Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van, aki "kemény" családban...

Van, aki "kemény" családban nevelkedett? Milyen ember lett belőled?

Figyelt kérdés
Tehát olyan, akinek a szülei sosem lelkiztek, szigorúak voltak, felszínesek, nem lehetett velük beszélgetni mély dolgokról. Milyen ember lett az ilyenből?
2011. máj. 2. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Én még csak 15 vagyok,ilyen családban nevelkedem, de nagyon remélem, hogy ha elköltözök innen, akkor megtudok változni, és ha egyszer családom lesz, én nem ilyen leszek.Viszont ez ég mindig jobb, mint ha vernének, alkoholisták lennének, vagy esetleg nem élnének,és tudom hogy szeretnek, csak nem mutatják ki, szóval nincs okom panaszra.
2011. máj. 2. 12:51
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

AZ hogy milyen ember leszel nem csak attól függ hogy milyen a családi háttered.Hiszen van akit megerősít az ha a szülei "kemények"és van kit éppen gyengít.

Ez személyiség függő leginkább.

Ismerek egy két embert aki így nevelkedett és remek ember lett belőllük.Inkább tisztelik a szüleiket mint szeretik.De sehol sincs megírva hogy hogy kell a gyereket nevelni.Lehet ez a jobb lehet más.Az én anyukám sosem volt távolságtartó mindig mindnt elmondott megosztott velem, de hidd el ez sem minden esetben jó.

Véleményem szerint a keményen nevelő szülőknek is lehet jó ember a gyerekük.

2011. máj. 2. 14:37
 3/4 napietus ***** válasza:
89%

az n szüleim sem lelkizősek, a teljesítményt mindig elvárták az élet minden területén. DE mindig tudtam, hogy számíthatok rájuk, bármi történik. hogy milyen lettem? fegyelmezett, kemény, és sikeres. nem félek a melótól, de el is tudom engedni magam, szeretek társaságban lenni, ez is kapcsolódik ide, mert ők tanítottak meg viselkedni is. enélkül nehézkesen alakulnának a társas kapcsolatok :P. és nagyon boldog feleség :) a szüleimet szeretem, és tisztelem is. hálás vagyok nekik, hogy felneveltek, és hogy úgy neveltek, hogy vigyem is valamire.

29/N

2011. máj. 2. 14:42
 4/4 anonim ***** válasza:
55%

mostohatesóm ilyen. szegény csajszin nagyon meglátszik, a mai napig viseli az apja hideg viselkedésének a következményeit. az anyukája meghalt, mikor ő még csak 8 éves volt...

persze, vannak dolgok, amik jól mennek neki, de az egész életére rányomja a bélyegét a fiatalon elszenvedett szeretethiány...

2011. máj. 3. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!