Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom fia féltékeny rám és...

A párom fia féltékeny rám és el akar marni az apjától! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párom első házasságából van egy fia, aki borzalmasan el lett kényeztetve, első szóra mindent megkap és mindig ő az ügyes, a tökéletes gyerek. 9 évesen még mindig nem fogadta el a szabályokat, pl. egy társasjáték közben átírja a játékszabályokat, hogy ő nyerjen. Az apja meg hagyja, én nem.

A párom első házassága azért ment tönkre, mert a gyerek születése után a felesége, mint nő megszűnt számára létezni, és csak a gyerekkel volt elfoglalva. Beköltözött a gyerek szobájába, a feleséget meg magára hagyta. Igen, a férfi csinálta ezt.

Amikor már másfél éve külön éltek, jöttem a kapcsolatba, az elején a gyerek normálisan viselkedett velem, persze kifejezetten akkor, ha az ő szája íze szerint alakultak a dolgok, elvárta, hogy költsek rá vagyonokat, ilyen Lego, olyan játék, ez meg az. Addig aranyos voltam. Aztán mondtam, hogy én nem akarom megvenni senki szeretetét, nem akarom ezt a kapcsolatot szorosra fűzni a gyerekkel. Ettől függetlenül itt van nálunk egy héten 3-4-szer, plusz egész nyáron. Most rájött, hogy ki tudja kezdeni a mi kapcsolatunkat is, ha közelítek a páromhoz, akkor beugrik közénk és az apját nyalogatja, simogatja (fiú a gyerek!!!), a nyakába mászik, és visit mint egy majom. Ugyanez történik akkor is, amikor az apja ölelne át engem, mire a karja körém érne, már ott a gyerek, akit addig a géptől semmivel sem lehetett elszakítani, és beékelődik és sértődött pofát vág, közben: ajjaj, ajjaj, ajjaj, ezt hajtogatja. Többször kértem a páromat, szóljon a gyerekre, de ő inkább engem támad. Már odáig jutottunk, hogy inkább hazajövök az én apámhoz és nem megyek haza, amikor itt a gyerek, mert nem bírom már elviselni, a kapcsolatunk totál kihűlt, nem tudok közeledni a páromhoz, ő sem hozzám. Mit tegyek? Segítsetek! A legutóbbi húzása az volt, hogy éjjel a szívrohamot hozta rám, mert arra keltem fel, hogy a fejem felett áll paplannal a kezében és iszonyat gyűlölet volt az arcán. Az apja persze engem támad, hogy biztos nem akart megijeszteni a gyerek, csak bejött. 9 éves a gyerek és ez egyre rosszabb.

2013. jún. 25. 12:05
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Kedves 17. válaszadó! Hova is írtam le, hogy a gyerek a hibás? Sehová. És miért nem? Mert tisztában vagyok vele, hogy nem ő a hibás, ámbár 9 évesen kéne gondolkodnia. Ha olvasod a soraimat, akkor kitűnik, hogy a páromtól várnám azt, hogy szabályokat állítson fel. Mivel még ezek után is tiszteletben tartom a nevelési szokásait, nem ugatok bele. Ezért fordultam ide, hogy tanácsot kérjek, hogyan tovább.
2013. jún. 25. 12:36
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Azért 'beleugathatsz' mert együtt éltek a pároddal, és ott a gyerek, együtt éltek, tehát beleszólhatsz, de ha neked nem volt gyerekkorod meg te vagy mindenért a hibás, akkor nincs mit tenni.
2013. jún. 25. 12:39
 23/45 A kérdező kommentje:

Kedves 22. válaszadó! Sajnálom, hogy így alakult a kapcsolatod Édesapáddal, ennek nem kéne így lennie. Az én szüleim is elváltak, normálisan, feszültség nélkül, barátok és ünnepek alkalmával össze is járunk.

Én voltam az, aki mindent megtett azért, hogy nem sérüljön a gyerek ebben a szituban. Ott van a gond, hogy a párom aláássa a tiszteletemet a gyerek előtt.

2013. jún. 25. 12:41
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
22-es válaszoló vagyok! Ezt beszéld meg a pároddal én úgy gondolom mondd el neki, hogy így érzel, és valamit tenni kellene ez ügyben főleg, ha ott lesz ez a kisfiú egész nyáron....amúgy meg nem normális ez az apa fia kapcsolat...bármennyire is nehéz én a helyedben el hagynám a pasit és új életet kezdenék, egyszer úgy is megtalálnád az igazit! :) Mert nem akarlak el szomorítani, de ha így állnak a dolgok akkor ennek a kapcsolatnak is az lesz a vége, mint az előző házasságában azaz válás :(
2013. jún. 25. 12:46
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Minek vagy együtt egy olyan pasival, aki a volt feleségét ennyire leszarta? Szerinted veled nem így lesz? Eleve nem állnék le olyannal, aki tönkretette a volt nejét, csalta, vagy bántotta, mert az még egyszer képes ilyenre. Amúgy meg a gyerek 9 éves, nem pszichopata, csak féltékeny az apjára.
2013. jún. 25. 12:58
 26/45 anonim ***** válasza:
64%
Hát lehet én vagyok elmebeteg, de nem lehet, hogy kicsit "több" van köztük, mint apa-fia kapcsolat? Nem lehet, hogy olyan dolgokat művel vele az apja, amiket nem kellene, csak a gyerek ennek nincs tudatában?
2013. jún. 25. 13:27
 27/45 A kérdező kommentje:

Kedves válaszadó!

Nem, azt azért nem, ezt határozottan tudom!

2013. jún. 25. 13:50
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is beugrott az, ami a 26-os válaszolónak.... Sajnos nagyon sokan állítják, hogy biztosak ezekben a dolgokban, utána meg jön a szörnyű valóság. Mert azért valljuk be 9 éves fiúval így játszani, ahogy az apja teszi, nem valami megszokott dolog. Ez is fura még nekem: kettesben vagytok nyugodt, ott van az apja is, akkor meg kényszeres mozdulatai vannak. Közösen kellene elmennetek valami terapeutához.
2013. jún. 25. 14:12
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Lényeg, hogy nehogy szülj neki, te majd csitítgatod a babát ők meg ordítoznak mellettetek, mert nem tud kulturáltan játszani a gyerekkel?
2013. jún. 25. 14:14
 30/45 A kérdező kommentje:

Kedves 28. válaszadó!

Tényleg nem nyúl úgy a gyerekhez, ha ez így lenne, gondolod élnék még egy ilyen emberrel? Ilyen irányba felesleges elmenni, erről szó nincs. A gyerek harap, néha felordít a párom fájdalmában, de a gyereknek csak annyit mond: Kicsifiam, ne harapj ilyen erősen! Ha meg megszólalok (próbálok viccesen), hogy jujujj, lecsiszoljuk a fogadat, nem szabad, akkor minek szólalok meg, miért kell ilyet mondani a gyereknek. A gyerek bekapja az apja orrát, nyalogatja az arcát és a karját, harapja a fejbőrét és közben majom hangokat ad ki. A párom nem csinál semmit, csak tűri és a másik majomként röhög. Az hozzá tartozik, hogy azért tud iszonyatos fájdalmat okozni a páromnak a harapásaival, mert szinte merőlegesen állnak a fogai (végre elvitték fogszabályzásra...) és nagyot tud befogni egy harapásra. Ahogy a párom fogalmaz: Nekik különleges a kapcsolatuk...

2013. jún. 25. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!