Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok erről az esetről...

Mit gondoltok erről az esetről? Kinek volt igaza?

Figyelt kérdés

Nem akarok befolyásolni senkit, úgyhogy leírom a "száraz" tényeket. Nem vagyok egyik szereplő sem egyébként, csal az egyik barátja.

Van egy család, két huszonéves gyerekkel. A fiú még otthon él, a lány már a barátjával. Egyik este együtt vacsoráznak. A két fiú között van egy kis ellentét, még régebbről. Inkább a lány öccse haragszik a másikra egy régi lányos ügy miatt. A vacsora alkalmával is kötekedik. Az apa szól neki, de csak folytatja, ezért végül közli a fiával hogy álljon fel az asztaltól ha nem tud viselkedni az ő házában az ő vendégével. Az anya ezen megsértődik. Nem csinál semmi látványos kiborulást, de közli utána a fiatalokkal is, hogy a srác sem viselkedett teljesen normálisan, ő is belement egy kisebb vitába a másik provokálásába. És a férjével is közli, hogy nem így kellett volna ezt megoldani, állást foglalni, nyíltan a fia "ellen fordulni" kimutatva a másik fiú előtt.

Igaza volt az apának vagy túlreagálta?

2013. máj. 30. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi infóból azt mondanám, hogy igaza volt az apának. Ha az öccs kötekedett, akkor jogos lehetett, hogy ne provokálja a vendéget.
2013. máj. 30. 22:05
 2/4 A kérdező kommentje:
A fia kötekedett a srác is beszállt valamilyen szinten. Ő is megtehette volna, hogy elengedi a füle mellett. De az öcsnek meg alapból nem kellett volna ezt csinálnia.
2013. máj. 30. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is igaza van az apának. A srác kötekedett. Ennyi idősen meg kellene tanulni kulturáltan viselkedni és nem a közös vacsoránál másik 3 ember (akiknek nincs közük a kettejük közötti vitához) hangulatát elb.szni.

Én a gyerekeimért az oroszlánketrecbe is beugranék, de ebben a helyzetben én is elküldtem volna a fiamat az asztaltól.

2013. máj. 31. 00:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Én az apának adok igazat ebben az esetben, mert mégiscsak az öcs kezdett el kötekedni, a másik srác meg nyilván meg akarta védeni magát, azért elég nehéz úgy ülni egy asztalnál, ha vki folyamatosan ekéz (jó, persze, azért lehetett volna jobb megoldást is találni)... A szülőség nem arról szól, hogy védjük a gyerekünk seggét, akármilyen hülyeséget követ el.
2013. máj. 31. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!