Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom fia féltékeny rám és...

A párom fia féltékeny rám és el akar marni az apjától! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párom első házasságából van egy fia, aki borzalmasan el lett kényeztetve, első szóra mindent megkap és mindig ő az ügyes, a tökéletes gyerek. 9 évesen még mindig nem fogadta el a szabályokat, pl. egy társasjáték közben átírja a játékszabályokat, hogy ő nyerjen. Az apja meg hagyja, én nem.

A párom első házassága azért ment tönkre, mert a gyerek születése után a felesége, mint nő megszűnt számára létezni, és csak a gyerekkel volt elfoglalva. Beköltözött a gyerek szobájába, a feleséget meg magára hagyta. Igen, a férfi csinálta ezt.

Amikor már másfél éve külön éltek, jöttem a kapcsolatba, az elején a gyerek normálisan viselkedett velem, persze kifejezetten akkor, ha az ő szája íze szerint alakultak a dolgok, elvárta, hogy költsek rá vagyonokat, ilyen Lego, olyan játék, ez meg az. Addig aranyos voltam. Aztán mondtam, hogy én nem akarom megvenni senki szeretetét, nem akarom ezt a kapcsolatot szorosra fűzni a gyerekkel. Ettől függetlenül itt van nálunk egy héten 3-4-szer, plusz egész nyáron. Most rájött, hogy ki tudja kezdeni a mi kapcsolatunkat is, ha közelítek a páromhoz, akkor beugrik közénk és az apját nyalogatja, simogatja (fiú a gyerek!!!), a nyakába mászik, és visit mint egy majom. Ugyanez történik akkor is, amikor az apja ölelne át engem, mire a karja körém érne, már ott a gyerek, akit addig a géptől semmivel sem lehetett elszakítani, és beékelődik és sértődött pofát vág, közben: ajjaj, ajjaj, ajjaj, ezt hajtogatja. Többször kértem a páromat, szóljon a gyerekre, de ő inkább engem támad. Már odáig jutottunk, hogy inkább hazajövök az én apámhoz és nem megyek haza, amikor itt a gyerek, mert nem bírom már elviselni, a kapcsolatunk totál kihűlt, nem tudok közeledni a páromhoz, ő sem hozzám. Mit tegyek? Segítsetek! A legutóbbi húzása az volt, hogy éjjel a szívrohamot hozta rám, mert arra keltem fel, hogy a fejem felett áll paplannal a kezében és iszonyat gyűlölet volt az arcán. Az apja persze engem támad, hogy biztos nem akart megijeszteni a gyerek, csak bejött. 9 éves a gyerek és ez egyre rosszabb.

2013. jún. 25. 12:05
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Száz szónak is egy a vége, beteg a viszony köztük, és ez csak rosszabb lesz, ha a gyerek megnő.Vagy orvoshoz mind a kettővel egyhamar, vagy én a helyedben elhagynám sürgősen.Kinek hiányzik egy debil gyerek, akit az apja csak még jobban tuningol?És ne mondja senki, hogy jajj a gyerek nem hibás, mert csak 9 éve.A kérdező elmondása alapján nem üti meg egy 3 éves szintjét.
2013. jún. 25. 14:27
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek nem Maugli! Pasi megragadt gyerek szinten, és sose fog felnőni, aztán majd ha évek múlva üti veri a gyerek akkor se fog szólni?
2013. jún. 25. 14:29
 33/45 A kérdező kommentje:

Kedves 32. válaszadó!

Nagyon igazad van, erre még nem gondoltam. Tényleg, ha más szemmel nézem a páromat, úgy viselkedik, mint egy "hülyegyerek". Mindenen megsértődik, hisztizik az édesség után, hisztis, ha éhes, verekszik, ha nem neki van igaza, és nem tetszik neki, ha felelősségre vonják, nem tud felelősséget vállalni a tetteiért, úgy alakítja a szabályokat, ahogy neki jó.

Néha elég egy mondat, hogy az emberbe villámként csapjon a felismerés: Mit keresek egy hülye gyerek mellett, amikor társa vágyom!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!

2013. jún. 25. 14:34
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Az a szörnyű igazság, hogy neked két "gyereked" van.

Én őszintén szólva, megpróbálnék kiszállnék ebből a kapcsolatból! Nem egészséges, sőt inkább már beteges ez az egész...

2013. jún. 25. 15:10
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon gáz. A helyedben nem tudnék ezzel a gyerekkel toleráns lenni, hiába nem tehet róla és csak rossz nevelést kapott, akkor sem...a férjed meg no comment. Az alapján, amit itt utoljára írtál, én fognám a cuccaimat és tovább állnék, hogy egy normális társat találjak, ne egy hülye gyereket és egy majmot kelljen pesztrálgatni, hogy cserébe ne kapj semmit, csak bántó szavakat, meg alaptalan hibáztatást. ha a férjednek lenne tartása, akkor még lenne remény, de így...
2013. jún. 25. 15:12
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudjál, de a te férjed nem normális a viselkedése a gyerekkel. Ismerek egy ilyen apát,aki igy nyalakodik a gyerekével, hogy a kedvébe járjon, mert az apa viselkedése is beteges.

Itt a gyereket is lehet elsõsorban sajnálni, hogy az apa ilyen viselkedési módra tanitja, téged meg azért,mert még mindig vele vagy.

Inkább válj el tõle mint, hogy gyereket szüljél neki, mert a te gyerekedbol is azt fogja csinàlni, akkor nézhetsz utána.

2013. jún. 25. 15:32
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Párod nemszeret, hagyd el és keress egy jobbat, megérdemled!
2013. jún. 25. 16:02
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a gyerek totál szociopata. Olyan messze szaladnék, amennyire tudok. Gyereket szülni egy ilyennek??? Nem, nem, nem. Az volt az első gondolatom, hogy ez a kis Norman Bates megfojtja álmában, ha apától túl sok időt vesz el.
2013. jún. 25. 17:11
 39/45 anonim ***** válasza:
7%
Itt te vagy a féltékeny egy olyan gyerekre akinek nincs anyja. Kivel játsszon vagy kivel foglalkozzon ha nem a saját apjával? Valószínűleg már a kezdettől fogva rossz szemmel néztél rá és a gyerek ezt észrevette.
2013. jún. 25. 18:04
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, vagy szimplán a gyerek nem normális, ahogy az apja sem... Nem a kérdező a hibás.
2013. jún. 25. 18:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!