Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rám eröltetik a külföldi...

Rám eröltetik a külföldi életet és iskolát, mit cináljak?

Figyelt kérdés
2 éve lakunk Hollandiában, eleinte gondoltam jó lesz, jól kijöttem a mostohaapámmal, és egyszerüen azt néztem hogy megtudnak élni stb.. de nekem akkor i hiányzott minden. Viszont úgy 1 éve mégjobban megerősödött bennem ez a vágy, hogy nem akarok itt élni, itt tanulni.. a nyelv már jól megy, B1-es szintem van, úgy fogom fel hogy a nyelvért érdemes, meg anyuék boldogok, de ez igy már 2 év után kjött belőlem, elmondtam anyunak úgy 1 hónapja, de nem érdekli.. 1 óra múlva indulunk felvételire, de NEM AKAROK ! Nem ezt a sulit nem akarok, hanem egyiket se.. én otthon akarok egészségügyibe menni.. otthon akarok lakni.. Mit csináljak? Most is ideges vagyok, sirok órák óta, anyum észre se veszi.. ő boldog hogy a lánya jól tanul külföldön.. ezt a sorsot szánják nekem de nekem ez nem tetszik, nem ezt szeretném. Haza akarok menni.. ez nem lázadás, csak vagyok elég idős ahoz hogy eltudjam dönteni mire vágyok, és az nem az itteni élet.. de nem érdekli őket.. 16 évesen, még rájuk vagyok utalva, nem tudnákl haza menni egyedül, de szivesebben velük mennék haza.. Mit tegyek hogy ne eröltessék rám? :( Nekik jó itt, de nekem nem..

2013. jún. 25. 13:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
30%

"Imádom" látni, ahogy a magyar emberek, mennyire ellenzik, hogy valaki esetleg haza merészeljen jönni, főleg fiatalon.

És? Ha Ő erre vágyik? Ha nem boldog, és a magyar egészségügyben szeretne dolgozni? Miért kéne erről lebeszélni?!

Én azt mondom, tedd az amit jónak látsz! Ha max. csalódsz, ott van a nyelvtudásod, amivel még sokra mehetsz!

Minden jót! :)

18/L

2013. jún. 25. 14:50
 12/38 anonim ***** válasza:

Ha nem érzed jól magad, akkor gyere haza. Kollégiumban ellakhatsz, bentlakásosban tanulsz, és nyárra visszamész.

És az érettségi után eldöntöd, hogy hol szeretnél maradni.

2013. jún. 25. 15:06
 13/38 anonim ***** válasza:
62%

11-es : Nem véletlenül ellenzi jópár ember a hazajövetelt.Nem poénból gagyogtam erről,azért láttam jópár esetet....

Fiatalon az ember sokkal jobban be tud illeszkedni egy teljesen új közegbe (most konkrétan Hollandia).Ha valaki egy adott helyen végez főiskolát/egyetemet/akármit,nagyon nehéz elszakadni (jelen esetben Magyarország):ott vannak a barátok,szerelme,megszokja a helyet stb......Most megvan a lehetőség hogy kinnt tanuljon és ne "ragadjon" itthon.A magyar végzettség sokszor sz@rt sem ér kinnt és marad a takarítás/krupmli pucolás...

2013. jún. 25. 15:11
 14/38 anonim ***** válasza:
26%

Akkor sem értek veled/veletek egyet.

Attól, hogy nektek rossz, neki is az lesz?

Jó felfogás...

2013. jún. 25. 15:26
 15/38 A kérdező kommentje:
Akkor megkérdezem.. ha ti folyton csak más miatt tennétek valamit, egy idő után nem törnétek ki? Én azért vagyok itt, mert anyukámnak téltek a biróságon, és az ő férje ott dolgozott.. öszeházasodtak, anya kijött hozzá, és természetesen nekem is jönni kellett. Barátaim már nincsennek otthon, 1-2 cvsaládtag és a párom, de nem ők azok akik miatt mindenáron haza akarok menni,hanem saját magam. Itt nem vagyok boldog, csak anyuék érdekeit nézem. Apához megint nem mehetek, ő németországba lakik, de ő nem foglalkozik velem.. mellesleg anyukám se, folyamatosan csak a férjével van el.. beszéltem már vele erről, hogy mégkönnyebb legyen, de semmi nem változik honapok óta. Én 2 éve várom a csodát hogy szeressek itt lakni, ( a beilleszkedéssel nincs baj, megszoktam, csak éppen UTÁLOM) de, ti képesek lennétek eröltetni azt ami nem megy?
2013. jún. 25. 16:33
 16/38 anonim ***** válasza:
72%

Én a helyedben kint maradnék, ha az egészségügy érdekel tanuld kint és mire ott elvégzed a sulikat hazajöhetsz egy biztos papírral, és egy biztos háttérrel ha vissza akarsz menni.

De ne dobd el magadtól a lehetőséget, gyere haza nyárára nagyszülőkhöz ha vannak.

Az egész nyarat itthon töltheted, akár a szüneteket is....

2013. jún. 25. 18:55
 17/38 anonim ***** válasza:
91%

4-es vagyok.

Mi megélünk itthon, nekem szerencsém volt, mert az egyetem elvégzése után rögtön lett munkahelyem, a férjemnek meg én szereztem később a sajátomon keresztül. Tehát én itthon boldogulok, és nem szeretnék kimenni, megvan mindenem. Tehát nem az a tipikus menjetek külföldre ember vagyok. De az csak egy dolog hogy nekem sikerült. Nézem a körülöttem élő embereket, látom, hogy évről évre végez egy csomó pályakezdő ismerős, és nincs munkájuk. Közmunka talán.És nagyon sajnálom őket , de még kilátásuk sincs nagyon munkára. Ezért írtam hogyha egyszer ott vagy és van egy jobb lehetőséged akkor használd ki és ne ragaszkodj a régihez.

2013. jún. 25. 19:46
 18/38 anonim ***** válasza:

(13-as vagyok) Kedves Kérdező,én baromira nem akartam kimenni Ausztriába (aztán Németországba) dolgozni.Ausztriában még egész tűrhetőek az emberek,de Németország katasztrófa.Sajnos a pénz az pénz,főleg a szüleim miatt csinálom az egészet.Én ilyenkor próbálom pozitívan nézni a dolgokat:nyelveket tanulhatok,sok új embert ismerhetek meg,sokat kereshetek,stb....Megértelek,nagyon nehéz a jó oldalát nézni olyannak,amit utálsz,de az ember nem bírja idegileg az örökös gyűlöletet...Najó,tovább nem folytatom,bocsi,nem akarlak lehangolni :).

14-es:Neked is "jó a felfogásod",attól még hogy nem értünk egyet,nem kell egyből rosszindulatúnak titulálni.

2013. jún. 26. 17:32
 19/38 A kérdező kommentje:
Akarattal, és tanulással bármit ellehet érni. Hogy őszinte legyen nekem anya 'csak' azért nem kapott otthon munkát sokáig mert van benne cigány vér, és amig rajtam egyátalán nem látszik, rajta igen.. és volt olyan hely ahova ezt egyenes a szemébe is mondták.. ráadásul rendes szakmája sincs, igy csak takaritani mehetett.. én megértem hogy neki 8 osztállyal igy nem könnyü,( nehezen talált egyébként munkákat, Cora áruházba volt takaritó) Különben mostohaapámnak volt melója.. én megértem hogy nekik igy nem könnyü, de én nem 8 osztállyal akarom leélni az életemet.. tanulni akarok, akár még egyetemre is képesnek érezném magam, de erre sem itt..
2013. jún. 26. 18:09
 20/38 A kérdező kommentje:
11.-es Hát igen.. Szerintem ha valaki megfelelő szakmát választ, amt szeret is, jól i csinálja, illyetve keresett, azoknak nincs problémája.
2013. jún. 26. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!