Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy meleg vagyok?
Teljesen tanácstalan vagyok. 17 éves korom óta tudom, hogy meleg vagyok, de a szüleimnek idáig nem mondtam el, mert még nem volt kapcsolatom. Nemrég viszont megismerkedtem egy fiúval, akivel kezd komolyra fordulni a dolog. Csak normális válaszokat légyszi!
21/f
A barátod miért szeretné, hogy vállald fel?
Hátrányok:
- A te szüleid valószínűleg nem fogadnák szívesen, ha így állnak hozzá, beláthatatlan következményei vannak az egész vallomásnak.
Előnyök:
... ? ? ?
Mit érsz azzal, ha felvállalod magad? Te magad írod, ha kiraknak, nem mehetsz sehová, még a barátodhoz sem! Ha nincs olyan szinten a kapcsolatotok, hogy összeköltözzetek, miért akarsz egy ilyen rizikós dolgot bevállalni? Addig egy lépést se tegyél, amíg nem vagy benne biztos, hogy nem lesz örökre a támaszod! Mert utána lehet, hogy a családodból senki sem marad. Ha otthon maradhatsz, akkor is pokol lesz az életed, ha így állnak hozzá, ha mégsem, a szüleid mindenképp össze fognak törni, mert ezt egy súlyos dolognak tekintik...
Ne hamarkodd el... Ne mondd még el... Ez a felvállalás dolog nagyon szép, meg minden, de ha mindenkit lezúzol vele, a szüleidet és önmagadat is beleértve, akkor bőven várhat addig, amíg meg tudsz állni a saját lábadon. Ha a barátod szeret, meg kell értenie.
17-es vagyok.
Nem könnyebbülnél meg a vallomástól.
Most titkolóznod kell, ami nehéz, de ezt a vallomást nem lehet visszavonni, és ha a szüleid, ha úgy gondolják, a melegek selejtesek, akkor teljesen összezuhannának. Ez neked is rettenetes lenne, mert mint írod, jóban vagytok. És ez a jobbik eset, ha nem irányítják ellened is a dühüket. Nem biztos, hogy olyan lenne a kapcsolatotok, mint régen.
Nem hoz felszabadulást egy ilyen vallomás ebben az esetben... Várj még pár évet. Később még meglátod, előhozakodhatsz-e ezzel, ha lesz mögötted biztos háttér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!