Meg lehet valahogy fosztani a vér szerinti szülőt a szülői jogaitól?
A feleségemnek volt egy rövid viszonya és teherbe esett. Megbeszéltük a dolgainkat, elismertük egymásnak, hogy hibáztunk, nem is keveset és mindketten próbáljuk helyrehozni a kapcsolatunkat, nem kevés sikerrel. A baba pedig mindegy, hogy kitől, az én gyerekem. Nem is akartunk tesztet csinltatni, mert nem érdekel az eredmény, már döntöttem.
Most viszont felbukkant ez a psichopata állat. Nem tudom, hogy honnan tudta meg hat hónap után, hogy baba lesz, de részt akar venni a gyerek életében, ha tőle van, azzal a nevetséges indokkal, hogy nincs senkije és a kisfiú lehetne az "élete értelme" Perrel fenyegetőzik, ha nem csináltatuk apasági tesztet rögtön a születés után.
Meg tudnánk ezt akadályozni valahogy?
Neki kell bizonyitania hogy a gyerek az ővé .
Adig a ti gyámságotok alá tartozik azt engedtek a kőzelébe akit akartok. Rá is hivhatjátok a zsarúkat.
Ő egy dns tesztel tudná igazolni hogy az ővé viszint a ti meg nem vagytok ijen vizsgáltra kőtelesek vini a gyereket amig nem határoz igy a biróság. De ahoz a viszonyt kéne legaláb be bizonyitania.
Jogilag ha házasságban éltek akkor te vagy az apja. Az az ember esetleg elkezdhet perelni benneteket vagyis a nejed, de nem hiszem, hogy ki fogja bírni, meg az sok hercehurca.
A külföld jó ötlet amúgy ha menekülni akartok az emlékek elől.
Szerintem is, ha a házasság alatt született a baba, akkor jogilag te vagy az apja, és rajtad kívül nem hiszem, hogy bárkinek is lenne joga apasági tesztet kérni.
Azon viszont érdemes lenne elgondolkodnotok, hogy ha nem is lesz belőle bírósági ügy, akkor hogyan fogjátok a vér szerinti apát távol tartani a gyerektől. Ha tényleg olyan pszichopata, akkor előbb utóbb meg fogja keresni és megmondja neki, hogy ő az apja.
Nem értem azokat a hozzászólókat akit a feleséget és a kérdezőt fikázzák. Nem az volt a kérdés, hogy kinek mi a véleménye a helyzetről, vissza kellett volna-e fogadni a feleséget. Ennek a kisgyereknek legalább vannak szülei akik szeretik, és szeretnék szeretetben felnevelni.
Azért használtam a pszichopata szót, mert te is azt írtad a kérdésedben.
Amúgy a kisgyereknek el akarjátok majd mondani, hogy nem te vagy a vér szerinti apja? Mert ha mástól tudja meg, akkor az nagyon rossz lesz neki.
18-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!