Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek anyámmal, ha 19...

Mit tegyek anyámmal, ha 19 éves létemre minden dolgomba beleszól?

Figyelt kérdés

De ilyenekbe,hogy:

-hányszor mosok hajat

-mikor fekszek le

-mikor és mennyit eszek

Ez szerintem minden,csak nem normális ennyi idősen.

Mit tehetnék ez ellen?

2013. máj. 30. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Amíg az Ő házában laksz addig kénytelen leszek elviselni.
2013. máj. 30. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Bizonyítsd be neki, hogy vagy már annyira önálló és felnőtt, hogy ne kelljen ezeket kérdezgetnie tőled.

Biztos csak jót akar ezzel, de elhiszem, hogy nagyon idegesítő. Az én anyum is ilyen volt, aztán ahogy önállósodtam és felnőttem már nem kérdezgeti.

2013. máj. 30. 16:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden ilyen alkalommal finoman hívd fel a figyelmét arra, hogy ez a te életed, még akkor is, ha otthon laksz. Nem lehetsz dróton rángatott bábu.
2013. máj. 30. 17:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
10 évvel idősebb vagyok, nem anyámmal lakom, mégis beleszól(na), de legalábbis érdekli mikor mosok hajat, miért mosom meg annyiszor és miért nem xy gyógysamponnal, mikor fekszünk, a párom miért fekszik későn, nem alusszuk ki magunkat, továbbá mit főzök, miből, mit eszünk, este ugye nem eszünk sokat, a munkahelyemen is eszem-e, meghízok-e vagy nem, stb.
2013. máj. 30. 17:07
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

Jajj jajj. Nekem is beleszól, 17 éves vagyok...úgy kezel, mint egy csecsemőt. Mindent meg akar helyettem csinálni, mint a dedóban, és ha visszautasítom, akkor megsértődik meg leordít.

Nem tudom mit lehet tenni, én már a költözést várom...

2013. máj. 30. 17:12
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Ahogy az ő szülei is otthont adtak neki, úgy ez neki is kötelessége a gyerekének és ez nem jelenti azt hogy mindenbe beleszólhat, mivel ezt nyilván senki sem szeretné.
2013. máj. 30. 17:22
 7/10 anonim ***** válasza:
28%
Mert anyuka. Te is bele fogsz szolni mindenbe, ha lesz gyereked. Koltozz el, ha nem szeretned, hogy beleszoljanak.
2013. máj. 30. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Soha nem fog megváltozni. Én 18 éves múltam amikor elköltöztem, 300 km-re tőle. Az égvilágon mindenbe beleszól(na), abban a pár napban, amikor meglátogatom.Abba is hogy mit veszek fel, milyen ruhát, milyen cipőt, hogy áll a hajam, nem jó a színe, hova megyek, miért költekezek, hogy nevelem a gyerekem, mikor kelek, mikor fekszek, hánykor megyek haza, stb...

Veszekedés volt az egész életünk...

40/N

2013. máj. 30. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Eddig hogyan fogadtad az ilyen beleszólásokat? Minden kapcsolat két emberen múlik, tehát ha önállósodsz (persze ő nem fog változni, mert szeret és az anyukád), akkor nem fogod ennyire felvenni a kérdezősködését. Csak egy gyereket érint ilyen mélyen, hogy beleszólnak a dolgaiba, egy felnőtt ezt érdeklődésnek tekinti, és higgadtan kezeli ;)
2013. máj. 31. 01:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagymamám 89 éves koráig - anyám ekkor 63 volt - folyamatosan beleszólt az életébe, anyám elvált, így együtt laktunk. Megszólta a hajfestését, a kajáit, az életvitelét, a barátait, a hobbijait, egész életében a párkapcsolatait. Egész haláláig mindig mindenben ő akart dirigálni és mindenről tudni akart, a 60 éves anyámnak be kellett számolnia, hol volt. Meg persze nekünk is, naponta többször felhívott, próbált mindenben keretet szabni. Ez a nem normális, 19 évesen teljesen normális, tulajdonképpen még 89 évesen is természetes, hogy egy anyát érdekli a gyereke.
2013. máj. 31. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!