Van, aki "kemény" családban nevelkedett? Milyen ember lett belőled?
AZ hogy milyen ember leszel nem csak attól függ hogy milyen a családi háttered.Hiszen van akit megerősít az ha a szülei "kemények"és van kit éppen gyengít.
Ez személyiség függő leginkább.
Ismerek egy két embert aki így nevelkedett és remek ember lett belőllük.Inkább tisztelik a szüleiket mint szeretik.De sehol sincs megírva hogy hogy kell a gyereket nevelni.Lehet ez a jobb lehet más.Az én anyukám sosem volt távolságtartó mindig mindnt elmondott megosztott velem, de hidd el ez sem minden esetben jó.
Véleményem szerint a keményen nevelő szülőknek is lehet jó ember a gyerekük.
az n szüleim sem lelkizősek, a teljesítményt mindig elvárták az élet minden területén. DE mindig tudtam, hogy számíthatok rájuk, bármi történik. hogy milyen lettem? fegyelmezett, kemény, és sikeres. nem félek a melótól, de el is tudom engedni magam, szeretek társaságban lenni, ez is kapcsolódik ide, mert ők tanítottak meg viselkedni is. enélkül nehézkesen alakulnának a társas kapcsolatok :P. és nagyon boldog feleség :) a szüleimet szeretem, és tisztelem is. hálás vagyok nekik, hogy felneveltek, és hogy úgy neveltek, hogy vigyem is valamire.
29/N
mostohatesóm ilyen. szegény csajszin nagyon meglátszik, a mai napig viseli az apja hideg viselkedésének a következményeit. az anyukája meghalt, mikor ő még csak 8 éves volt...
persze, vannak dolgok, amik jól mennek neki, de az egész életére rányomja a bélyegét a fiatalon elszenvedett szeretethiány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!