Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyut a...

Hogyan vegyem rá anyut a fogyókúrára?

Figyelt kérdés

Én is fogyókúrázom, és rá is ráférne! Nem csak azért, hogy jól nézzen ki, de elég durván ekcémás is a bőre, szerintem a helyes étkezéssel jobb lenne a helyzet. Persze tudom, hogy belső okok alakítják főleg, de abban is próbálok segíteni, hogy legalább miattam, a háztartási teendők miatt ne aggódjon, így kevesebb a stressz.

Meg persze anyu, amióta megszült minket, nem fogyott vissza, és ő is hangoztatja, hogy le szeretne fogyni. És kérlelem is, hogy fogyjunk együtt, én pár napja kezdtem, és látom, hogy egyre komolyabban hisz benne, hogy most tényleg végigcsinálom.

Mivel érveljek, vagy mit csináljak, hogy ő is beszálljon?

Egy aggódó lány

2013. jún. 17. 21:17
 1/9 anonim válasza:
50%

Én nem mondanám meg konkrétan.:-)

Csak célozgatnék:D

Például hivd el futni, sportolni..:-)

Szerintem érteni fogja:D

2013. jún. 17. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:

1. Az ekcémának nincs köze az elhízáshoz, de általában az étkezéshez se nagyon. Kicsi korom óta ekcémás vagyok. Van egyébként tényleg olyan, akinek valami ételallergiától jön ki, másnak viszont pl. állatszőrtől, vagy valamilyen mosószertől... bármitől lehet. Sajnos, ha egyszer kijött, igen nehéz megszabadulni tőle. Gyerekek kinőhetik, de felnőtteknél utána már vissza-visszatérő probléma sajnos.

2. A fogyás amúgy jó ötlet. Menjetek együtt úszni, sétálni, mozogni... Egyetek gyümölcsöket édesség helyett, alakítsátok át több zöldségre az étrendeteket...

2013. jún. 17. 21:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Tudom, de alapból az egészségének is jót tenni! Anyu rengeteg mindenre allergiás, főként kozmetikumokra, bizsukra, tisztítószerekre. Nagyon szeretnék neki segíteni.

Most az van, hogy én már lassan egy hete étkezem egészségesen, eleinte anyu próbált etetni, de most már látja, hogy komolyan gondolom, nem adom fel a 2. napon az egészet. Meg mondtam ilyet is, hogy ha lemegy az első 10 kg, akkor fogyjon velem ő is, de az még 3-4 hónap...

2013. jún. 17. 21:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Mennyi a túlsolyotok? Úgy érzem, hogy itt mindkettőtök esetében komolyabb dologról van szó.
2013. jún. 17. 21:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem 20 kg, anyunak olyan 30-35. De elég lenne neki is a -20 kg, már úgy is nagyon csinos lenne!
2013. jún. 17. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Inkább magasság-kilót és kort írj mindkettőtök esetében!

Idősebbeknek több súly "megengedett".

2013. jún. 18. 01:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Én 170 cm, 73 kg, anyu 168 cm, és 85 kg körüli.
2013. jún. 18. 03:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Sejtettem. A terveid túlzók.

Mindkettőtöknek elég lenne hatvanvalamennyi kilót megcélozni.

2013. jún. 18. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy hét után ugyan még nincs változás, de próbáld lelkesíteni, hogy mennyivel jobban érzed magad a helyes táplálkozástól, és a sporttól. Az lenne a legjobb, ha lennének már eredményeid, és meg tudnád neki mutatni, hogy látod?

Vedd rá, hogy esténként járjatok el egy jó nagy sétára. Közben beszélgethettek, a lényeg, hogy ne megerőltető legyen, mert elmegy a kedve az egésztől. Aztán idővel kocoghattok is.

A lényeg, hogy a fogyókúra és életmódváltás között óriási a különbség. Ha áttértek egy másik életmódra, és sokkal tudatosabban étkeztek, mindenképpen fogyni fog (attól függ persze, hogy hogyan ettetek eddig, és hogyan szeretnétek ezután). Fontos, hogy a fogyókúrában a nevében is benne van: kúra. Ez nem jó. Ideig óráig lehet fogyózni, de senki nem akar jojózni, és élete végéig diétázni.

Egyébként ha ennyi mindenre allergiás anyukád, megpróbálhatnátok természetes kozmetikumokat használni. Az interneten rengeteg ilyet találni, még magad is elkezdheted gyártani, és lecserélni az otthoni kencéket. Biztosan javulna anyukád bőre!

2013. jún. 18. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!