Fel fogom dolgozni?
Anyukámmal nagyon megromlott a viszonyom. Biztos, hogy én is hibás vagyok ebben. Mielőtt megfogantam volna, erősen dohányzott fiatal korától kezdve. Bár abbahagyta, amikor kiderült a terhesség (én akkor már éltem), de nagyon nehezen hoztak össze, nyilván emiatt is. Állítása szerint annyira szeretett volna engem, hogy el sem tudja mondani.. Sosem leszek anya, de ezt ezek tükrében nem tudom elhinni. Véleményem szerint, ha szeretnék gyereket, akkor jóval a terhesség előtt leteszem a cigarettát.
A dohányzás a szoptatás után visszatért. Pénzünk alig volt, de cigire mindig jutott. Szüleim kapcsolata szörnyű volt, állandóan veszekedtek, kiabáltak, el nem váltak, gondolom, hogy ne sérüljek (szerintem jobb lett volna).
Próbáltam jól tanulni, többé-kevésbé sikerrel, nem voltak szenvedélyeim, nem ittam, nem dohányoztam, nem drogoztam,soha nem "lejmoltam", csak szerettem volna "átlagos", normális életet. A cigi maradt, ha felhoztam, hogy drága, el lettem küldve a sunyiba.
Már elköltöztem otthonról, de úgy gondolom, hogy ezek miatt nekem soha nem lesz majd családom, nem szeretnék ilyen szülő lenni...
Gábor
Pedig ha tudod, mit csinalnal maskepp, igazan nincs akadalya egy sajat csaladnak...
Az en szuleim is folyton balheztak, megis normalis, bekes csaladot tudtunk alapitani a ferjemmel, a vitaink (ha vannak) sosem fajulnak veszekedesse.
Egesz biztosan talalsz majd egy lanyt, akivel a szerelem mindent "felulir".
Gábor Szivem! Az, hogy a szüleid így éltek, egyáltalán nem jelenti azt, hogy neked is így kell majd élned. Láttad, érezted, hogy neked ez a felállás mennyire nem jó, ezért tudatosan törekedni fogsz majd arra, hogy te semmiképpen se legyél ilyen házastárs, és majd szülő.
Gáborkám! A negatív példa is csak példa. Kiválóan megmutatja, hogy milyen az, amilyen semmiképpen sem szeretnél lenni.
Ha másra nem is, de erre jó volt az a tapasztalat, amit gyermekként megéltél. Mindenesetre jó mély nyomot hagyott benned, és ez így is van rendjén.
Igenis meg fogsz nősülni, és igenis lesznek gyermekeid, és biztos vagyok abban, hogy te sokkal jobb édesapa, és házastárs leszel, mint amilyenek a szüleid voltak.
Minden jót és szépet kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!