Mit tehetnék? Hogyan segítsek a páromnak?
A barátomnak 12 évvel ezelőtt sajnos meghalt az apukája. Ő
azóta sem tudta túltenni magát ezen, mindenhol az apukája
képei vannak, vele álmodik, álmában még sírni is szokott.
Orvosi kezelésről hallani sem akar. Nagyon sajnálom őt! Hogyan tudná a történteket feldolgozni?
Nagymamámnak 25éve halt meg az anyja és még most is ha beszél róla elsirja magát.Képek nincsenek kint,egy külön szobába vannak ahova ritkán megy be.
Foggalmam sincs mit lehetne tenni,de talán a képek közül párat nem ártana eltenni,mert akárhányszor ránéz eszébe jut,és gondolom ettől elszomorodik.
Valamiért nem tudja elengedni, pedig így neki sem könnyű. Pszichológus segítsége kellene, aki feltárná a múltat, azt, hogy mi oka lehet 12 év után is az ilyen fokú ragaszkodásnak. Egyedül nem fogja tudni megoldani.
Láttam már ilyenre példát, ilyenkor az elengedés nem akarás kérdése, képtelen rá, segítség kell hozzá.
Természetesen a haláleset sokkal drasztikusabb, mint a válás, de valahol mindkettő veszteség és fel kell dolgozni. Nekem annak idején a pszichológus azt ajánlotta a válásomkor, hogy pakoljak el minden dolgot, ami a volt férjemre emlékeztet. Megtettem. Iszonyú nehéz volt eltenni a fotókat, a ruhákat, a közös dolgokat, de utána sokkal, de sokkal könnyebb lett. Az agyammal képes voltam már másfelé is figyelni.
Sőt, amikor lakást váltottam és elköltöztem a közösből, az is rengeteget javított rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!