Rám eröltetik a külföldi életet és iskolát, mit cináljak?
"Imádom" látni, ahogy a magyar emberek, mennyire ellenzik, hogy valaki esetleg haza merészeljen jönni, főleg fiatalon.
És? Ha Ő erre vágyik? Ha nem boldog, és a magyar egészségügyben szeretne dolgozni? Miért kéne erről lebeszélni?!
Én azt mondom, tedd az amit jónak látsz! Ha max. csalódsz, ott van a nyelvtudásod, amivel még sokra mehetsz!
Minden jót! :)
18/L
Ha nem érzed jól magad, akkor gyere haza. Kollégiumban ellakhatsz, bentlakásosban tanulsz, és nyárra visszamész.
És az érettségi után eldöntöd, hogy hol szeretnél maradni.
11-es : Nem véletlenül ellenzi jópár ember a hazajövetelt.Nem poénból gagyogtam erről,azért láttam jópár esetet....
Fiatalon az ember sokkal jobban be tud illeszkedni egy teljesen új közegbe (most konkrétan Hollandia).Ha valaki egy adott helyen végez főiskolát/egyetemet/akármit,nagyon nehéz elszakadni (jelen esetben Magyarország):ott vannak a barátok,szerelme,megszokja a helyet stb......Most megvan a lehetőség hogy kinnt tanuljon és ne "ragadjon" itthon.A magyar végzettség sokszor sz@rt sem ér kinnt és marad a takarítás/krupmli pucolás...
Akkor sem értek veled/veletek egyet.
Attól, hogy nektek rossz, neki is az lesz?
Jó felfogás...
Én a helyedben kint maradnék, ha az egészségügy érdekel tanuld kint és mire ott elvégzed a sulikat hazajöhetsz egy biztos papírral, és egy biztos háttérrel ha vissza akarsz menni.
De ne dobd el magadtól a lehetőséget, gyere haza nyárára nagyszülőkhöz ha vannak.
Az egész nyarat itthon töltheted, akár a szüneteket is....
4-es vagyok.
Mi megélünk itthon, nekem szerencsém volt, mert az egyetem elvégzése után rögtön lett munkahelyem, a férjemnek meg én szereztem később a sajátomon keresztül. Tehát én itthon boldogulok, és nem szeretnék kimenni, megvan mindenem. Tehát nem az a tipikus menjetek külföldre ember vagyok. De az csak egy dolog hogy nekem sikerült. Nézem a körülöttem élő embereket, látom, hogy évről évre végez egy csomó pályakezdő ismerős, és nincs munkájuk. Közmunka talán.És nagyon sajnálom őket , de még kilátásuk sincs nagyon munkára. Ezért írtam hogyha egyszer ott vagy és van egy jobb lehetőséged akkor használd ki és ne ragaszkodj a régihez.
(13-as vagyok) Kedves Kérdező,én baromira nem akartam kimenni Ausztriába (aztán Németországba) dolgozni.Ausztriában még egész tűrhetőek az emberek,de Németország katasztrófa.Sajnos a pénz az pénz,főleg a szüleim miatt csinálom az egészet.Én ilyenkor próbálom pozitívan nézni a dolgokat:nyelveket tanulhatok,sok új embert ismerhetek meg,sokat kereshetek,stb....Megértelek,nagyon nehéz a jó oldalát nézni olyannak,amit utálsz,de az ember nem bírja idegileg az örökös gyűlöletet...Najó,tovább nem folytatom,bocsi,nem akarlak lehangolni :).
14-es:Neked is "jó a felfogásod",attól még hogy nem értünk egyet,nem kell egyből rosszindulatúnak titulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!