Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy legtöbb...

Miért van az, hogy legtöbb szülő letojja a gyerekét? (példa lent)

Figyelt kérdés
Azt látom/tapasztalom h. sok gyerekkel nem vagy csak alig foglalkozik az anyja-apja. Mikor suliba jártam láttam jól, h egyik-másik volt osztálytársam fiatalkorúként miket meg nem enged magának. Pl. füveztek (volt h suliba is, suli időben), meg mattarészegen mentek haza, rendőrségi ügyük volt, stb, a szülői értekezletre be se jártak a szülők (mégha nemtom mennyi rossz jegyük-igazolatlanjuk volt), vagy csak röhögtek az egészen. Meg egy barátnőm is, aki mindig pasizott mindig vihetett fel magához pasit, a szüleit nem érdekelte.. Szerintetek normális ez? Vagy miért van ilyen, miért nem foglalkoznak a szülők a gyerekeikkel, Nekem anyum mindig bement suliba szülői értekezletre, mindig felhívott ha buliba voltam, vagy vártak haza úgymond, ill. megmondta h csak azt a fiút vihetem fel magamhoz akit szeretek, meg akit bemutatok nekik.

2013. jún. 5. 22:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Valóban két véglet van:az egyik a 20 évesen is apácaként kezelés,illetve a ,,nagy ívben lesz@rom" hozzáállás.Sokan csak ezt a két végletet ismerik.Az a baj,hogy manapság egyre többen.

Egyébként emlékszem,hogy régen,kicsi koromban az iskola nevelt is,nemcsak tanított,a szülőknek nem kellett 12 órákat gürizniük egy normálisnak mondható fizetésért,egészen másak voltak azok az idők.Több normális szülő,és normális gyerek volt.

2013. jún. 6. 08:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Sok szülô tényleg nem fordít kellô figyelmet gyermekére és ez sok esetben súlyos problémákhoz vezet (teljesen elzûllik).Viszont én ismerek olyan fiatalokat,akik szintén 'elhanyagolt'ak közé tartoztak és maximális,jól nevellt,érett emberré váltak.Ezeknek NAGY TISZTELET jár szerintem!Rám mindíg figyelnek a szüleim,érzem mennyire aggódnak értem,féltenek.Szinte mindíg megkérdezik tôlem mi volt a suliban,mi van a csajjal aki tetszik nekem,stb.Azért van olyan is,hogy megsértôdöm,mert a túlzott féltés miatt nem engednek meg dolgokat,de egy idô után megbékélek.
2013. jún. 6. 08:51
 13/16 anonim ***** válasza:

apám elhagyott minket,anyám 14 éves koromba kollégiumba adott a lakóhelyünktől 100 km-re és a családi pótlékból kellett megélnem minden hónapvan.havi 14 000 ft. És nagyon semmi nem érdekelte.soha nem jött el szülőire,ballagásra,versenyre semmire mert messze van neki.a másik két tesóm otthon volt vele de ők lógtak a suliból,velük sem foglalkozott.minek szült meg akkor?érettségi előtt megpattant a tesóimmal és otthon az állomáson a sogórnőm várt hogy mától náluk lakok.

Szóval szerintem egyre nagyobb gondot okoz a családokban hogy a szülő nem foglalkozik a gyerekkel,veszekedések stb.

Egyre több fiatal vág bele a nagy világba mert elviselhetetlen az otthoni helyzete.ergo nem tud továbbtanulni,nehezebb képesìtés nélkül munkát találni és sokan rossz dolgokba keverednek.

Sok mindenről a szülők tehetnek mert egy gyerek nem addig az övé amìg első osztályba iratkozik hanem egy életre.bármikor szüksége lehet segìtségre,támogatásra.

Én örülnék egy olyan anyukának mint amilyen neked van!!!!

2013. jún. 6. 09:47
 14/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, hát köszi :) Bár én se voltam egy mintakölök, de néha amiket látok az egy rossz vicc.. már a 12-13 éves is éjszaka az utcán, nem szűzek, stb.. nekem ezek eszembe sem jutottak.. bár tény h anyum néha apácáskodik, van h állandóan kérdezősködik h hol vagyok, stb. ami nem baj, de nekem is kell 20on évesként a szabadság ugyérzem
2013. jún. 6. 15:27
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Azok akik most szülők, már ők maguk is bölcsiben, oviban, napköziben nőttek fel, és nem értik az egészet, hogyan kell szülőnek lenni. Gondold át, az iskolában manapság is, hányszor beszéltek arról a tanárokkal, hogy majd kinek mi lesz a végzettsége, foglalkozása, és erre készültök mindnyájan, fiúk és lányok is.

De vajon hányszor van szó a családról? Gyereknevelésről, vagy a családi élet szép oldalairól? Soha seni... (tisztelet, ha van kivétel) Gyerekkortól a hajtás van. Folyton versenyek, győzni kell! Folyton kiválónak kell lenni, hajtani több pénzt keresni, hogy szebb ruhát, nagyobb házat stb. lehessen venni. Mindenkinek az a vágy, hogy kiteljesítse magát, érvényesítse magát, stb. Hát hogyan is lehetne a gyerekekkel türelmesnek lenni, ha mindig a holnapi műszakra kell gondolni. Ha én lehetnék a király, akkor az én országomban az anyukáknak legalább a legkisebb gyerek 10 éves koráig, vagy inkább 14 éves koráig otthon kellene lenni, szépen tartani a házat, finom ebédeket főzni zöldségekből és gyümölcsökből... és mesélni, ölelgetni őket, játszani velük, olvasni nekik.. és békesség lenne.

2013. jún. 6. 23:41
 16/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, lehet h én azért gondolom, látom ezt másképp mert anyum velem 10 éves koromig otthon volt ( a tesóm miatt hosszított GYES-járt neki)... Nekem pl. mikor megszületett a kisebbik tesóm, én akkor voltam első éves óvodás, néha jobb lett volna anyummal otthon maradni, ha már Ő alapbol GYES-en volt a húgommal... Apum meg sokat dolgozott... néha jobb volt így
2013. jún. 7. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!