Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 vagyok és terhes! Mit tegyek?

19 vagyok és terhes! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

tegnap derült ki, hogy terhes vagyok. védekezés mellett sikerült, fogamzásgátlót szedek.

arra vagyok kíváncsi, hogy ti az adott helyzetben megtartanátok-e.

annyira össze vagyok zavarodva, bocs, ha kicsit összevissza lesz. szóval a barátommal két éve vagyunk együtt, szeretjük egymást, az egyetem miatt össze is költöztünk (ballagásra kapta a lakást). suliba járunk mindketten, neki még 5 év van hátra (osztatlan képzés), nekem az alapképzésből 2.

régebben beszélgettünk már erről, hogy fiatalon szeretnénk majd gyereket... de ugye nem gondoltam, hogy ennyire. neki még nem mondtam el, de szerintem bármi is lesz, támogatni fog, nagyon jó ember.

viszont ugye a pénz... mivel suliba járunk, lényegében még a szüleink tartanak el minket, vagyis ők is, mert én diákmelózok, a barátom meg egész sok ösztöndíjat kap (szociálisat és tanulmányit is). hogyha úgy döntünk, hogy megtartjuk, akkor ugye nekem kiesik a diákmunka, viszont ezzel párhuzamosan ugye a szórakozás is, amire azt a pénzt egyébként elköltöm. meg akkor jön még mellé a gyes, meg családi meg mittudomén. és tudom, hogy bunkóság "anyámék nyakára szülni", viszont ha azt vesszük, nem költenének rám többet, mint most, mikor suliba járok. mert abból a pénzből simán kijönnénk. a mi régi bababútoraink meg ruháink megvannak, tele a padlás játékkal, szóval erre se kéne költeni.

a suliban passziváltatnék egy fél évet, esetleg egy egészet, utána megpróbálnám befejezni úgy, hogy csak a gyakorlatokra járok be, ami csak pár óra egy héten.

most ez az egész tökre úgy jön le, mintha meg akarnálak titeket győzni, mert igazából nagyon hajlok afelé, hogy megtartsam, de persze látom a másik oldalát is, de ááá... adjatok tanácsot, véleményt, bármit, totálisan szét vagyok esve. azt sem tudom még, hogy a barátomnak hogy fogom elmondani.

köszi, ha elolvastad.

2013. máj. 24. 08:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Egy ismerős hasonló helyzetben megtartotta, a férjével volt, hogy úgy vizsgáztak, hogy amíg az egyik bement addig a másik kint szórakoztatta a gyereket, majd cseréltek (egy szakra jártak).

Ha a párodnak nincs ellenére a gyerek, akkor inkább tartsátok meg, mert te bánni fogod ha elveteted. Meg ahogy ki lehet venni az írásodból, már megoldásaid is vannak. De ha nagyon ellenzi, akkor egyedül én ilyen helyzetben nem tudnám megtartani.

2013. máj. 24. 10:40
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon számoljátok át a pénzügyeket,ha nélkülözni nem fogtok,a gyereknek is minden meglesz,amire szüksége van ÉS ha úgy érzed,hogy a kiskölök mellett is be tudod fejezni az egyetemet,mert úgy gondolom,hogy ez fontos,akkor szerintem tartsátok meg. Na meg persze,ha a párodnak sincs semmi ellenérzése ezzel kapcsolatban és úgy látod,hogy vállalná a felelősséget. Manapság tényleg nincs jó időpont a gyerekvállalásra,valami kifogást mindig lehet találni,viszont nektek pár idősebb párhoz viszonyítva is eleve jobb helyzetetek van,mert legalább lakásotok van(mármint párodnak),így legalább már a hitelen nem kell izgulni,mint azt oly sokan teszik.

Ha örülne a párom a hírnek és ő is azon a véleményen lenne,hogy legyen baba,akkor boldogan megtartanám:) Én is nagyon vágyok már rá,csak nálunk még bőven nem olyanok a körülmények...

22L

2013. máj. 24. 11:21
 13/26 anonim ***** válasza:
88%

A legfontosabb, hogy mindketten akarjátok azt a babát, mielőbb beszélgess a barátoddal. Ha úgy döntötök, hogy megtartjátok, a fentiek alapján biztosnak tűnik, hogy meg tudjátok csinálni, DE: bizony nehéz lesz. Emberileg, anyagilag, fizikailag. A húgom 19 évesen szült, pár évig volt csak együtt utána a férjével (nem ijesztgetés, de egy gyerek nagyon megváltoztatja a kettőtök kapcsolatát, nehéz megjósolni, hogy jó vagy rossz irányba). Egyedülálló anyaként nem volt könnyű neki, sok-sok évig csak a gyerek körül forog a világ. És ha épp csak kijön az ember a pénzéből, az bizony sokszor nagyon nehéz, hogy most nem vehetek új ruhát, most épp nem vehetek meg egy fagyit sem. Hogy beteg lesz (mikor oviba kerül akár minden hónapban egy-két hétre ha peched van), és újra meg újra gond, hogy ki marad otthon vele, mert neked tanulni, vagy dolgozni kéne (pláne ha nincs nagyszülő a közelben, az bizony nagy mínusz). A te döntésed, én biztos nem vállalnám be. A másik kérdés, hogy mennyire tudsz megbirkózni az abortusszal, biztos vagyok benne, hogy az is nagy lelki teher. Két nehéz közül választani, nem irigyellek.. Ilyen nehéz döntési helyzetekben meg kell próbálni lecsillapodni, és időről időre kicsit "befelé figyelni". Sétálj a természetben, meditálj, és előfordul, hogy felbukkan benned a válasz, csak figyelned kell, hogy észre is vedd. Agykontrollra jártam, van egy érdekes technika, ami pont ebben a döntéshozatalban segíthet. Pohár víz technikának hívják, próbáld ki.

[link]

Boccs, kicsit eltértem a tárgytól, remélem tudtam segíteni.

2013. máj. 24. 11:47
 14/26 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is beszéljétek meg a pároddal, de talpraesettnek tűnsz, biztos meg tudjátok oldani :)
2013. máj. 24. 11:48
 15/26 Amado atya ***** válasza:
100%

Ha már amúgy is terveztétek a gyereket, akkor nem szabad elvetetni. Jó, korábban jött, mint vártátok, de...ahogy írod, elég ügyesnek látszotok, hogy megoldjátok. :)

Azért mellesleg utánanéznék, hogy nem lehetne-e (nem-e lehetne?) a gyógyszergyártóból is egy kis pénzt kisajtolni, hogy "köszb*meg, ennyit ért a terméketek rendszeres és szabályos alkalmazás mellett".

Tudom, nem garantálják a teljes védettséget, csak annyit írnak a tájékoztatóra, hogy "elenyésző arányú" a terhesség lehetősége, de azért akkor is... egy próbát talán megér.

2013. máj. 24. 13:27
 16/26 anonim ***** válasza:
Mi újság, mi történt azóta veled?
2013. máj. 28. 09:54
 17/26 A kérdező kommentje:
döntöttünk, de még kíváncsi vagyok véleményekre.
2013. jún. 5. 19:14
 18/26 anonim ***** válasza:

1. Beszéld meg a barátoddal

2. Utána a szüleitekkel beszéljetek

3. Döntsetek együtt. Lehet, hogy te így látod de lehet, hogy ő másképp.

Én saját véleményt inkább nem írok. Mert én elég speciális esett vagyok ebben. Tehát ami nekem jó lenne egy ilyen helyzetben nem olyan biztos, hogy neked jó lenne.

2013. jún. 14. 17:56
 19/26 anonim ***** válasza:
De ha már döntöttetek miért nem írod meg?Kíváncsian várom!:)
2013. jún. 14. 18:07
 20/26 anonim ***** válasza:

Megtartanám. Leírták már az összes érhet: lakás, pénzileg is ki fogtok jönni, beszéltetek már róla, sosem lesz olyan, h jobb.

35 éves vagyok, 10. hetes kismama. 1. gyerek. Kb. 10-13 éve várok az ideális időre. Mondjak vmit? Tudod hányszor voltunk jobb helyzetben mint most??? Ne tudd meg! És mi bolondok nem mertük bevállalni. Míg szépen telt az idő. 8 éve vagyunk együtt a párommal, és most konkrétan becsúszott a baba. Párom retteg, azt szeretné, h elvetessem, de nekem értelmet nyert az életem azóta.

És remélem amellett döntöttetek, h megtartjátok!!! :)

2013. jún. 14. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!