Ez csak engem zavar vagy másokat is?!
Az egyik haveromnak volt egy kisöccse, olyan 3 éves lehetett, és a szájra puszi volt a menő náluk.
Csak éppen a kiskölök mindenkinek a szájára akart puszit adni. Rühelltem hozzájuk menni, mert egyből puszit akart adni, és én mindig az arcomat tartottam oda, mire ő mindig úgy mozgatta a fejét, hogy eltalálja a számat, én meg igyekeztem elfordulni előle... hát igen érdekes volt.
Ja, és akkor még a kedves család megjegyezte, hogy jajjj milyen kényes vagy, hiszen ő csak egy gyerek!
Nálunk sokáig így volt, de ez volt a természetes. Nagyszülőkkel, szülőkkel. Ma már lehet furán venné ki magát.
10-en évesen leszoktunk róla (öcsém hamarabb, mivel engem utánozott)
Akkoriban "szokás" volt, szite mindenki így csinálta a környezetünkben.
(Ma már azt mondom nem jó dolog, kb 4 éves koromban el is kaptam a szájherpersz, szenvedek is tőle rendesen. Bár gyanítom csak elódáztam volna a szájrapuszi nélkül, mert mindenkinek van időnként a családban , így gyerekként, hogy sosem figyeltem a poharakra hamar elkaptam volna)
Nem lett tőle torz képen a szülő/nagyszülő gyerek kapcsolatról. El tudtam különíteni már akkor, hogy mi a szerelmes puszi (amit a szüleim egymásközt váltottak) és mi a köszöntő és szeretet puszi.
Ennek ellenére a sajat gyerekemet nem fogom erre szoktatni.
A két éves kislányom csak szájra puszit akar nekünk adni. Nem fogok elzárkózni tőle, majd kinövi.
Engem inkább az akasztott ki, amikor egy 17 hónapos gyerek összemaszatolta az arcát és a száját csokival és az anyuka szabályosan körbenyalta a gyereket. Na ettől kivert a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!