A párom fia féltékeny rám és el akar marni az apjától! Mit tegyek?
A párom első házasságából van egy fia, aki borzalmasan el lett kényeztetve, első szóra mindent megkap és mindig ő az ügyes, a tökéletes gyerek. 9 évesen még mindig nem fogadta el a szabályokat, pl. egy társasjáték közben átírja a játékszabályokat, hogy ő nyerjen. Az apja meg hagyja, én nem.
A párom első házassága azért ment tönkre, mert a gyerek születése után a felesége, mint nő megszűnt számára létezni, és csak a gyerekkel volt elfoglalva. Beköltözött a gyerek szobájába, a feleséget meg magára hagyta. Igen, a férfi csinálta ezt.
Amikor már másfél éve külön éltek, jöttem a kapcsolatba, az elején a gyerek normálisan viselkedett velem, persze kifejezetten akkor, ha az ő szája íze szerint alakultak a dolgok, elvárta, hogy költsek rá vagyonokat, ilyen Lego, olyan játék, ez meg az. Addig aranyos voltam. Aztán mondtam, hogy én nem akarom megvenni senki szeretetét, nem akarom ezt a kapcsolatot szorosra fűzni a gyerekkel. Ettől függetlenül itt van nálunk egy héten 3-4-szer, plusz egész nyáron. Most rájött, hogy ki tudja kezdeni a mi kapcsolatunkat is, ha közelítek a páromhoz, akkor beugrik közénk és az apját nyalogatja, simogatja (fiú a gyerek!!!), a nyakába mászik, és visit mint egy majom. Ugyanez történik akkor is, amikor az apja ölelne át engem, mire a karja körém érne, már ott a gyerek, akit addig a géptől semmivel sem lehetett elszakítani, és beékelődik és sértődött pofát vág, közben: ajjaj, ajjaj, ajjaj, ezt hajtogatja. Többször kértem a páromat, szóljon a gyerekre, de ő inkább engem támad. Már odáig jutottunk, hogy inkább hazajövök az én apámhoz és nem megyek haza, amikor itt a gyerek, mert nem bírom már elviselni, a kapcsolatunk totál kihűlt, nem tudok közeledni a páromhoz, ő sem hozzám. Mit tegyek? Segítsetek! A legutóbbi húzása az volt, hogy éjjel a szívrohamot hozta rám, mert arra keltem fel, hogy a fejem felett áll paplannal a kezében és iszonyat gyűlölet volt az arcán. Az apja persze engem támad, hogy biztos nem akart megijeszteni a gyerek, csak bejött. 9 éves a gyerek és ez egyre rosszabb.
Kedves 22. válaszadó! Sajnálom, hogy így alakult a kapcsolatod Édesapáddal, ennek nem kéne így lennie. Az én szüleim is elváltak, normálisan, feszültség nélkül, barátok és ünnepek alkalmával össze is járunk.
Én voltam az, aki mindent megtett azért, hogy nem sérüljön a gyerek ebben a szituban. Ott van a gond, hogy a párom aláássa a tiszteletemet a gyerek előtt.
Kedves válaszadó!
Nem, azt azért nem, ezt határozottan tudom!
Kedves 28. válaszadó!
Tényleg nem nyúl úgy a gyerekhez, ha ez így lenne, gondolod élnék még egy ilyen emberrel? Ilyen irányba felesleges elmenni, erről szó nincs. A gyerek harap, néha felordít a párom fájdalmában, de a gyereknek csak annyit mond: Kicsifiam, ne harapj ilyen erősen! Ha meg megszólalok (próbálok viccesen), hogy jujujj, lecsiszoljuk a fogadat, nem szabad, akkor minek szólalok meg, miért kell ilyet mondani a gyereknek. A gyerek bekapja az apja orrát, nyalogatja az arcát és a karját, harapja a fejbőrét és közben majom hangokat ad ki. A párom nem csinál semmit, csak tűri és a másik majomként röhög. Az hozzá tartozik, hogy azért tud iszonyatos fájdalmat okozni a páromnak a harapásaival, mert szinte merőlegesen állnak a fogai (végre elvitték fogszabályzásra...) és nagyot tud befogni egy harapásra. Ahogy a párom fogalmaz: Nekik különleges a kapcsolatuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!