Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 vagyok és terhes! Mit tegyek?

19 vagyok és terhes! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

tegnap derült ki, hogy terhes vagyok. védekezés mellett sikerült, fogamzásgátlót szedek.

arra vagyok kíváncsi, hogy ti az adott helyzetben megtartanátok-e.

annyira össze vagyok zavarodva, bocs, ha kicsit összevissza lesz. szóval a barátommal két éve vagyunk együtt, szeretjük egymást, az egyetem miatt össze is költöztünk (ballagásra kapta a lakást). suliba járunk mindketten, neki még 5 év van hátra (osztatlan képzés), nekem az alapképzésből 2.

régebben beszélgettünk már erről, hogy fiatalon szeretnénk majd gyereket... de ugye nem gondoltam, hogy ennyire. neki még nem mondtam el, de szerintem bármi is lesz, támogatni fog, nagyon jó ember.

viszont ugye a pénz... mivel suliba járunk, lényegében még a szüleink tartanak el minket, vagyis ők is, mert én diákmelózok, a barátom meg egész sok ösztöndíjat kap (szociálisat és tanulmányit is). hogyha úgy döntünk, hogy megtartjuk, akkor ugye nekem kiesik a diákmunka, viszont ezzel párhuzamosan ugye a szórakozás is, amire azt a pénzt egyébként elköltöm. meg akkor jön még mellé a gyes, meg családi meg mittudomén. és tudom, hogy bunkóság "anyámék nyakára szülni", viszont ha azt vesszük, nem költenének rám többet, mint most, mikor suliba járok. mert abból a pénzből simán kijönnénk. a mi régi bababútoraink meg ruháink megvannak, tele a padlás játékkal, szóval erre se kéne költeni.

a suliban passziváltatnék egy fél évet, esetleg egy egészet, utána megpróbálnám befejezni úgy, hogy csak a gyakorlatokra járok be, ami csak pár óra egy héten.

most ez az egész tökre úgy jön le, mintha meg akarnálak titeket győzni, mert igazából nagyon hajlok afelé, hogy megtartsam, de persze látom a másik oldalát is, de ááá... adjatok tanácsot, véleményt, bármit, totálisan szét vagyok esve. azt sem tudom még, hogy a barátomnak hogy fogom elmondani.

köszi, ha elolvastad.

2013. máj. 24. 08:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Csak azért írok, mert szeretném tudni a döntésedet :) Egyébként nálam nem lenne kérdés, biztosan megtartanám :)
2013. jún. 14. 19:14
 22/26 anonim ***** válasza:
Szerintem is tartsd meg! Mindent meg lehet oldani. :)
2013. jún. 14. 19:27
 23/26 anonim ***** válasza:
Szóval megtartjátok a babát???
2013. jún. 14. 20:11
 24/26 anonim ***** válasza:
na?
2013. jún. 14. 22:41
 25/26 anonim ***** válasza:
Ugye nem olitek meg?
2013. jún. 14. 23:09
 26/26 anonim ***** válasza:

Megöl a kíváncsiság!!!! :-P

Hogyan döntöttetek????? KÉrlek, írj!!!

2013. jún. 28. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!