Ti mit gondoltok erről az esetről?
Most akkor tényleg MINDENKI fogadjon orvost, mert ki tudja, mi történik.... ???
Nem tragédia akkor is történhet ha van fogadott orvod.
Egyetlen orvos sem képes a csodát művelni.
Kirázott a hideg! Borzasztó tragédia!
A cikkből azért az is kiderül, hogy a terhesgondozás során anyuka sem volt túl együttműködő, a csecsemő súlyát meg elég jól félre lehet mérni, még a modern UH készülékekkel is!
Lehet, hogy van felelős de az is lehet, hogy mindenki tudása legjavát beleadta, és mégis tragédia történt!
Nem kötözködni akarok tényleg...de 5800 grammos babát KILÓKKAL mértek félre ?:(( mert pl. nekem (pedig nem vagyok egy kis darab) már 4400 grammos babánál rezgett a léc erősen...el nem tudom képzelni ha ennél is nagyobb lett volna mi lett volna. Az első gyereke is 5 kilós volt! Azért ez enged következtetni vmire:(
Persze ha nem járt terhesgondozásra és nem vett részt uh-kon akkor érthető hogy került ebbe a helyzetbe. Mindenesetre így is úgy is borzalmas:((
"NEM HIVATALOS értesülésünk, hogy az édesanyánál cukorbetegség gyanúja merült fel, ezért felajánlották neki, hogy diabétesz-terhes gondozásban részesítik, ezt azonban elutasította. A gondozás során a szokottnál többet kellett volna kórházban feküdnie, s az étrendjét is felügyelték volna. A diabéteszes kismamák gyakrabban szülnek túlsúlyos csecsemőt. A magzat súlya 4000 gramm felett már ultrahangos vizsgálattal is nehezen megbecsülhető, akár ezergrammos eltérés is lehet."
Innentől kezdve akár azt is el tudom képzelni, hogy az anyuka elutasította a császármetszés lehetőségét.
Rengeteg körülményt nem tudunk, csak a cikkben leírtakat.
Nagyon sok lelkiismeretes szülész, nőgyógyász, szülésznő van, akik felfogadás nélkül is maximálisan helyt állnak. A tragédiáknál mindig kérdezgetjük a miérteket, amire talán nincs is válasz.
Elvileg a kórház mindent megtett, több szakorvos, szülésznő is jelen volt a végére a szülésnél, úgyhogy nem hiszem, hogy a nemtörődömség lett a tragédia oka.
Ahol emberek dolgoznak, ott emberek hibáznak is. Tragédia.
Amúgy nem utasíthatta volna el a nő a császárt. Van egy pont, ahol ha életmentő a dolog, megcsinálják, akár akarja, akár nem. Szerintem emberi mulasztás lehet, nem vették figyleembe a méreteket. Valaki figyelmetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!