Valaki : kérdése:

Én vagyok túl kemény?

Figyelt kérdés

Anyukám és az apám nagyon régen elváltak, kisbaba voltam. Az apám az életemben 4éves koromban tűnt fel, és onnantól kb. elcseszte a gyerekkoromat. A szüleinél lakott, oda a szülői láthatás értelmében 2hetente lejártam. Sosem foglalkozott vele,hogy én mit szeretnék, mindig balhékat csinált,berúgott, a szüleivel balhézott, fenyegette őket előttem, mindig sírtam. Péntek délután kellett mennem, és reggel az iskolában már sírtam.

Aztán elment külföldre, jobb lett, a nagyszüleimhez továbbra is mentem 2hetente,mert szerettem őket. Mikor hazajött a fater,állandóan balhézott, nagyon durva dolgokat mondott, anyukámat szidta, meg a nevelőapámat, akit szintén nagyon szeretek. A családban mindenki utálja a fatert, de a nagyszüleim nagyon szerették volna,ha jó kapcsolat van köztünk, szóval köteleztek rá,hogy elkísérjem ahova megy. Még kicsi voltam, nem szóltam.

Tehát velem konkrétan sosem foglalkozott, csak azért ragaszkodott a láthatáshoz,hogy anyukámnak fájdalmat okozzon, nekem meg állandóan hazudott,mikor megígérte,hogy többet nem balhézik,nem lesz részeg...

Már nagy vagyok, néha most is találkozunk, ha hazajön. Szégyelli magát, nem mer már beszólni,mert nagyon keményen visszavágok. elkezdett nyalizni Skype-on,hogy ő szeret,meg minden,de nem tudok,nem is akarok megbocsájtani neki,mert a gyerekkorom felét miatta sírtam át, és ő ezt tudta,látta.

Mi a véleményetek? Az hülyeség,hogy apa csak egy van,mert én a nevelőapámat nagyon szeretem, és ő sokkal inkább az apám mint az, aki belém adott egy sejtet, onnantól meg csak a kárt csinálta nekem.

2013. jún. 9. 09:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát tudod, szerintem teljes mértékben igazad van.

Egy kapcsolatba energiát kell fektetni, ami később megtérül. A vér szerinti apád nem tett ebbe a kapcsolatba semmit, így aztán abszolút nem kötődsz hozzá, nem vagy rá kíváncsi, és teli vagy egy csomó negatív élménnyel. Hiába akarták a nagyszüleid, hogy legyetek jóban, apádnak kellett volna akarni. Most sajnos meg kell ennie amit főzött. Végig kell néznie, hogy mást tekintesz apádnak, mást szeretsz, másokra kíváncsi vagy, másokat tisztelsz.

Szép dolog a megbocsájtás, de megértem, hogy nem tudsz. Majd egyszer talán... Ne erőltesd.

2013. jún. 9. 09:43
 2/5 Puliszkas ***** válasza:
100%

Hát lehet,hogy sokan el fognak ítélni,de én nem vesztegetném többet az időmet egy ilyen alakkal.Elég szomorú már az is,hogy gyerekkorodban kénytelen voltál elviselni ezeket a dolgokat.Egyszerűen kiiktatnám az éeletemből.

"Hőstetteiről" úgy is hallani fogsz még a nagyszüleidtől ha tetszik ha nem,de az életünk túl rövid ahhoz,hogy fölösleges kellemetlenségekkel mérgezzük.

2013. jún. 9. 10:06
 3/5 Emberek ***** válasza:
100%

nem egyeltalán nem vagy kemény. csak azt kapja, amit megérdemel! ha esetleg gondolkozott volna mielőtt berúgott, meg fenyegette a saját szüleit (!) akkor talán nem tartana ott, hogy a saját gyereke sem kíváncsi rá. ezt ő szúrta el, ha nagyon akarja, akkor majd úgyis bepróbálkozik azzal, hogy "jóvá tegye", amit ha akarsz, és megbocsájtottál neki (amit kétlek még egy ideig a leírtak alapján), akkor hagyod. de ahogy látom még nem leszel képes túltenni magad rajta egy ideig, amit én teljes mértékben megértek. kinek van egy ilyen szülőre szüksége?

+1 aki azért akarja látni a gyerekét, hogy azzal a másik szülőnek fájdalmat okozzon, az nem is ember!

2013. jún. 9. 10:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

dehogyis. nekem is elég nyomós indokom van arra, h ne tartsam apámmal a kapcsolatot.

amit te teszel az egy teljesen normális védekező mechanizmus, ne érezd magad xarul miatta. szégyellje magát amiért így bánt veled gyerekkorodban.

nem is muszáj vele tartanod a kapcsolatot ha nem szeretnéd.

2013. jún. 9. 11:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)) Kicsit megnyugodott a lelkiismeretem.
2013. jún. 10. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!