Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rám eröltetik a külföldi...

Rám eröltetik a külföldi életet és iskolát, mit cináljak?

Figyelt kérdés
2 éve lakunk Hollandiában, eleinte gondoltam jó lesz, jól kijöttem a mostohaapámmal, és egyszerüen azt néztem hogy megtudnak élni stb.. de nekem akkor i hiányzott minden. Viszont úgy 1 éve mégjobban megerősödött bennem ez a vágy, hogy nem akarok itt élni, itt tanulni.. a nyelv már jól megy, B1-es szintem van, úgy fogom fel hogy a nyelvért érdemes, meg anyuék boldogok, de ez igy már 2 év után kjött belőlem, elmondtam anyunak úgy 1 hónapja, de nem érdekli.. 1 óra múlva indulunk felvételire, de NEM AKAROK ! Nem ezt a sulit nem akarok, hanem egyiket se.. én otthon akarok egészségügyibe menni.. otthon akarok lakni.. Mit csináljak? Most is ideges vagyok, sirok órák óta, anyum észre se veszi.. ő boldog hogy a lánya jól tanul külföldön.. ezt a sorsot szánják nekem de nekem ez nem tetszik, nem ezt szeretném. Haza akarok menni.. ez nem lázadás, csak vagyok elég idős ahoz hogy eltudjam dönteni mire vágyok, és az nem az itteni élet.. de nem érdekli őket.. 16 évesen, még rájuk vagyok utalva, nem tudnákl haza menni egyedül, de szivesebben velük mennék haza.. Mit tegyek hogy ne eröltessék rám? :( Nekik jó itt, de nekem nem..

2013. jún. 25. 13:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Nem tituláltam senkit rosszindulatúnak, ne forgasd ki a szavaimat! Én csak az írtam,(bővebben kifejtve) hogy attól még, hogy nektek vannak rossz tapasztaltaitok és csak a negatívumot tudjátok látni a magyar eü.-ben vagy bármi másban, miért kéne a Kérdezőnek is így éreznie, vagy ezt gondolnia? Miért kell Őt lebeszélni róla? Én személy szerint örülők, hogy vannak álmai 16 évesen, és valami elképzelése a jövővel kapcsolatban, amit éppenséggel Magyarországon szeretne tervezni. Értem, hogy jót akartok neki, de hát ugye kinek, mi a "jó" .(?)

Magatokból indultok ki, és próbáljátok meggyőzni a rosszabbról. Miközben lehet, Ő neki teljesen másképp alakulna az élete itthon.

Egyébként ettől függetlenül még változhat a jelenlegi döntése és lehet végül teljesen más pályát választ magának. De addig is egy fiatalnak mindig jól esik, ha támogatják és segítik!

Én mindenesetre tényleg, sok szerencsét kívánok és ha változik is a célod, remélem képes leszel elérni bármi legyen is az! :)

2013. jún. 26. 19:02
 22/38 A kérdező kommentje:
Koszi utolso. !! :)
2013. jún. 27. 09:20
 23/38 anonim ***** válasza:

21-es:Igen, a negatívumot látom a magyar eü.ben.(Sajnos) túl sokszor voltam közeli rokonok miatt sok kórházban,beszélgettem sok dokival/ápolóval/takarítóval/gyógytornásszal,tudom mi megy ott,nem magamból indulok ki...

Kedves Kérdező,nagyon sajnálom,hogy anyukádat így lenézték,de ez remélem motivál,hogy küzdj az életben :). Sajnos most nem sok mindent tudsz tenni.Csak annyit tudok mondani,hogy ne gondolj arra,mennyire utálsz ott lenni.A 14-20 éves időszak nagyon szép korszak az ember életében,ezt nem szabad megkeseríteni a múlttal/negatívumokkal...Sok sikert!

2013. jún. 27. 19:31
 24/38 A kérdező kommentje:
Koszonom a biztatast, hasznosan fogom eltolteni meg azt a 2-3 evet amig egyedul haza nem tudok menni.! :)
2013. jún. 28. 12:50
 25/38 anonim ***** válasza:
43%
Sírj mindig előőte és mond el neki többször a problematikát!
2013. jún. 29. 18:29
 26/38 A kérdező kommentje:
Minden héten legalább 1x kibukik belőlem és elmondom, de anya csak annyit mond rá : ' hiába fogsz vergődni, nem ér semmit ' :(
2013. jún. 29. 18:33
 27/38 anonim ***** válasza:
50%
Nem értemmért csinál itt mindenki úgy, hogy sz@r Magyarország, haza se jöjjön! Mondjuk, ha az emberek mentalitását nézzük...akkor tényleg sz@r! Na, de a kérdésedre válaszolva: nagyszüleiddel mi a helyzet? Hozzájuk nem tudnál költözni? Lehet, hogy el kellene végezned Hollandiában a sulit, és az után kellene Magyarországra visszaköltöznöd, akkor el tudnád magad tartani.
2013. jún. 29. 18:35
 28/38 A kérdező kommentje:

Éppen tudnák nagyimékhoz menni, de anya nem enged egyedül, éppen ezért kérném hogy akkor együtt menjünk, az jobb lenne mindenkinek is..

Most kb 2 éves az amire megyek ( sajnos felvettek :/) utána haza akarok menni, és otthon folytatni a sulit valahogy

2013. jún. 29. 18:50
 29/38 anonim ***** válasza:
50%
Vicces,te haza akarsz jönni,nekem meg jó pár barátom,és jómagam is arra gyűjtögetek,h kimehessek melózni.
2013. jún. 29. 19:11
 30/38 A kérdező kommentje:
Kinek melyik élet jön be.. a kinti élet se fenékig tejfel, nekem egyátalán nem tetszik. Beilleszkedtem, vannak barátaim ( otthon már egy sincs ) de egyszerüen nem itt akarom az életem leélni. De nektek sok szerencsét ha összejön, kivánom hogy érezzétek jól magatokat és teljesüljenek a vágyaitok külföldön! :)
2013. jún. 29. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!