Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes felfogni,...

Miért nem képes felfogni, hogy felnőttem?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és úgy kezel, mintha 15 lennék. Pedig egyetemre járok, ami elég jól megy. Dolgozok is nyáron. Van barátom november óta, és nagyon szeretjük egymást. Össze szeretnénk költözni de anyám nem hagyja. Pedig minden jó köztünk, boldogabb vagyok, mint eddig bármikor. Előző kapcsolatom majdnem 4 évig tartott,de nem éreztem ilyen komolynak azt, mint a jelenlegit. Mit csináljak, hogy végre elfogadja, hogy nem vagyok már gyerek, és ne szóljon bele mindenbe?
2013. júl. 2. 10:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%
Egy szülőnek mindig is a féltve óvott gyermeke maradsz, és ez így van rendjén. próbáljatok valami arany középutat találni, de nem veszekedve, hanem beszélgetve.
2013. júl. 2. 10:28
 2/25 anonim ***** válasza:
83%

Talán mutasd meg, hogy nem vagy gyerek!

Függetlenedj!

DE ne ész nélkül!

Ha összeköltöztök hogyan fogod eltartani magad? Tanulsz majd egész évben a suli mellett? Csak mondom, még az is kevés lehet...

2013. júl. 2. 10:29
 3/25 anonim ***** válasza:
85%
Mi az, hogy nem hagyja? Fogod szépen a piros bőröndöt, és mész. :-)
 4/25 anonim ***** válasza:
*Dolgozol majd egész évben a suli mellett.
 5/25 Lilith1994 ***** válasza:

Nem tudom hogy tudnád ezt vele meg beszélni, mert néha én szüleim is ilyenek... még mindig gyereknek kezelnek... oké értem hogy az ő szemükben mindig gyerek maradok de én sem értem... amikor meg ezt hiszem hogy végre máshogy látják a helyzetet akkor meg ocsmányul viselkednek velem( együtt élek párommal, apám házában. váltak anyámmal, és apa nem bírta a magányt... (19 éves vagyok párom pedig 26) segítünk mindenben amiben tudunk .. én még tanulok... mi ide költöztünk.

Ja engem apám valamiért enm bír de páromat igen... na ez mind1.

Én anyámmal ezt úgy beszéltem meg hogy le ültem vele szembe és el mondtam neki... de persze nem nagyon érdekelte... ennyi asszem. Próbálj meg azért te is leülni velük beszélni.

2013. júl. 2. 10:30
 6/25 A kérdező kommentje:
megbeszélni nem lehet vele, mert nem engedi meg semmiképp. amúgy is koliban voltam, mert nem abban a városban lakok, ahol a párom és mindennap vele voltam, amikor ráértünk mindketten. mondtam anyámnak, hogy akkor fizesse a kolit, de úgysem ott szoktam lenni. erre az volt a válasz, hogy majd jönnek engem ellenőrizni, hogy hol vagyok.
2013. júl. 2. 10:33
 7/25 anonim ***** válasza:
92%
Most jön el az, hogy annak ellenére kell cselekedned, amit anyuci akar. Pakolsz és mész. Ő meg nem tud mást, mint emészteni. Felnőtt vagy, minden szempontból, meghozhatsz ilyen döntést, akkor is, ha anyukád "nem engedi". Én nem kértem engedélyt az életem terelgetéséhez. Dolgoztam, tanultam, költöztem. Egyes szülőknek könnyebben megy az elengedés, másoknak nehezebben. De ha független, felnőtt életet, komoly kapcsolatot akarsz, tenned kell érte, akkor is, ha ez anyukádnak és neked sem esik jól eleinte. Minden kezdet nehéz, de majd elmúlik az első sokk benne, hogy ellentmondtál! N29
2013. júl. 2. 10:35
 8/25 anonim ***** válasza:
96%

"nem engedi semmiképp"... Ezt hogy kell érteni? Megvonja az anyagi támogatást, ha másképp cselekszel? Vagy rendőrt akar hívni?

Előbbi esetben kénytelen vagy addig alkalmazkodni, míg függesz tőle anyagilag, más lehetőség nem nagyon van. Ha azonban a munkádból fedezel mindent, akkor hajrá, lépd meg! Egy-két hónapig morcos lesz, de meg fog enyhülni.

Előbb vagy utóbb muszáj elvágni azt a köldökzsinórt, mert minél később történik meg, annál nehezebb és fájdalmasabb lesz... :(

2013. júl. 2. 10:35
 9/25 A kérdező kommentje:
hát igen, függök tőlük anyagilag, de szerintem tudok majd munkát vállalni az egyetem mellett, mert már harmadéves leszek és kevesebb órám lesz, mint eddig. szerintetek akkor ha találok munkát és keresek pénzt, akkor mondjak ellent, akármit mond?
2013. júl. 2. 10:39
 10/25 anonim ***** válasza:
66%
Én írtam, hogy melóztam egyetem mellett. Érdemes megnézni a levelező képzéseket is, hisz akkor csak heti 1-2 napot kell távol lenned, könnyebb munkát találni napi 8 órában. Harmadéven pláne. Keményebb így az élet, mint ha a szüleid támogatnának, de a saját lábadon állni, megfizethetetlen érzés. Felelősséggel dönts! Számold ki, mennyi bevételed és mennyi kiadásod van, hogy éltek, rezsi, kaja, utazás, stb. Mire lesz szükséged, mennyid van. Akkor lépj akaratuk ellenére, ha úgy ítéled meg, már nem függ tőlük a hétköznapok biztonsága. Nem egyszerű dolog sem testileg (fáradtság), sem lelkileg (félelem a haragjuktól) felnőni, de én úgy érzem, jól tettem, amit tettem. Nem bántam meg, egy percre sem. Annál nagyobb nyugalom nincs, mikor tudom, hogy én irányítom az életem, és én hozom a döntéseim, egyedül. A szüleim is jobban tisztelnek, mióta elvárom a tiszteletet, nem csak megadom nekik. Nem veszekedésre buzdítalak. Ha ellent mondasz nekik, akkor is maradj higgadt és nyugodt. Mondd el, hogy mit tervezel, hogyan, de ne kérj engedélyt a megvalósításhoz. Ha felnőttként viselkedsz, előbb fogadják el, hogy tényleg az vagy. A hisztit, veszekedést, csapkodást, sírást hagyd meg a tiniknek! Csak higgadtan és nyugodtan! :)
2013. júl. 2. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!