Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a 16 éves lányotok egy...

Ha a 16 éves lányotok egy rasztás hajú 23 éves fiúval kezdene el járni, elleneznétek, tiltanátok?

Figyelt kérdés

Ezek a rasztások úgy hallottam drogoznak, meg talán hippik(?).

Mit szólnátok, hagynátok míg elmúlik a lányotoknál a dolog, vagy eltiltanátok?

Egyáltalán, mit lehet csinálni ilyen helyzetben?

2013. máj. 20. 22:41
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
22es vagyok. A válasz írása közben elgondolkodtam, hogy csak minket akar felidegesíteni, vagy tényleg ennyire buta. Az utóbbira jutottam. És még az ismerkedéssel is gondja van a fiúnak..Ahhoz képest, hogy még nem is találkoztál vele, jó sok mindent leszűrtél!
2013. máj. 20. 23:36
 32/47 anonim ***** válasza:

22es vagyok. Még egy utolsó és befejeztem.

Remélem a lányod is raszta hajat csináltat a tudtod nélkül! :) Sok sikert a további gyermekneveléshez!

2013. máj. 20. 23:38
 33/47 anonim ***** válasza:
43%
Tök mindegy hogy milyen a haja a csávónak. De az fontos, hogy a lányod érezze: szereted és mellette állsz. Bízz egy kicsit a lányodban, hogy tudja kit akar és miért. Hagyd békén pasizni, majd kiéli magát. Te fiatalon nem ezt tetted?
2013. máj. 21. 07:56
 34/47 anonim ***** válasza:
36%
"A fiú nem jár iskolába, nem dolgozik, az egész élete céltalannak tűnik..." Szóval tanulatlan, nincsenek céljai az életben, gyakorlatilag egy nagybetűs lúzer. Igen szerintem mindenki egy ilyen tingli-tangli valószínűsíthetően füvező rasztát szeretne majd a lánya mellé. De úgy tűnik mindenki azt hiszi hogy csak a hajviselete miatt van kiakadva a kérdező.
2013. máj. 21. 09:21
 35/47 anonim ***** válasza:

Én még csak annyit tennék hozzá, hogy ha okos lányod van, magától nem fog drogozni. Engem már jó párszor kínáltak 14 éves koromtól fogva, de csak annyit mondtam, kösz nem. Ennyi. Senki nem nyomta le a torkomon, nem is szívtam, nem kényszerítettek.

Ha a lányod drogozni akar úgyis fog. Ha nem akkor járhat magával a sátánnal sem, akkor se fog.

2013. máj. 21. 09:48
 36/47 anonim ***** válasza:
Ha és ha felügyeled minden mozdulatát, akkor nagyon meg fog utálni. De nem szeretem az ilyen szülőket...
2013. máj. 21. 09:49
 37/47 anonim ***** válasza:

Kerdezo, kerdezo, te aztan nem vagy a szuloi helyzet magaslatan.

De hogy mondjak egy ellenpeldat is: Lany vagyok. 15 evesen kezdtem el cigizni, 17 evesen 30 eves alkoholista baratom volt, folyamatosan buliztam - es bar a szuleim probaltak tiltani, en leszartam, 3 evig fuveztem minden nap, rasztas pasim is volt, gyogyszerfuggo is voltam, es most itt vagyok 29 evesen diplomaval, nyelvvizsgaval, boldog parkapcsolatban, es havi 3000 eurot keresek egy jo munkahelyen. A hibaimbol tanultam, termeszetesen sok mindent nem tennek meg ujra, sok mindent banok, de ez kellett ahhoz, hogy magamra talaljak. Es eltem, es elek.

Es orulok, hogy a szuleim nem ilyen megkeseredett, akadekoskodo, rosszindulatu emberek, mint te, es hagytak elni. Ertem en, hogy aggodsz a lanyodert, de ilyen beszukult, merev gondolkodassal reg talalkoztam. Kene egy ferfi az eletedbe talan.

Azt pedig kulonosen megalazonak erzem, hogy annyiba sem veszed a lanyod, hogy beszelgess vele, hanem diktalod az ostoba szabalyaidat. Sajnalom a lanyodat.

2013. máj. 21. 10:07
 38/47 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok. Meg annyi jutott eszembe, hogy ismerek olyan lanyt is, akinek az anyukaja felettebb hasonlo felfogassal probalta a lanyat kordaban tartani. 10 evvel kesobb talalkoztam a lannyal, a kituno tanulobol egy lecsuszott gyogyszerfuggo szerencsetlen csaj lett, tenyleg sajnaltam. Es miert? Mert az anyja nem hagyta elni, es tapasztalatokat szerezni, igy 10 evvel kesobb keritett erre sort. Na most addigra nekem sajat cegem volt otthon, es evek ota kemenyen dolgoztam, o meg azzal volt elfoglalva, hogy befejezze a foiskolat.

Persze ez ugysem jut el a tudatodig, viszont a tobbi kommentelo szamara erdekes lehet.

2013. máj. 21. 10:16
 39/47 anonim ***** válasza:
43%

Sajnálom a lányodat, és remélem, hogy ő ennyire nem buta, mint te vagy...

Remélem lelép a lányod hamar tőletek, mert így olvasva, eléggé megkeseríted majd az életét...

2013. máj. 21. 10:19
 40/47 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. Lerí a hozzászólásaidról, hogy mennyire nem éltél még semmit, mennyire nem tudsz semmit a világról, irányzatokról, életvitelekről, szórakozásról. Klisék alapján szeretnéd eltiltani a lányod mindentől, hogy ő ugyanúgy ne ismerjen meg a világból semmit, ahogy te?

Ha okosan csinálod, akkor nem eltiltod minden létező dologtól, ami bármi veszélyt tartogathat számára, hanem megpróbálod maximálisan felkészíteni őt a veszélyekre, hogy ő maga tudja azokat kikerülni. De sajnos ennyi élettapasztalat híján ez nehéz lesz neked. Ha eltiltod mindentől, akkor csakazért is bele fog menni, de ész nélkül és abból lesz a legnagyobb baj. Ha okosan elbeszélgetsz vele ezekről a veszélyekről stb., akkor ésszel fog belemenni és nem lesz drogos, alkoholista lecsúszott ember.

Ha ezt a fiút szereti, akkor engedd, ne tiltsd el, hanem ülj le vele néha beszélgetni, kérdezz rá, hogy miket szoktak csinálni, hívd meg a fiút magatokhoz, vezesd rá a lányod, hogy el lehet menni randizni, moziba, billiárdozni, kirándulni stb. egy fiúval, nemcsak bulizni, ha ennek ellenére azt látod, hogy minden héten csak buliznak és bebizonyosodik, hogy a fiú drogozik stb., akkor megintcsak el lehet besélgetni a lányoddal, hogy tényleg ez kell-e neki.

Nem tiltani kell a gyereket, hanem úgy nevelni, hogy ne legyen gond!!!

2013. máj. 21. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!