Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről a...

Ti mit gondoltok erről a cukormérő leolvasós esetről amiben meghalt egy férfi?

Figyelt kérdés
Személy szerint engem nagyon feldühített, hogy hogy lehet ennyire ostoba egy fiatal egyetemet végző lány, arra hivatkozva, hogy az egyetemen nem tanítják a készülék kezelését!

2012. máj. 11. 19:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
link?
2012. máj. 11. 19:16
 2/16 A kérdező kommentje:
2012. máj. 11. 19:34
 3/16 anonim ***** válasza:
Mindenképpen gáz, hogy nem tudta. Csak ne kezdjen el senki általánosítani, hogy ilyenek a magyar orvosok stb., mert ez egy eset, ami (sajnos) megtörtént. Amúgy egyértelműbben is jelezhette volna a műszer a hyperglikémiát. Amúgy annyi féle készülék van, hogy mindegyiknek más és más a jelzésrendszere, ezt nem tanítják az egyetemen, csak a használati utasítást kellett volna neki elolvasni :(
2012. máj. 11. 19:46
 4/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk én a férfit és az orvost is sajnálom, gondolom nem azért tanult x évig a nő, hogy utána egyből járhasson a bíróságra gondatlanságból elkövetett emberölésért...

Viszont tényleg elgondolkodtató, hogy akkor most tényleg minden valamire való orvos itthagyja az országot, nekünk meg marad ez?

2012. máj. 11. 19:49
 5/16 A kérdező kommentje:

szerintem alapvető dolog, h a Hi, Lo,rövidítéseket ismerje.. már csak a kora miatt is, h nem az idősebb orvosokhoz tartozott és a sulikban tanítanak többnyire angolt, meg még 100 féle hely van, amiben ezek az angol szavak visszaköszönnek!

Már egy egyszerű digitális hőmérő is használhatja ezeket a rövidítéseket.

Iszonyat sötétnek tartom ezt a csajt! (mert doktornőnek nem nevezném ezek után)

Igen, sajnos miatta biztos lesz általánosítás :(

2012. máj. 11. 19:54
 6/16 anonim ***** válasza:

Tényleg gáz szitu, odafigyeléssel meg lehetett volna előzni.

De abba is bele lehet gondolni, hogy ahány készülék, annyi féle jelzés. Nem is értem hogy lehet olyan vércukormérőt tervezni, ami nem számot ír ki, ami teljesen egyértelmű lenne mindenki számára, hanem egy kódot.

Sajnálatos, ami történt, de emiatt nem venném el a diplomáját a högynek.

2012. máj. 11. 19:55
 7/16 anonim ***** válasza:
40%
Jópár éve tanulok angolt, de eszembe nem jutott volna, hogy a HI az a "high" rövidítése. Jó, nem is vagyok orvos, de ha az a két betű mondjuk ráfért, akkor biztos meg lehetett volna csinálni a gépet úgy, hogy még kettő ráférjen.
2012. máj. 11. 20:28
 8/16 anonim ***** válasza:
bammeg, ennyi IQ, mint ennek a nőnek... pláne amikor két mérővel is méri... aki angolul tanul, az azért ezeket tudni szokta
2012. máj. 11. 22:02
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem csak az angolról van szó, a hypo és hyperglikémiának más tünetei vannak, az orvos meg elősorban a tudásával él. Ha kikérdezte (volna) a beteget és megszagolta volna a férfi lehelletét rájött volna, hogy erre nem szabad cukrot itatni.
2012. máj. 11. 22:16
 10/16 anonim ***** válasza:
Súlyos hyper- és hypoglikaemiát pont, hogy nem lehet megkülönböztetni olyan egyszerűen. Azért szokták azt csinálni (és a nő szabályosan is járt el...), hogy ha nem tudjuk, hogy hyper- vagy hypoglikaemiája van a betegnek, akkor cukrot kell adni!!
2012. máj. 11. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!