jó ez neki?
Utána meg mindíg nekem mondja, hogy milyen naív és hazug vagyok, hogy ÉN nem tudok kiállni magamért....amikor pont hogy ő nem tud, de rám vetíti ki a problémát.
Miért rám vetíti ki a problémáit amik saját magával vannak? mert én nem vagyok naív, ő igen, de szerinte én vagyok az...
De épp ezaz, hogy mondja h neki nem hiányzik. Nem szokták szidni egymást, csak veszekednek.
Most is vannak barátai barátnői, azokkal mindíg nevetgél stb.
Hasonlót akkor tapasztalok, ha van egy normális, és egy inkorrekt ember egymással szemben.
Az inkorrektet nem érdeklik az indokok, magyarázatok, az igazság, és ha bárkit megbánt, a hozzáállása miatt neki nem jelent ez terhet, talán fel sem fogja mit tett.
Ezzel szemben a normális ember érvekkel próbálja az igazát bizonyítani a hazugságokkal szemben, vagy azok ellen, és teljes lelki megsemmisüléséhez vezet ha az ellenfél nem fogadja el, netán hazugságokkal vonja azt kétségbe, vagy vádolja az igaz mondót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!