Barátnőmmel beszélgettünk erről, mert sajnos páromnál esélyesnek tűnt egy ilyen sztori. A helyzet a következő: az anya kiviszi külföldre (nem szomszéd országba) a még kicsi gyereket. Onnantól kezdve a láthatást nyilván nagyon ritkán lehet megoldani, hiszen anyuka azért megy ki, mert itt nem talál megfelelő állást. Barátnőm szerint ez tök jó lenne a gyereknek, mert megtanulna egy idegen nyelvet, és mégis csak külföldön élhetne, ami milyen jó. És ha már a párom elhagyta a gyerek anyját, akkor ezzel számolnia kellett, hogy így a gyerekéről is lemond. Én ezt úgy látom, hogy a párját hagyta csak el, ez nem vonja magával azt, hogy a gyerekét is. És az, hogy megtanul perfektül egy idegen nyelvet, nem pótolhatja az apát. Mert bár gyerektartást fizetnie kell akkor is, azért talán egy apa nemcsak pénzmagnak van tartva. Meg a mai világban nem elég mondjuk 22 éves koráig "pénzelni" a gyerekünket, de az apa miért támogatna egy olyan gyereket, akit alig látott, talán egy idő után el is hidegülnek egymástól. Vagy attól még hogy a gyereke, kötelessége anyagilag később is támogatni? Szóval szerintetek mi a fontosabb? A külföldi jó élet (már ha egyáltalán), vagy egy apa, akire lehet számítani? Mi a véleményetek egy ilyen helyzetről?
Bárkinek alakulhat úgy az élete hogy nem tudja eltartani a gyerekét de ennél nagyobb fegyvertény az hogy legalább megpróbálja eltartani és dolgozni és nem az apán követeli a több gyt-t.
Majd akkor ítélkezz ha lesz neked is és elhagy a párod...addig meg kusti van, amúgy is a világon semmi közöd hozzá anyuka hová viszi a gyerekét csak a párodnak.
Nem kellett volna gyerekes apával kezdeni és akkor nem lennének ilyen problémáid hogy anyuka ki akarja vinni külföldre...
Csak azt mondhatom : iszonyat szűklűtókörű vagy és ha a többieknek más a véleménye akkor meg még mi vagyunk a hülyék...akkor legközelebb nem kell ide kérdést kiírni.
Szerintem mindenki normálisan válaszolt neked csak nem azt hallottad amit akartál, hogy szidjuk az anyát agyba főbe hogy mekkora szemét..
mellényúltál most..ez van. Ennyi.
2013. júl. 3. 18:08
22/26 anonim válasza:
szerintem ráadásul nem is csak az anyagi rászorultság lehet az egyetlen jogos oka a külföldre költözésnek. én is szeretnék pár évre külföldre költözni a lányommal, pedig el tudom tartani itt is, és még gyerektartást sem kapok, de nyugatabbra azért mégis más az életszínvonal, több a lehetőség, jobban megtanul egy nyelvet, megismer más kultúrákat, más mentalitást, és ez mind hasznára válik majd. az apja pedig így is az apja marad. bár a mi esetünk egyszerűbb, mert úgy is csak 1-2 havonta látják egymást, hogy egy városban élünk.
elképzelem most hogy elvált szülők gyereke vagyok. elképzelem, hogy kiskoromban anyám külföldre akart költözni velem, mert volt egy klassz álláslehetősége, de apám nem engedte. elképzelem, hogy ezt mondjuk 18 évesen megtudom. és ebben az elképzelt képben én nagyon haragszom apámra amiért megfosztott ettől...
2013. júl. 3. 20:56
23/26 anonim válasza:
Ha más nem írt ellent, majd én fogok. Szerintem sem helyes, ha külföldre kiviszi az anya. Aztán ott majd mosogatásból ketten megélnek? nem dobálják ám ott sem a zsíros állásokat! Ha az anya nem tudja eltartani, nem akkor jó fej, h lelép, apát nagyszülőket leszarva, hanem akkor felajánlja az apának, h legyen vele a gyerek. Idegen nyelvet megtanulni itthon is lehet, vagy akár kimegy egy nyárra külföldre. Azt meg majd had döntse el a gyerek, ha felnőtt, hogy kíván-e külföldön karriert csinálni.
2013. júl. 4. 12:02
24/26 A kérdező kommentje:
Nekem is van gyerekem, és nem vinném ki külföldre, pláne nem az apja nélkül. Mit csinálok, ha velem történik valami? Akkor ki vigyáz majd a gyerekemre? Azt meg végképp nem akarom, hogy a nagyszülei gyakorlatilag idegenek legyenek neki, mert sose látja őket. Érdekes, arra a nagyokosok nem válaszoltak, hogy miért nem bízza az apára a gyerekét az olyan nő, aki nem tudja eltartani. Neeem! Egyből ki kell menni külföldre, aztán vagy bejön, vagy nem, a gyereket lehet rángatni, amíg kicsi, úgysincs önálló akarata. Az én szüleim elváltak, és egyáltalán nem örültem volna, ha anyu kirángat külföldre. Voltam kint, és köszönöm szépen, elég is volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!